BAŞSAVCI DOĞAN’DAN CİNSEL İSTİSMAR HABERİ BİLGİLENDİRMESİ

Asayiş 28.02.2017 - 15:36, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BAŞSAVCI DOĞAN’DAN CİNSEL İSTİSMAR HABERİ BİLGİLENDİRMESİ

Burdur Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan basın bilgilendirmesinde, kız çocuğuna cinsel istismarda bulunulması davası ve bu konunun tüm ayrıntılarıyla haber yapılıp yayınlanması hakkında açıklamada yapıldı.
Davanın sağlıklı yürütülebilmesi için taraf kişilerin ve konunun ayrıntılarıyla belirtilmemesi ve medya organlarında yayınlanmamasının istendiği, Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan tarafından hazırlanan basın bilgilendirmesinde: “Bir ilçemizde yaşı küçük bir kız çocuğuna yakın akrabaları tarafından cinsel istismarda bulunulduğu iddiasıyla başlatılan soruşturmada 3 kişi tutuklanmıştır…. Kızın yaşının küçüklüğüne rağmen medya ve basında ismi, okulu, bölgesi, ailesi tarif edilerek ve tutukluların ismi zikredilerek haberler yapıldığı tespit edilmiştir… Bu haberin yapılan soruşturmanın amacını tehlikeye düşürecek nitelikte olması, yaşı küçük kız çocuğunun yaşadığı bu olaylara yapılan haberlerin daha büyük bir ruhsal travma yaşamasının önüne geçilmesi amacıyla olayın gerçekleştiği yer Sulh Ceza Hakimliğince 28.02.2017 tarihi itibarıyla yayın yasağı ve dosyadan bilgi belge alınmasının kısıtlanmasına karar verilmiştir.” İfadeleri kullanılarak bu tür haberlerin yayınlanmasında daha duyarlı olunması belirtildi. 
Burdur Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan basın bilgilendirmesinde, kız çocuğuna cinsel istismarda bulunulması davası ve bu konunun tüm ayrıntılarıyla haber yapılıp yayınlanması hakkında açıklamada yapıldı.

Davanın sağlıklı yürütülebilmesi için taraf kişilerin ve konunun ayrıntılarıyla belirtilmemesi ve medya organlarında yayınlanmamasının istendiği, Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan tarafından hazırlanan basın bilgilendirmesinde:

“Bir ilçemizde yaşı küçük bir kız çocuğuna yakın akrabaları tarafından cinsel istismarda bulunulduğu iddiasıyla başlatılan soruşturmada 3 kişi tutuklanmıştır…. Kızın yaşının küçüklüğüne rağmen medya ve basında ismi, okulu, bölgesi, ailesi tarif edilerek ve tutukluların ismi zikredilerek haberler yapıldığı tespit edilmiştir… Bu haberin yapılan soruşturmanın amacını tehlikeye düşürecek nitelikte olması, yaşı küçük kız çocuğunun yaşadığı bu olaylara yapılan haberlerin daha büyük bir ruhsal travma yaşamasının önüne geçilmesi amacıyla olayın gerçekleştiği yer Sulh Ceza Hakimliğince 28.02.2017 tarihi itibarıyla yayın yasağı ve dosyadan bilgi belge alınmasının kısıtlanmasına karar verilmiştir.” İfadeleri kullanılarak bu tür haberlerin yayınlanmasında daha duyarlı olunması belirtildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.