BAŞKAN KALKAN ESNAFIN 2018 YILINI DEĞERLENDİRDİ

Gündem 24.12.2018 - 11:48, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BAŞKAN KALKAN ESNAFIN 2018 YILINI DEĞERLENDİRDİ

Esnaf Kefalet ve Kooperatif Başkanı Recep Kalkan, Bucak Hizarcılar, Marangozlar Ve Mobilyacılar Odası Başkanı İsmail İnan ile birlikte Kanal 15’te yayınlanan Ayrıntı programında Bilal Karasakal ve Cemalettin Bektaş’ın konuğu oldu.
Cumartesi saat 20:00’de yayınlanan programda esnafın 2018 yılını değerlendirerek TÜİK verilerine göre Burdur’un en çok işyeri kapanan il olmasının nedenlerini belirten Başkan Kalkan “Bir iş yeri açmak için öncelikle ARGE çalışması yapmak gerekir esnaflarımız, işyeri açacağı işle ilgili küçük bir fikir sahibi ise hemen işyeri açıyor araştırma yapmadan açılan iş yeri de genellikle   el değiştiriyor.” dedi.   Burdur’un yol ekonomisinden gereken payı alamadığını belirten Başkan Kalkan “Burdur, Antalya-Ankara ve Ankara -Muğla yolunda bağlantıyı sağlayan bir il olmasına rağmen yol ekonomisinden gereken payı alamıyor. Pazarlayacak ürünümüz de var ama pazarlama alanımız dar. Biz farklı bir ile gittiğimizde o ile borçlu hissederek yolda durup o yöreye ait ürünler satın alırken neden bizim ürünlerimiz satılmasın.” diye sözlerini sürdürdü.   Kalkan; “Devletimiz esnaflarımıza bu kriz gününde nefes almalarını sağlamak ya da iş yerlerini büyütmek için düşük faizlerle krediler veriyor. Esnaflarımızın bazıları bu kredileri ya otomobillerini yenilemek ya da gayrimenkul almak gibi lüks tüketim yapmaktadır. Bazı esnafımız verilen krediyi amacına uygun kullanırsa ekonomik darboğaz daha kolay atlatılabileceğine inanıyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı. Bucak  Hizarcılar, Marangozlar ve Mobilyacılar Başkanı İnan ise mobilyacıların en önemli sorunlarının mobilyada kullanılan hammadde piyasasının denetlenmediği ve bu yüzden mobilyacıların günlerini kurtarmaya çalıştıklarının altını çizdi.
Esnaf Kefalet ve Kooperatif Başkanı Recep Kalkan, Bucak Hizarcılar, Marangozlar Ve Mobilyacılar Odası Başkanı İsmail İnan ile birlikte Kanal 15’te yayınlanan Ayrıntı programında Bilal Karasakal ve Cemalettin Bektaş’ın konuğu oldu.

Cumartesi saat 20:00’de yayınlanan programda esnafın 2018 yılını değerlendirerek TÜİK verilerine göre Burdur’un en çok işyeri kapanan il olmasının nedenlerini belirten Başkan Kalkan “Bir iş yeri açmak için öncelikle ARGE çalışması yapmak gerekir esnaflarımız, işyeri açacağı işle ilgili küçük bir fikir sahibi ise hemen işyeri açıyor araştırma yapmadan açılan iş yeri de genellikle   el değiştiriyor.” dedi.

 

Burdur’un yol ekonomisinden gereken payı alamadığını belirten Başkan Kalkan “Burdur, Antalya-Ankara ve Ankara -Muğla yolunda bağlantıyı sağlayan bir il olmasına rağmen yol ekonomisinden gereken payı alamıyor. Pazarlayacak ürünümüz de var ama pazarlama alanımız dar. Biz farklı bir ile gittiğimizde o ile borçlu hissederek yolda durup o yöreye ait ürünler satın alırken neden bizim ürünlerimiz satılmasın.” diye sözlerini sürdürdü.

 

Kalkan; “Devletimiz esnaflarımıza bu kriz gününde nefes almalarını sağlamak ya da iş yerlerini büyütmek için düşük faizlerle krediler veriyor. Esnaflarımızın bazıları bu kredileri ya otomobillerini yenilemek ya da gayrimenkul almak gibi lüks tüketim yapmaktadır. Bazı esnafımız verilen krediyi amacına uygun kullanırsa ekonomik darboğaz daha kolay atlatılabileceğine inanıyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Bucak  Hizarcılar, Marangozlar ve Mobilyacılar Başkanı İnan ise mobilyacıların en önemli sorunlarının mobilyada kullanılan hammadde piyasasının denetlenmediği ve bu yüzden mobilyacıların günlerini kurtarmaya çalıştıklarının altını çizdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.