BAŞKAN YUSUF KEYİK; ‘STRATEJİK ÖNEMİ YÜKSEK BİR SÜREÇ BAŞLADI’

Ekonomi 01.04.2019 - 16:13, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BAŞKAN YUSUF KEYİK; ‘STRATEJİK ÖNEMİ YÜKSEK BİR SÜREÇ BAŞLADI’

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Mahalli İdareler seçimlerinin ardından ekonomik platform için stratejik önemi yüksek bir süreç başladığını ifade etti.
Başkan Yusuf Keyik, 2019 Mahalli İdareler Yerel Seçimlerinden ardından acil reformların hayata geçirilip, bazı sorunlara kalıcı çözümler bulunmasıyla sanayi ve ticaret kollarında rahatlama oluşacağını vurguladı. Nisan 2019 döneminden itibaren iş dünyasının beklenti ve bakış açısını aktaran Başkan Yusuf Keyik: “Öncelikle seçilen belediye başkanlarımızı, il genel meclisi üyelerimizi, belediye meclisi üyelerimizi ve muhtarlarımızı şahsım ve yönetim kurulum adına tebrik ediyorum. 31 Mart Mahalli İdareler Yerel Seçimlerinin ardından başlayıp 5 yıla yakın bir süreçte seçimler olmayacak. Bu 5 yıllık dönemde devletimizin aldığı acil reformlar kısa vadede ve orta vadede hayata geçirilmesini bekliyoruz. Bazı ticaret sektörlerinde KDV ve ÖTV indirimiyle başlatılıp, ilave istihdam ile devam eden reformlar her kesimi ilgilendirecek kadar genişletilmesi önem taşımaktadır” dedi.   Başkan Keyik 2018 yılı ağustos ayından itibaren etkili olan ekonomik dalgalanmaların sona erdiği bir süreç başladığına da dikkat çekerek; “ Planlanmış ve planlanmakta olan tüm ekonomik reformların adım adım uygulanması beklentisi içerisindeyiz.  Geçmişten gelen veya sonradan oluşan temel sorunlara kalıcı çözümler üretilecek bir dönem olması yapısal reformlara geçilerek, iş dünyasına, yerli üretimlere karşı pozitif ayrımcılık yapılması ve de bunların himaye edilmesi gerektiğini düşünüyoruz.  Bu minvalde de gelir dağılımı, bölgeler arası dengesizlik, tarım ve hayvancılıktaki yerlilik oranı ve fiyat istikrarsızlığı gibi konularda noktasında reform düzeyinde yenilikler bekliyoruz” açıklamasında bulundu.   Ticaretin kuralları değişti Asya, Afrika, Avrupa ve tüm dünyada ticaretin kullarının değiştiğine ve Türkiye’nin de buna göre konjonktür alması gerektiğini vurgulan BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik: “Dünyada ticaretin kurallarının değişmeye başladığı gerçeği de gözden kaçırılmamalıdır. Dünya ekonomisinin üçte ikisinin tek pazarda buluşması söz konusudur. Bu oluşum için dünyanın büyük ekonomileri kendi aralarında müzakerelere girmiş, anlaşmalar yapmıştır. Ülke olarak hedefimiz bu sürecin içerisinde yeni oluşacak pazarda yerimizi almak olmalıdır” şeklinde konuştu.
Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Mahalli İdareler seçimlerinin ardından ekonomik platform için stratejik önemi yüksek bir süreç başladığını ifade etti.

Başkan Yusuf Keyik, 2019 Mahalli İdareler Yerel Seçimlerinden ardından acil reformların hayata geçirilip, bazı sorunlara kalıcı çözümler bulunmasıyla sanayi ve ticaret kollarında rahatlama oluşacağını vurguladı. Nisan 2019 döneminden itibaren iş dünyasının beklenti ve bakış açısını aktaran Başkan Yusuf Keyik: “Öncelikle seçilen belediye başkanlarımızı, il genel meclisi üyelerimizi, belediye meclisi üyelerimizi ve muhtarlarımızı şahsım ve yönetim kurulum adına tebrik ediyorum. 31 Mart Mahalli İdareler Yerel Seçimlerinin ardından başlayıp 5 yıla yakın bir süreçte seçimler olmayacak. Bu 5 yıllık dönemde devletimizin aldığı acil reformlar kısa vadede ve orta vadede hayata geçirilmesini bekliyoruz. Bazı ticaret sektörlerinde KDV ve ÖTV indirimiyle başlatılıp, ilave istihdam ile devam eden reformlar her kesimi ilgilendirecek kadar genişletilmesi önem taşımaktadır” dedi.

 

Başkan Keyik 2018 yılı ağustos ayından itibaren etkili olan ekonomik dalgalanmaların sona erdiği bir süreç başladığına da dikkat çekerek; “ Planlanmış ve planlanmakta olan tüm ekonomik reformların adım adım uygulanması beklentisi içerisindeyiz.  Geçmişten gelen veya sonradan oluşan temel sorunlara kalıcı çözümler üretilecek bir dönem olması yapısal reformlara geçilerek, iş dünyasına, yerli üretimlere karşı pozitif ayrımcılık yapılması ve de bunların himaye edilmesi gerektiğini düşünüyoruz.  Bu minvalde de gelir dağılımı, bölgeler arası dengesizlik, tarım ve hayvancılıktaki yerlilik oranı ve fiyat istikrarsızlığı gibi konularda noktasında reform düzeyinde yenilikler bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

 

Ticaretin kuralları değişti

Asya, Afrika, Avrupa ve tüm dünyada ticaretin kullarının değiştiğine ve Türkiye’nin de buna göre konjonktür alması gerektiğini vurgulan BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik: “Dünyada ticaretin kurallarının değişmeye başladığı gerçeği de gözden kaçırılmamalıdır. Dünya ekonomisinin üçte ikisinin tek pazarda buluşması söz konusudur. Bu oluşum için dünyanın büyük ekonomileri kendi aralarında müzakerelere girmiş, anlaşmalar yapmıştır. Ülke olarak hedefimiz bu sürecin içerisinde yeni oluşacak pazarda yerimizi almak olmalıdır” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.