Belediye Başkanı Ercengiz Makam arabasını bıraktı belediyeye yürüyerek gitti

Gündem 19.09.2018 - 15:52, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Belediye Başkanı Ercengiz Makam arabasını bıraktı belediyeye yürüyerek gitti

Makam arabasını bıraktı belediyeye yürüyerek gitti
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Avrupa Hareketlilik Haftası’na dikkat çekmek amacıyla makam arabasını bırakarak Belediyeye yürüyerek gitti.   Avrupa Hareketlilik Haftası nedeniyle Burdur Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler hafta boyunca devam ediyor. Etkinliklere katılarak destek veren Başkan Ercengiz, bu kez de haftanın anlam ve önemine dikkat çekmek amacıyla makam aracını bırakıp belediyeye yürüyerek gitti. Yolda esnaf ve vatandaşlarla görüşen Başkan Ercengiz, zorunluluk halleri dışında motorlu araçlar yerine vatandaşların bisiklet kullanmalarını istedi.   Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Dünyada özellikle son yıllarda sanayi ve teknolojinin hızla gelişmesi, plansız kentleşme, hızlı nüfus artışı ve sınırlı olan doğal kaynakların aşırı ve bilinçsizce tüketilmesi çevre sorunlarının artmasına neden olmuştur. Çevre kirliliğinin sınır tanımaz özellikte olması da onu küresel bir sorun haline getirmiştir. Bunun sonucunda ise bu sorunlara karşı tüm ülkelerin ortak hareket etme ve gerekli önlemleri alma zorunluluğu ortaya çıkmıştır. Avrupa Hareketlilik Haftası daha temiz, daha sağlıklı bir kent özlemini dile getirerek, gürültü, yok olan yeşil alanlar, sürdürülebilir ulaşım modelleri, çevre koşullarının çocukların psikolojileri üzerine etkisi, temiz şehir, çevre sağlığı, yeni bir otomobil kullanım kültürü konularını kapsamaktadır.16-22 Eylül tarihleri arasında toplu ulaşımın önemi, otomobilsiz yaşam, bisiklet kullanımının önemi, yaşanabilir çevre, gürültü kirliliği ile mücadele, karbon emisyon oranlarının azaltılmasına yönelik temalarının öne çıkartıldığı etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu haftanın genel amacı, artan motorlu araç trafiğinin kentsel alanda yol açtığı kirliliğe karşı vatandaşların bilinçlendirilmesini teşvik etmektir. Aslında bu kampanya sadece atmosferin kirlenmesi ve gürültü kirliliğiyle mücadele etmeyi değil, aynı zamanda kentsel yaşam kalitesinin iyileştirilmesini de hedeflemektedir. Bende bugün evimden Belediyeye Hizmet aracımı kullanmayarak yürüyerek iş yerine geldim” dedi.
Makam arabasını bıraktı belediyeye yürüyerek gitti

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Avrupa Hareketlilik Haftası’na dikkat çekmek amacıyla makam arabasını bırakarak Belediyeye yürüyerek gitti.

 

Avrupa Hareketlilik Haftası nedeniyle Burdur Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler hafta boyunca devam ediyor. Etkinliklere katılarak destek veren Başkan Ercengiz, bu kez de haftanın anlam ve önemine dikkat çekmek amacıyla makam aracını bırakıp belediyeye yürüyerek gitti. Yolda esnaf ve vatandaşlarla görüşen Başkan Ercengiz, zorunluluk halleri dışında motorlu araçlar yerine vatandaşların bisiklet kullanmalarını istedi.

 

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Dünyada özellikle son yıllarda sanayi ve teknolojinin hızla gelişmesi, plansız kentleşme, hızlı nüfus artışı ve sınırlı olan doğal kaynakların aşırı ve bilinçsizce tüketilmesi çevre sorunlarının artmasına neden olmuştur. Çevre kirliliğinin sınır tanımaz özellikte olması da onu küresel bir sorun haline getirmiştir. Bunun sonucunda ise bu sorunlara karşı tüm ülkelerin ortak hareket etme ve gerekli önlemleri alma zorunluluğu ortaya çıkmıştır. Avrupa Hareketlilik Haftası daha temiz, daha sağlıklı bir kent özlemini dile getirerek, gürültü, yok olan yeşil alanlar, sürdürülebilir ulaşım modelleri, çevre koşullarının çocukların psikolojileri üzerine etkisi, temiz şehir, çevre sağlığı, yeni bir otomobil kullanım kültürü konularını kapsamaktadır.16-22 Eylül tarihleri arasında toplu ulaşımın önemi, otomobilsiz yaşam, bisiklet kullanımının önemi, yaşanabilir çevre, gürültü kirliliği ile mücadele, karbon emisyon oranlarının azaltılmasına yönelik temalarının öne çıkartıldığı etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu haftanın genel amacı, artan motorlu araç trafiğinin kentsel alanda yol açtığı kirliliğe karşı vatandaşların bilinçlendirilmesini teşvik etmektir. Aslında bu kampanya sadece atmosferin kirlenmesi ve gürültü kirliliğiyle mücadele etmeyi değil, aynı zamanda kentsel yaşam kalitesinin iyileştirilmesini de hedeflemektedir. Bende bugün evimden Belediyeye Hizmet aracımı kullanmayarak yürüyerek iş yerine geldim” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.