Başkan Ercengiz, "Öğretmenlik ahlaklı olmayı öğretmektir"

Gündem 25.11.2019 - 11:23, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Başkan Ercengiz, "Öğretmenlik ahlaklı olmayı öğretmektir"

                             Burdur Belediye Başkanlığı tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle emekli öğretmenler için yemek düzenlendi.                    Burdur'da yaşayan emekli öğretmenlerin bir araya geldiği yemekte, Başkan Ercengiz, eşi Hülya Ercengiz ve CHP İl Başkanı İzzet Akbulut öğretmenleri tek tek tebrik ederek, onlara karanfil takdim etti.  Öğretmenler Günü yemeğinde MAKÜ Müzik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Gökhan Çağırgan ve orkestrası sahne aldı. Başkan Ercengiz ve emekli öğretmenler, Teke Yöresinin zeybeklerini oynadı.    ÖĞRETMENLİK BİR YAŞAM BİÇİMİDİR                   Başkan Ercengiz, düzenlenen yemekta yaptığı konuşmada;                 “ Bir öğretmen evladı olarak, annemin bir takım tembihlerini ve hayat derslerini halen hiç bitirmediğini görüyorum.  Öğretmenlik sadece bir meslek değil, ömür boyu süren bir yaşam biçimidir.                  Öğretmenlik, ahlaklı olmak ve ahlaklı olmayı öğretmektir. Bizler, siz kıymetli öğretmenlerimizin o köy enstitülerinden başlatılan Cumhuriyet ateşini, bizlere öğrettiğiniz şekliyle sonraki nesillere ulaştırılmasını isteriz.                  Ben bu akşam burada olan tüm kıymetli öğretmenlerimin, değerli eşlerinin ve yakınlarının bu özel gününü bir kez daha kutlamak istiyorum. Sizler iyi ki varsınız, iyi ki var olmaya devam edeceksiniz. Bu ülkenin yaşadığı her türlü sıkıntının temeli cehalettir. Eğer cehaletten insanımızı kurtaramazsak, bizler Atatürk’ün bize emanet ettiği Cumhuriyet’e ihanet etmiş oluruz. Eğer bu ihanetin içinde yer almak istemiyorsak, vazifemiz tabi ki sizlerin bizlere öğütlediği şekliyle bir ömür boyu devam etmek zorundadır. Hepinize saygılar sunuyor, iyi akşamlar ve iyi eğlenceler diliyorum” Dedi.

             

               Burdur Belediye Başkanlığı tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle emekli öğretmenler için yemek düzenlendi. 

 

                Burdur'da yaşayan emekli öğretmenlerin bir araya geldiği yemekte, Başkan Ercengiz, eşi Hülya Ercengiz ve CHP İl Başkanı İzzet Akbulut öğretmenleri tek tek tebrik ederek, onlara karanfil takdim etti.  Öğretmenler Günü yemeğinde MAKÜ Müzik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Gökhan Çağırgan ve orkestrası sahne aldı. Başkan Ercengiz ve emekli öğretmenler, Teke Yöresinin zeybeklerini oynadı. 

 

ÖĞRETMENLİK BİR YAŞAM BİÇİMİDİR

 

                Başkan Ercengiz, düzenlenen yemekta yaptığı konuşmada;

                “ Bir öğretmen evladı olarak, annemin bir takım tembihlerini ve hayat derslerini halen hiç bitirmediğini görüyorum.  Öğretmenlik sadece bir meslek değil, ömür boyu süren bir yaşam biçimidir.

                 Öğretmenlik, ahlaklı olmak ve ahlaklı olmayı öğretmektir. Bizler, siz kıymetli öğretmenlerimizin o köy enstitülerinden başlatılan Cumhuriyet ateşini, bizlere öğrettiğiniz şekliyle sonraki nesillere ulaştırılmasını isteriz. 

                Ben bu akşam burada olan tüm kıymetli öğretmenlerimin, değerli eşlerinin ve yakınlarının bu özel gününü bir kez daha kutlamak istiyorum. Sizler iyi ki varsınız, iyi ki var olmaya devam edeceksiniz. Bu ülkenin yaşadığı her türlü sıkıntının temeli cehalettir. Eğer cehaletten insanımızı kurtaramazsak, bizler Atatürk’ün bize emanet ettiği Cumhuriyet’e ihanet etmiş oluruz. Eğer bu ihanetin içinde yer almak istemiyorsak, vazifemiz tabi ki sizlerin bizlere öğütlediği şekliyle bir ömür boyu devam etmek zorundadır. Hepinize saygılar sunuyor, iyi akşamlar ve iyi eğlenceler diliyorum” Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.