BDH’DEN Başarılı laporaskopik kalın bağırsak ameliyatı

Sağlık 28.04.2017 - 16:56, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BDH’DEN Başarılı laporaskopik kalın bağırsak ameliyatı

Burdur Devlet Hastanesinde başarılı bir laporoskopik kalın bağırsak ameliyatı gerçekleşti.
Burdur Devlet Hastanesi Uzman Kadrosuyla Kalın Bağırsak Tümörlerinde Başarılı ve Güncel Tedavilere Devam Ediyor. Ülkemizde ve dünyada en sık görülen 3. Kanser türü olan kalın Barsak kanseri genellikle 50 yaşından sonra görülen ve erken teşhisle tedavisi olan bir kanser türüdür Tanısı Kolonoskopi   (kameralı sistemle kalın bağırsağın incelenmesi işlemi) ile konulmaktadır. 90 yaşında acil servise karında şişlik ve büyük abdest yapamama, bulantı ve kusma şikâyetleriyle başvuran hastanın yapılan tetkiklerinde kalın bağırsağının sağ tarafında tıkayıcı bir tümör olduğu tespit edilmiştir. Yapılan biyopsi sonucu kalın barsak kanserine bağlı kitle olduğu tespiti üzerine Hastaya laporoskopik sağ hemikolektomi (kalın bağırsak tümörün kapalı yöntemle kalın bağırsağın sağ tarafı ile beraber çıkarılması) işlemi uygulandı. Hasta bir hafta gibi kısa bir sürede şifa ile taburcu edilerek evine gönderildi. Operasyonla ilgili bilgi veren Burdur Devlet Hastanesi Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Barış CANDAN: “ Kalın bağırsak tümörlerinde tüm Dünyada ve Ülkemizde giderek yaygınlaşan minimal invaziv cerrahi ( hastaya en küçük kesi ile cerrahi girişim) yapılarak uygulanan laparoskopik kalın bağırsak tümör cerrahisi yöntemlerini biz de hastanemizde başarıyla uygulamaktayız. Bu şekilde ameliyat edilen hastalarda daha çabuk iyileşme ve daha az yara enfeksiyonu görmekteyiz. Bu nedenle uygun vakalarda bu ileri cerrahi yöntemini uygulamaktayız” dedi.
Burdur Devlet Hastanesinde başarılı bir laporoskopik kalın bağırsak ameliyatı gerçekleşti.

Burdur Devlet Hastanesi Uzman Kadrosuyla Kalın Bağırsak Tümörlerinde Başarılı ve Güncel Tedavilere Devam Ediyor.

Ülkemizde ve dünyada en sık görülen 3. Kanser türü olan kalın Barsak kanseri genellikle 50 yaşından sonra görülen ve erken teşhisle tedavisi olan bir kanser türüdür Tanısı Kolonoskopi   (kameralı sistemle kalın bağırsağın incelenmesi işlemi) ile konulmaktadır.

90 yaşında acil servise karında şişlik ve büyük abdest yapamama, bulantı ve kusma şikâyetleriyle başvuran hastanın yapılan tetkiklerinde kalın bağırsağının sağ tarafında tıkayıcı bir tümör olduğu tespit edilmiştir. Yapılan biyopsi sonucu kalın barsak kanserine bağlı kitle olduğu tespiti üzerine Hastaya laporoskopik sağ hemikolektomi (kalın bağırsak tümörün kapalı yöntemle kalın bağırsağın sağ tarafı ile beraber çıkarılması) işlemi uygulandı. Hasta bir hafta gibi kısa bir sürede şifa ile taburcu edilerek evine gönderildi.

Operasyonla ilgili bilgi veren Burdur Devlet Hastanesi Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Barış CANDAN: “ Kalın bağırsak tümörlerinde tüm Dünyada ve Ülkemizde giderek yaygınlaşan minimal invaziv cerrahi ( hastaya en küçük kesi ile cerrahi girişim) yapılarak uygulanan laparoskopik kalın bağırsak tümör cerrahisi yöntemlerini biz de hastanemizde başarıyla uygulamaktayız. Bu şekilde ameliyat edilen hastalarda daha çabuk iyileşme ve daha az yara enfeksiyonu görmekteyiz. Bu nedenle uygun vakalarda bu ileri cerrahi yöntemini uygulamaktayız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.