Başkan Ercengiz yanıtladı

Gündem 25.10.2019 - 10:14, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Başkan Ercengiz yanıtladı

Başkan Ercengiz #yetersizbakiyeburdur hashtag’iyle bir araya gelen öğrencilere yanıt verdi; “Sizlerin arasından seçeceğiniz bir grup arkadaşınız Rektör Hocam ve ekibi Halk Otobüsleri Kooperatif yöneticileri ile bir araya gelip konuşabiliriz, cevabım budur polemiğe girmeyeceğim. Sizleri seviyor sizlere başarılar diliyorum.”
  MAKÜ’lü öğrenciler, halk otobüslerinin fiyatlarının yüksekliği ve otobüs şartlarının iyi olmadığı gerekçeleriyle, sosyal medya aracılığıyla kamuoyu oluşturdular.   #yetersizbakiyeburdur hashtag’i üzerinden bir araya gelen üniversite öğrencileri, “Haydi Burdur, birlikte daha güçlüyüz!” sloganıyla, yerel halkın da desteğini istedi.   Sosyal medya üzerinden öğrenciler ve yerel halk tarafından yapılan yoğun paylaşımların üzerine Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’den beklenen açıklama da kısa sürede geldi.   Başkan Ercengiz, konuya ilişkin, bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi olunamayacağını hatırlatarak bir açıklama yaptı;   “Şunu bilmenizi isterim ki sizleri taşıyan o otobüsler Burdur Belediyesi’nin kendi malları olmayıp Halk Otobüsü Kooperatifi tarafından işletilmektedir. Dolayısıyla bu otobüslerin ticari işletmeciliğinde Burdur Belediyesi söz sahibi değildir. Karşılaştırma yaptığınız birçok yerleşim merkezinde koşullar Burdur’un koşullarından farklılık gösterip değerlendirmelerinizi lütfen bu doğrultuda yapmanızı isterim. Görevimiz taşıma koşullarının değerlendirilmesi ve denetlenmesi yapılan şikayetleri inceleyip gerektiğinde ceza verilmesi ve yılda bir kez talep edilmesi halinde fiyat tarifesini güncellenmesidir. Türkiye’de geçen yıl TÜİK verilerine göre yıllık enflasyon oranındaki artış kadar talep edilen fiyat artışını yüzde 13’lerde bırakarak makul bir seviyede bırakılmasını sağladık.   Sizlerin pahalı yolculuk etmesinden ne biz ne de başka bir yöneticinin keyif alacağını sanmıyorum. Sadece bu hizmetin aksamaması ve bu hizmeti üretenlerin de ayakta kalabilmesi için asgari düzeyde değerlendirmemizi yaptık. Yerleşkenin yalnızca uzaklığını değerlendirmek tam olarak maliyet hesaplarını hesaplamamıza yetmez. Biz öncelikle hizmetin üretilmesini aksamamasını ve hizmetten yararlananların da en konforlu koşullarda en ucuza taşınmasını isteriz.   “125TL destek veriyoruz”   Ayrıca bu kente ikametini taşıyan siz sevgili kardeşlerimize Belediyemizce 125TL destek veriyoruz. Popülist yaklaşımla fiyat indirimini planlayıp bu üretilen hizmetin aksamasına yol açacak olursak bu durumun sorumluluğunu taşımamız zor olabilir. Sizlerin hak arayışını takdir ediyor ve demokratik anlamda yapılan davranışı doğru buluyorum. Yalnızca sizlerden ricam değişen tüm fiyatları karşılaştırmanız. Zor koşullar içinde birçok kardeşimin eğitim almaya çalıştığını görüyorum ancak ülkedeki fiyat değişiklerinin temel nedeni akaryakıt fiyatları ve bu yüzden birçok şeyin fiyatı da değişmek zorunda kalıyor. Sizlerin arasından seçeceğiniz bir grup arkadaşınız Rektör Hocam ve ekibi Halk Otobüsleri Kooperatif yöneticileri ile bir araya gelip konuşabiliriz, cevabım budur polemiğe girmeyeceğim. Sizleri seviyor sizlere başarılar diliyorum.” Dedi.
Başkan Ercengiz #yetersizbakiyeburdur hashtag’iyle bir araya gelen öğrencilere yanıt verdi; “Sizlerin arasından seçeceğiniz bir grup arkadaşınız Rektör Hocam ve ekibi Halk Otobüsleri Kooperatif yöneticileri ile bir araya gelip konuşabiliriz, cevabım budur polemiğe girmeyeceğim. Sizleri seviyor sizlere başarılar diliyorum.”

 

MAKÜ’lü öğrenciler, halk otobüslerinin fiyatlarının yüksekliği ve otobüs şartlarının iyi olmadığı gerekçeleriyle, sosyal medya aracılığıyla kamuoyu oluşturdular.

 

#yetersizbakiyeburdur hashtag’i üzerinden bir araya gelen üniversite öğrencileri, “Haydi Burdur, birlikte daha güçlüyüz!” sloganıyla, yerel halkın da desteğini istedi.

 

Sosyal medya üzerinden öğrenciler ve yerel halk tarafından yapılan yoğun paylaşımların üzerine Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’den beklenen açıklama da kısa sürede geldi.

 

Başkan Ercengiz, konuya ilişkin, bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi olunamayacağını hatırlatarak bir açıklama yaptı;

 

“Şunu bilmenizi isterim ki sizleri taşıyan o otobüsler Burdur Belediyesi’nin kendi malları olmayıp Halk Otobüsü Kooperatifi tarafından işletilmektedir. Dolayısıyla bu otobüslerin ticari işletmeciliğinde Burdur Belediyesi söz sahibi değildir. Karşılaştırma yaptığınız birçok yerleşim merkezinde koşullar Burdur’un koşullarından farklılık gösterip değerlendirmelerinizi lütfen bu doğrultuda yapmanızı isterim. Görevimiz taşıma koşullarının değerlendirilmesi ve denetlenmesi yapılan şikayetleri inceleyip gerektiğinde ceza verilmesi ve yılda bir kez talep edilmesi halinde fiyat tarifesini güncellenmesidir. Türkiye’de geçen yıl TÜİK verilerine göre yıllık enflasyon oranındaki artış kadar talep edilen fiyat artışını yüzde 13’lerde bırakarak makul bir seviyede bırakılmasını sağladık.

 

Sizlerin pahalı yolculuk etmesinden ne biz ne de başka bir yöneticinin keyif alacağını sanmıyorum. Sadece bu hizmetin aksamaması ve bu hizmeti üretenlerin de ayakta kalabilmesi için asgari düzeyde değerlendirmemizi yaptık. Yerleşkenin yalnızca uzaklığını değerlendirmek tam olarak maliyet hesaplarını hesaplamamıza yetmez. Biz öncelikle hizmetin üretilmesini aksamamasını ve hizmetten yararlananların da en konforlu koşullarda en ucuza taşınmasını isteriz.

 

“125TL destek veriyoruz”

 

Ayrıca bu kente ikametini taşıyan siz sevgili kardeşlerimize Belediyemizce 125TL destek veriyoruz. Popülist yaklaşımla fiyat indirimini planlayıp bu üretilen hizmetin aksamasına yol açacak olursak bu durumun sorumluluğunu taşımamız zor olabilir. Sizlerin hak arayışını takdir ediyor ve demokratik anlamda yapılan davranışı doğru buluyorum. Yalnızca sizlerden ricam değişen tüm fiyatları karşılaştırmanız. Zor koşullar içinde birçok kardeşimin eğitim almaya çalıştığını görüyorum ancak ülkedeki fiyat değişiklerinin temel nedeni akaryakıt fiyatları ve bu yüzden birçok şeyin fiyatı da değişmek zorunda kalıyor. Sizlerin arasından seçeceğiniz bir grup arkadaşınız Rektör Hocam ve ekibi Halk Otobüsleri Kooperatif yöneticileri ile bir araya gelip konuşabiliriz, cevabım budur polemiğe girmeyeceğim. Sizleri seviyor sizlere başarılar diliyorum.” Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.