BAŞKAN ERCENGİZ MUHTARLARI DİNLEDİ

Gündem 17.11.2015 - 13:23, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

BAŞKAN ERCENGİZ MUHTARLARI DİNLEDİ

Başkan Ercengiz muhtarların sorunlarını dinledi
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, mahalle muhtarlarıyla toplantıda buluştu. Burdur Belediyesi Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Burdur Belediye Başkanı Ecz. Ali Orkun Ercengiz, Belediye Başkan Yardımcıları Ali Say, Serdar Başgül ve Hasan Duygulu ile birim müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı. Toplantıda mahalle muhtarları mahallelerinin eksiklerini ve belediyeden taleplerini aktardı. Toplantıda konuşan Başkan Ercengiz, “1 Kasım seçimlerinin ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Yerel yönetimler olarak vatandaşımıza hizmet etmekle mükellefiz. Seçimlerde şehir merkezinde bir oy düşüşü oldu. Çeşitli varsayımlar ortaya atıldı. Şehir içi trafikte yapılan düzenlemelerden olduğu, zabıtanın uyarıları ve cezalardan olduğu, hizmetlerden kaynaklandığı gibi çeşitli iddialar var. Gazi Caddesi çift yön uygulaması 9 yıldır Burdurluların talep ettiği bir uygulama. Ben siyasetçiyim, bir siyasetçi asla halka rağmen siyaset yapmaz. Halk bunu istemiyorsa bunu yapmaktan da vazgeçer. İtiraz eden 10 kişiyse onaylayan destekleyen 50 kişi 100 kişi var. Hamit Çine Caddesinde esnaf yön uygulamasını istemediğini belirtti. Burdur Belediyesi olarak eski haline getirdik. Şimdi ne esnaf ne de vatandaş memnun değil. Biz birbirimizden habersiz insanlar değiliz. Vatandaşımızın memnuniyetini de şikayetini de görüyoruz. Bunlar siyaseten, amaçsız üretilen gereksiz söylemler. Biz siyaset gütmeden çalışıyoruz. Tek amacımız Burdur’a kaliteli hizmeti sunabilmektir. Halkımız bize güveniyor, bizde halkımızın güvenini boşa çıkarmamak için gayret içerisinde çalışıyoruz” dedi. Başkan Ercengiz konuşmasına şu şekilde devam etti: “Bizler yerel yönetimleriz. Uyum içerisinde çalışabileceğimiz bir hükümet beklentisi her zaman kendi siyasi inancımız gereğidir. Ancak yaptığımız iş kamu hizmeti olduğu için iktidarda kim olursa olsun şehrimize hizmet etmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bunun da en iyi örneklerinden biri de Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na davranış şeklimizdir. Kentimizin en önemli yapısal sorunlarından biri olan içme suyunun çözümü ile ilgili Sayın Orman ve Su İşleri Bakan Veysel Eroğlu’ndan söz aldık. Biz gelip geçiciyiz. Önemli olan şehrin sorunlarına çözüm üretebilmek, Burdur’a hizmet edebilmek. Göreve geldiğimizden bugüne 9 milyonun üzerinde İller Bankası borcunu ödedik. 17 milyon TL’lik edinimimiz oldu. Yani ekonomide 26 milyon TL’nin üzerinde doğru bir yatırım yaptık. Kaynaklarımızı doğru kullandık.
Başkan Ercengiz muhtarların sorunlarını dinledi

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, mahalle muhtarlarıyla toplantıda buluştu.

Burdur Belediyesi Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Burdur Belediye Başkanı Ecz. Ali Orkun Ercengiz, Belediye Başkan Yardımcıları Ali Say, Serdar Başgül ve Hasan Duygulu ile birim müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı.

Toplantıda mahalle muhtarları mahallelerinin eksiklerini ve belediyeden taleplerini aktardı.

Toplantıda konuşan Başkan Ercengiz, “1 Kasım seçimlerinin ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Yerel yönetimler olarak vatandaşımıza hizmet etmekle mükellefiz. Seçimlerde şehir merkezinde bir oy düşüşü oldu. Çeşitli varsayımlar ortaya atıldı. Şehir içi trafikte yapılan düzenlemelerden olduğu, zabıtanın uyarıları ve cezalardan olduğu, hizmetlerden kaynaklandığı gibi çeşitli iddialar var. Gazi Caddesi çift yön uygulaması 9 yıldır Burdurluların talep ettiği bir uygulama. Ben siyasetçiyim, bir siyasetçi asla halka rağmen siyaset yapmaz. Halk bunu istemiyorsa bunu yapmaktan da vazgeçer. İtiraz eden 10 kişiyse onaylayan destekleyen 50 kişi 100 kişi var. Hamit Çine Caddesinde esnaf yön uygulamasını istemediğini belirtti. Burdur Belediyesi olarak eski haline getirdik. Şimdi ne esnaf ne de vatandaş memnun değil. Biz birbirimizden habersiz insanlar değiliz. Vatandaşımızın memnuniyetini de şikayetini de görüyoruz. Bunlar siyaseten, amaçsız üretilen gereksiz söylemler. Biz siyaset gütmeden çalışıyoruz. Tek amacımız Burdur’a kaliteli hizmeti sunabilmektir. Halkımız bize güveniyor, bizde halkımızın güvenini boşa çıkarmamak için gayret içerisinde çalışıyoruz” dedi.

Başkan Ercengiz konuşmasına şu şekilde devam etti: “Bizler yerel yönetimleriz. Uyum içerisinde çalışabileceğimiz bir hükümet beklentisi her zaman kendi siyasi inancımız gereğidir. Ancak yaptığımız iş kamu hizmeti olduğu için iktidarda kim olursa olsun şehrimize hizmet etmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bunun da en iyi örneklerinden biri de Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na davranış şeklimizdir. Kentimizin en önemli yapısal sorunlarından biri olan içme suyunun çözümü ile ilgili Sayın Orman ve Su İşleri Bakan Veysel Eroğlu’ndan söz aldık. Biz gelip geçiciyiz. Önemli olan şehrin sorunlarına çözüm üretebilmek, Burdur’a hizmet edebilmek. Göreve geldiğimizden bugüne 9 milyonun üzerinde İller Bankası borcunu ödedik. 17 milyon TL’lik edinimimiz oldu. Yani ekonomide 26 milyon TL’nin üzerinde doğru bir yatırım yaptık. Kaynaklarımızı doğru kullandık.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.