Başkan Ercengiz ekmek fiyatlarına el attı

Gündem 20.02.2021 - 09:42, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Başkan Ercengiz ekmek fiyatlarına el attı

Fırıncı Esnaflarıyla bir araya gelen Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, ekmek fiyatlarına el attı.
Fırıncı Esnaflarıyla bir araya gelen Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, ekmek fiyatlarına el attı. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur Belediye Meclis Salonunda fırıncı esnafıyla bir araya geldi. Toplantıda konuşan Başkan Ercengiz, “Son günlerin siyasi polemik konusu haline getirilmeye çalışılan ekmek fiyatları üzerinde karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Bizler Burdur halkının her zaman ucuza hizmet alabilmesini sağlıkla hizmet alabilmesini ve en iyi hizmet alabilmesi için mücadele eden bir belediyecilik anlayışı ile 7 yıldır halkımızla içi içeyiz. Gerek yaptığımız ziyaretlerde gerekse esnafımızdan aldığımız geri dönüşler de vatandaşımızın pandemi günlerinde yeterince zorlandığını ve ekonomik anlamda Burdur ekonomisinin daralması neticesinde birçok esnaf arkadaşımızın da iş yerlerini kapatmak ya da bir şekilde zorlanarak ayakta kaldığını görüyoruz. Esnaf arkadaşlarımızı dinledik. Onlar da dertlerini isteklerini şikâyetlerini anlatılar. Bizde Burdur halkının talebi olarak dillendirdiğimiz 200 gr ekmeğin 1,5 TL den satılmasını daha uygun olacağını kendilerine ifade ettik.” dedi.   “Sorunların üstesinden geleceğiz” Arkadaşlarımız bu konuda tüm fırıncı arkadaşlarıyla bir görüş alışverişi yapacaklar. Eğer kendi aralarında mutabakatı sağlarlarsa 200 gr ekmeği 1,5 TL’den önümüzdeki günlerde satılabilecek. Umuyorum halkımızın isteği ve beklentisi olan 200 gr ekmeğin 1,5 TL den satılmasına yönelik bu talep fırıncı esnaflarımız tarafından karşılık bulur ve halkımız bundan sonra 1,5 TL’den ekmeğini yer. Biz hiçbir zaman kimsenin hakkını kimseye geçiren, kimsenin hak etmediğini de kimseye veren bir anlayış içerisinde olmadık. Ancak kamu hizmeti üretirken elbette tüm tarafların haklarını çıkarlarını korumak gibi bir ödevimiz de var. Biz artan girdi fiyatlarının karşılığında fırıncı esnafımızı anlamaya gayret ediyoruz. Ancak pandemi nedeniyle özellikle son dönemde artan gıda fiyatlarının karşılığında halkımızın mutfak masrafların da oldukça artığının da farkındayız. Fırıncı esnaflarımızdan bu anlamda özveri beklediğimizi bir kez daha ifade ediyoruz ki bu sorunun hep birlikte üstesinden geleceğimize inanıyorum” diye konuştu.
Fırıncı Esnaflarıyla bir araya gelen Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, ekmek fiyatlarına el attı.

Fırıncı Esnaflarıyla bir araya gelen Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, ekmek fiyatlarına el attı.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur Belediye Meclis Salonunda fırıncı esnafıyla bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Başkan Ercengiz, “Son günlerin siyasi polemik konusu haline getirilmeye çalışılan ekmek fiyatları üzerinde karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Bizler Burdur halkının her zaman ucuza hizmet alabilmesini sağlıkla hizmet alabilmesini ve en iyi hizmet alabilmesi için mücadele eden bir belediyecilik anlayışı ile 7 yıldır halkımızla içi içeyiz. Gerek yaptığımız ziyaretlerde gerekse esnafımızdan aldığımız geri dönüşler de vatandaşımızın pandemi günlerinde yeterince zorlandığını ve ekonomik anlamda Burdur ekonomisinin daralması neticesinde birçok esnaf arkadaşımızın da iş yerlerini kapatmak ya da bir şekilde zorlanarak ayakta kaldığını görüyoruz. Esnaf arkadaşlarımızı dinledik. Onlar da dertlerini isteklerini şikâyetlerini anlatılar. Bizde Burdur halkının talebi olarak dillendirdiğimiz 200 gr ekmeğin 1,5 TL den satılmasını daha uygun olacağını kendilerine ifade ettik.” dedi.

 

“Sorunların üstesinden geleceğiz”

Arkadaşlarımız bu konuda tüm fırıncı arkadaşlarıyla bir görüş alışverişi yapacaklar. Eğer kendi aralarında mutabakatı sağlarlarsa 200 gr ekmeği 1,5 TL’den önümüzdeki günlerde satılabilecek. Umuyorum halkımızın isteği ve beklentisi olan 200 gr ekmeğin 1,5 TL den satılmasına yönelik bu talep fırıncı esnaflarımız tarafından karşılık bulur ve halkımız bundan sonra 1,5 TL’den ekmeğini yer. Biz hiçbir zaman kimsenin hakkını kimseye geçiren, kimsenin hak etmediğini de kimseye veren bir anlayış içerisinde olmadık. Ancak kamu hizmeti üretirken elbette tüm tarafların haklarını çıkarlarını korumak gibi bir ödevimiz de var. Biz artan girdi fiyatlarının karşılığında fırıncı esnafımızı anlamaya gayret ediyoruz. Ancak pandemi nedeniyle özellikle son dönemde artan gıda fiyatlarının karşılığında halkımızın mutfak masrafların da oldukça artığının da farkındayız. Fırıncı esnaflarımızdan bu anlamda özveri beklediğimizi bir kez daha ifade ediyoruz ki bu sorunun hep birlikte üstesinden geleceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.