Başkan Ercengiz, Çayboyu 2. Etap çalışmalarını inceledi

Gündem 25.02.2017 - 13:12, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Başkan Ercengiz, Çayboyu 2. Etap çalışmalarını inceledi

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Çayboyu 2. Etap çalışmalarını yerinde inceledi.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Ali Say, Fen İşleri Müdürü Abdullah Sartekin ve Park ve Bahçeler Müdürü Ayla Pesen ile birlikte çalışma yapılan alanlarda incelemelerde bulundu. Burdur Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Çayboyu 2. Etap çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Ercengiz, burada gazetecilere çalışmalar hakkında bilgi verdi.   Başkan Ercengiz, “Burdur’un ne kadar kullanılmayan alanı varsa, en merkezi yeri varsa bu noktaları vatandaşımızın hem kullanımına açıp hem de Burdur’a yakışacak bir yaşam alanı olarak kazandıracağız. Daha önce 1. Etap çalışmalarımızı yapmıştık. 1. Etap çalışmamız ödül layık bulundu. 2. Etap çalışmalarımızı tamamladık. Vatandaşımızda efektif olarak kullanıyor. Yaz ve kış koşullarında vatandaşımızın kullanımına açtık. Mermer konusunda Hayırsever İşadamımız Ercan Akın destek verdi. Kendisine teşekkür ediyorum. Burdur Belediyesi olarak burada yaptığımız çalışmada hammadde haricinde dışarıdan alım yapmadan kendi imkanlarımızla çalışmamızı tamamladık. İşçilik, emek dışında 500 bin TL’ye mal oldu. Bu projeyi ihaleyle yaptırmış olsaydık 3-4 katına mal olmuş olacaktı. Kendi üreten, kendi ürettiğini de halka sunan belediyecilik anlayışını Burdur’umuza getirdik” dedi.   Yeni Hizmet Kampüsüne yapılacak olan güneş panelleri hakkında da bilgi veren Başkan Ercengiz, “Burdur Belediyesi yeni Hizmet Kampüsünün çatısına 4 milyon liralık güneş enerji santralimiz TEDAŞ Genel Müdürlüğü tarafından onaylandı. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu toplantısına güdümlü proje olarak götürülecek. Bu proje ile her ay 50-60 bin TL elektrik faturasından enerji tasarrufu sağlamış olacağız. Bu da yılda 720 bin TL, 5 yıllık süreçte ise 3,5 milyon liralık Burdur Halkına katkı demek. Biz ne rantın ne de rantçının önünü açan bir anlayışla belediyecilik yapmıyoruz. Amacımız Burdur’u güzelleştirmek Burdur’un güzelleşmesine katkı koyacak kim varsa onun önünü açmak. Bizim en büyük kazancımız halkımızın bize olan güvenidir” diye konuştu.   Başkan Ercengiz daha sonra Atatürk Mahallesinde yapımına başlanan Düğün Salonu ve Süper Market Projesini basına tanıttı.  Burada konuşan Başkan Ercengiz, “1500 metrekaresi depolama alanları, zeminde 1500 metrekare kapalı alanı olan süper market olacak. Zemin katta marketten bağımsız 3-4 tane dükkan olacak ve bu bölgeye hizmet edecek. Zemin üstünde de 1500 metrekarelik bir düğün salonu olacak. Düğün salonu 600 vatandaşımızın yemekli düğün yapabileceği bir alan oluşturacağız. Yaklaşık 5000 metrekare kapalı alanı bulunan bu alan vatandaşlarımıza hizmet verecek. KDV hariç 5.350.000 TL ’ye ihaleyi alan firmadan 300 günden önce tamamlayacaklar. Burdur’umuza hayırlı olsun.” dedi.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Çayboyu 2. Etap çalışmalarını yerinde inceledi.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Ali Say, Fen İşleri Müdürü Abdullah Sartekin ve Park ve Bahçeler Müdürü Ayla Pesen ile birlikte çalışma yapılan alanlarda incelemelerde bulundu.
Burdur Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Çayboyu 2. Etap çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Ercengiz, burada gazetecilere çalışmalar hakkında bilgi verdi.
 
Başkan Ercengiz, “Burdur’un ne kadar kullanılmayan alanı varsa, en merkezi yeri varsa bu noktaları vatandaşımızın hem kullanımına açıp hem de Burdur’a yakışacak bir yaşam alanı olarak kazandıracağız. Daha önce 1. Etap çalışmalarımızı yapmıştık. 1. Etap çalışmamız ödül layık bulundu. 2. Etap çalışmalarımızı tamamladık. Vatandaşımızda efektif olarak kullanıyor. Yaz ve kış koşullarında vatandaşımızın kullanımına açtık. Mermer konusunda Hayırsever İşadamımız Ercan Akın destek verdi. Kendisine teşekkür ediyorum. Burdur Belediyesi olarak burada yaptığımız çalışmada hammadde haricinde dışarıdan alım yapmadan kendi imkanlarımızla çalışmamızı tamamladık. İşçilik, emek dışında 500 bin TL’ye mal oldu. Bu projeyi ihaleyle yaptırmış olsaydık 3-4 katına mal olmuş olacaktı. Kendi üreten, kendi ürettiğini de halka sunan belediyecilik anlayışını Burdur’umuza getirdik” dedi.
 
Yeni Hizmet Kampüsüne yapılacak olan güneş panelleri hakkında da bilgi veren Başkan Ercengiz, “Burdur Belediyesi yeni Hizmet Kampüsünün çatısına 4 milyon liralık güneş enerji santralimiz TEDAŞ Genel Müdürlüğü tarafından onaylandı. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu toplantısına güdümlü proje olarak götürülecek. Bu proje ile her ay 50-60 bin TL elektrik faturasından enerji tasarrufu sağlamış olacağız. Bu da yılda 720 bin TL, 5 yıllık süreçte ise 3,5 milyon liralık Burdur Halkına katkı demek. Biz ne rantın ne de rantçının önünü açan bir anlayışla belediyecilik yapmıyoruz. Amacımız Burdur’u güzelleştirmek Burdur’un güzelleşmesine katkı koyacak kim varsa onun önünü açmak. Bizim en büyük kazancımız halkımızın bize olan güvenidir” diye konuştu.
 
Başkan Ercengiz daha sonra Atatürk Mahallesinde yapımına başlanan Düğün Salonu ve Süper Market Projesini basına tanıttı. 
Burada konuşan Başkan Ercengiz, “1500 metrekaresi depolama alanları, zeminde 1500 metrekare kapalı alanı olan süper market olacak. Zemin katta marketten bağımsız 3-4 tane dükkan olacak ve bu bölgeye hizmet edecek. Zemin üstünde de 1500 metrekarelik bir düğün salonu olacak. Düğün salonu 600 vatandaşımızın yemekli düğün yapabileceği bir alan oluşturacağız. Yaklaşık 5000 metrekare kapalı alanı bulunan bu alan vatandaşlarımıza hizmet verecek. KDV hariç 5.350.000 TL ’ye ihaleyi alan firmadan 300 günden önce tamamlayacaklar. Burdur’umuza hayırlı olsun.” dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.