Başkan Ercengiz; ‘Hatçam Türküsü de Popüler Kültüre Kurban Edildi’

Gündem 18.06.2020 - 12:58, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Başkan Ercengiz; ‘Hatçam Türküsü de Popüler Kültüre Kurban Edildi’

Başkan Ercengiz; ‘Hatçam Türküsü de Popüler Kültüre Kurban Edildi’
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ‘Denizin Dibinde Hatçam’ Türküsü hakkında basın açıklamasında bulundu. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz gazeteciler ile yaptığı basın toplantısında popüler kültür uğruna bir türkünün daha kaybedildiğini belirterek; “Sevgili Yasin ve arkadaşları çağrıma kulak verdi, bu türküyü biz aslına uygun olarak çalalım dediler. Bu türkünün aslında defalarca önemli halk müziği sanatçılarımız tarafından icra edilmiş olsa da bir kez daha söylenmesi ve çalınması gerekirdi. Popüler kültürün birçok kültürümüzün varlığını tükettiği son dönemde ‘Hatçam’ türküsünün de kurban edildiğini bir Burdur’lu olarak görmeye yüreğimiz dayanmadı. Tepkimizi de bu şekilde koymaya çalıştık. Kültürel mirası sonraki nesillere aktarmak çok kıymetli ağıt havasında hazin bir aşk öyküsünün bir oyun havasına döndürülmesine bizim tepkimiz de bugün bu şekilde oldu. Tüm Burdur halkını Türk halk müziğine gönül vermiş tüm Türkiye halkının türkülerimize kültür ezgilerimize sahip çıkmaya davet ediyorum.” dedi.    
Başkan Ercengiz; ‘Hatçam Türküsü de Popüler Kültüre Kurban Edildi’

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ‘Denizin Dibinde Hatçam’ Türküsü hakkında basın açıklamasında bulundu.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz gazeteciler ile yaptığı basın toplantısında popüler kültür uğruna bir türkünün daha kaybedildiğini belirterek; “Sevgili Yasin ve arkadaşları çağrıma kulak verdi, bu türküyü biz aslına uygun olarak çalalım dediler. Bu türkünün aslında defalarca önemli halk müziği sanatçılarımız tarafından icra edilmiş olsa da bir kez daha söylenmesi ve çalınması gerekirdi. Popüler kültürün birçok kültürümüzün varlığını tükettiği son dönemde ‘Hatçam’ türküsünün de kurban edildiğini bir Burdur’lu olarak görmeye yüreğimiz dayanmadı. Tepkimizi de bu şekilde koymaya çalıştık. Kültürel mirası sonraki nesillere aktarmak çok kıymetli ağıt havasında hazin bir aşk öyküsünün bir oyun havasına döndürülmesine bizim tepkimiz de bugün bu şekilde oldu. Tüm Burdur halkını Türk halk müziğine gönül vermiş tüm Türkiye halkının türkülerimize kültür ezgilerimize sahip çıkmaya davet ediyorum.” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.