Başka bir mezar bulununca ara verildi

Gündem 06.12.2016 - 08:28, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

Başka bir mezar bulununca ara verildi

Türbe restorasyonuna başka bir mezar bulununca ara verildi
Afyonkarahisar Ulu Cami karşısındaki türbelerde sürdürülen restorasyon çalışmalarına, bilinmeyen bir mezara rastlanması nedeniyle ara verildi Afyonkarahisar Belediyesi tarafından Sultan Divani Hazretlerinin müritlerinden Ahmet ve Mehmet eendilerin Ulu Camii karşısındaki türbeleri, Eskişehir Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğü’nden alınan izin ile restore edilmeye başlanmıştı. Ancak restorasyon ve çevre düzenlemeleri sırasında türbenin mevcut kapısının önünde ismi bilinmeyen mezara rastlandı ve çalışmalar durduruldu. Kuruldan gelecek karar doğrultusunda restorasyon çalışmalarına yeniden başlanacağı bildirildi.
Türbe restorasyonuna başka bir mezar bulununca ara verildi

Afyonkarahisar Ulu Cami karşısındaki türbelerde sürdürülen restorasyon çalışmalarına, bilinmeyen bir mezara rastlanması nedeniyle ara verildi

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından Sultan Divani Hazretlerinin müritlerinden Ahmet ve Mehmet eendilerin Ulu Camii karşısındaki türbeleri, Eskişehir Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğü’nden alınan izin ile restore edilmeye başlanmıştı. Ancak restorasyon ve çevre düzenlemeleri sırasında türbenin mevcut kapısının önünde ismi bilinmeyen mezara rastlandı ve çalışmalar durduruldu. Kuruldan gelecek karar doğrultusunda restorasyon çalışmalarına yeniden başlanacağı bildirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.