Başkan Ercengiz ve Doğa Hareketleri Araştırma Derneği arasında protokol imzalandı

Gündem 24.09.2020 - 15:53, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Başkan Ercengiz ve Doğa Hareketleri Araştırma Derneği arasında protokol imzalandı

Burdur İlinin deprem bölgesinde olması nedeniyle imzalanan protokolde bölgemizde ki deprem hareketliliğin yakından incelenmesi amaçlanıyor.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve Doğa Hareketleri Araştırma Derneği arasında imzalanan protokol ile bölgemizdeki deprem hareketliliği incelenecek.   Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, DOHA Doğa Hareketleri Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Agalday tarafından imzalanan Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonu Kurulumu ve Değerlendirilmesine ilişkin protokol ile Burdur’un muhtelif noktalarda sismik hareketleri incelemek üzere istasyonları inşa edilecek. Burdur İlinin deprem bölgesi olması nedeniyle ve olası büyük deprem riskinin yaşanmadan önce tespit edilmesine yönelik yapılan çalışmada ise destekleriyle Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Şakir Şahin’den akademik destek alınacak.   Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Burdur’un deprem bölgesi olmasına dikkat çekerek Burdur Belediye Meclisi’nde önceden aldığımız bir karar ile deprem öncü işaretleme İstasyonlarının kurulumu ve değerlendirmesine ilişkin, bir protokol imzalıyoruz. DOHAT yani Doğa Hareketleri Araştırma Derneğimiz ve Burdur Belediyesi Arasında yapılan bu protokolle Burdur’da muhtelif noktalarda sismik hareketleri incelemek üzere istasyonları inşa edeceğiz. Bu istasyonlardan alınan verilerle, bölgemizdeki deprem hareketliliğinin ve bölgemizdeki deprem riskini belli ölçüde kayıtlara alıp, bu anlamda da hem akademik hem de bilimsel bir veriye ulaşacağız. Ben önemli bir çalışma olduğuna inanıyorum çünkü bu çalışmada akademiden de yararlanıyoruz. Değerli hocamız ve dernek başkanımız bu anlamda bizlere oldukça büyük destek verecekler. Burdur Bugüne kadar deprem ile ilgili merak ettiklerini ya da bundan sonraki süreçte deprem riskini ne kadar daha üstünde taşıdığını belli ölçüde projeksiyonlu olarak verecek bu sistemden yararlanmayı planlıyoruz.” dedi.
Burdur İlinin deprem bölgesinde olması nedeniyle imzalanan protokolde bölgemizde ki deprem hareketliliğin yakından incelenmesi amaçlanıyor.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve Doğa Hareketleri Araştırma Derneği arasında imzalanan protokol ile bölgemizdeki deprem hareketliliği incelenecek.

 

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, DOHA Doğa Hareketleri Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Agalday tarafından imzalanan Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonu Kurulumu ve Değerlendirilmesine ilişkin protokol ile Burdur’un muhtelif noktalarda sismik hareketleri incelemek üzere istasyonları inşa edilecek. Burdur İlinin deprem bölgesi olması nedeniyle ve olası büyük deprem riskinin yaşanmadan önce tespit edilmesine yönelik yapılan çalışmada ise destekleriyle Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Şakir Şahin’den akademik destek alınacak.

 

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Burdur’un deprem bölgesi olmasına dikkat çekerek Burdur Belediye Meclisi’nde önceden aldığımız bir karar ile deprem öncü işaretleme İstasyonlarının kurulumu ve değerlendirmesine ilişkin, bir protokol imzalıyoruz. DOHAT yani Doğa Hareketleri Araştırma Derneğimiz ve Burdur Belediyesi Arasında yapılan bu protokolle Burdur’da muhtelif noktalarda sismik hareketleri incelemek üzere istasyonları inşa edeceğiz. Bu istasyonlardan alınan verilerle, bölgemizdeki deprem hareketliliğinin ve bölgemizdeki deprem riskini belli ölçüde kayıtlara alıp, bu anlamda da hem akademik hem de bilimsel bir veriye ulaşacağız. Ben önemli bir çalışma olduğuna inanıyorum çünkü bu çalışmada akademiden de yararlanıyoruz. Değerli hocamız ve dernek başkanımız bu anlamda bizlere oldukça büyük destek verecekler. Burdur Bugüne kadar deprem ile ilgili merak ettiklerini ya da bundan sonraki süreçte deprem riskini ne kadar daha üstünde taşıdığını belli ölçüde projeksiyonlu olarak verecek bu sistemden yararlanmayı planlıyoruz.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.