BAMBUS PLAJINDA YIKIM BAŞLADI

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.04.2016 - 17:07, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

BAMBUS PLAJINDA YIKIM BAŞLADI

ANTALYA'DA SİT ALANINA BETON DÖKÜLEREK OLUŞTURULAN PLAJ YIKILIYOR
- Antalya’'nın Lara bölgesinde denizden getirilen iş manikasıyla kayalıklar kırılıp denize dolgu da yapılarak beton dökülen Bambus Plajı’na bu defa yıkım için belediye ekipleri girdi. Plajda beton bölümler yıkılarak doğaya zararsız hale getirilecek. Muratpaşa Belediyesi, plajla ilgili yapılan haberleri de ihbar kabul ederek doğrudan yıkım kararı alıp sabah saatlerinde Fen İşleri yıkım ekiplerini bölgeye gönderdi. Tebligata gerek olmadan yıkım yapabilme hakkını kullanan Muratpaşa Belediyesi, beton dökülen bölümleri kırıp eski haline getirecek. 1’inci derece doğal SİT alanınde bulunan kayalıkların düzlenerek beton dökülmesinin hukuka aykırı olduğunu söyleyen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "Bu betonu öyle ya da böyle yıkacağım. Burası bizim plajın sürekli tutanak tutup tedbir aldığımız bir yer. Yıkım ekiplerinin yıkımı yapacağı zaman yürütmeyi durdurma kararı gelmişti. İnşaat sahiplerini tanımıyorum. İnşaatı yapanı bilmiyorum. Hukuka aykırı olarak Bambus gibi bir yerde faaliyet gösteren kişi kim olursa olsun, babam Mehmet Ali Uysal olsa da fark etmez. Onu biz eninde sonunda yıkarız" ifadelerini kullanmıştı. "HUKUK MUTLAKA KAZANIR" Bambus'ta eninde sonunda hukukun galip geleceğini ifade eden Uysal, "Biz hukuka saygı göstererek duruyoruz. Bu sonsuza kadar devam etmez. Yürütmeyi durdurma kararının da eninde sonunda kalkacağını umuyorum. Müdahalemizi yaparız hukuka aykırılığı gideririz. Orası park, kıyı sit alanı. Hiç bir şey yapamazlar orada. Herkesin devreye girmesi gerekiyor. Hukuka aykırı bir iş korunamaz" diye konuşmuştu. Başkanın açıklamasının ardından Muratpaşa Belediyesi Fen İşleri ekipleri, bu sabah saatlerinde bölgeye gelerek yıkım işlemine başladı. SİT ALANINDA YAPILAN PLAJ YIKIMINDA OLAY  - İŞLETME SAHİPLERİ İLE ZABITA ARASINDAKİ ARBEDEYE POLİS MÜDAHALE ETTİ Antalya’'nın Lara bölgesinde SİT alanına beton dökülerek oluşturulan Bambus plajının yıkımında olay çıktı. Zabıtayla tartışan ve aralarında işletme sahibinin oğlu olduğu ileri sürülen bir kişinin de bulunduğu üç kişi polis tarafından gözaltına alındı. Bugün sabah saatlerinde yıkım için Lara bölgesinde bulunan Bambus plajına giden Muratpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, hiltelerle ,dökülen betonu kırmaya başladılar. Öğleden sonra aralarında işletme sahibinin de bulunduğu iddia edilen işletme çalışanı üç kişi, yıkım alanında belediye görevlilerinden başka kimsenin bulunmamasını isteyerek zabıta görevlileriyle tartıştı. Çıkan tartışma arbedeye dönüşünce devreye, yıkım için tedbir alan polis girdi. İsmi belirlenemeyen iki kişiyi yere yatırarak kelepçe takan polis, yaşananlara müdahale etmek isteyen bir kişiyi de gözaltına aldı. Yaşanan arbedenin ardından yıkıma kaldığı yerden devam edildi.    
ANTALYA'DA SİT ALANINA BETON DÖKÜLEREK OLUŞTURULAN PLAJ YIKILIYOR

- Antalya’'nın Lara bölgesinde denizden getirilen iş manikasıyla kayalıklar kırılıp denize dolgu da yapılarak beton dökülen Bambus Plajı’na bu defa yıkım için belediye ekipleri girdi. Plajda beton bölümler yıkılarak doğaya zararsız hale getirilecek.

Muratpaşa Belediyesi, plajla ilgili yapılan haberleri de ihbar kabul ederek doğrudan yıkım kararı alıp sabah saatlerinde Fen İşleri yıkım ekiplerini bölgeye gönderdi. Tebligata gerek olmadan yıkım yapabilme hakkını kullanan Muratpaşa Belediyesi, beton dökülen bölümleri kırıp eski haline getirecek.

1’inci derece doğal SİT alanınde bulunan kayalıkların düzlenerek beton dökülmesinin hukuka aykırı olduğunu söyleyen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "Bu betonu öyle ya da böyle yıkacağım. Burası bizim plajın sürekli tutanak tutup tedbir aldığımız bir yer. Yıkım ekiplerinin yıkımı yapacağı zaman yürütmeyi durdurma kararı gelmişti. İnşaat sahiplerini tanımıyorum. İnşaatı yapanı bilmiyorum. Hukuka aykırı olarak Bambus gibi bir yerde faaliyet gösteren kişi kim olursa olsun, babam Mehmet Ali Uysal olsa da fark etmez. Onu biz eninde sonunda yıkarız" ifadelerini kullanmıştı.

"HUKUK MUTLAKA KAZANIR"

Bambus'ta eninde sonunda hukukun galip geleceğini ifade eden Uysal, "Biz hukuka saygı göstererek duruyoruz. Bu sonsuza kadar devam etmez. Yürütmeyi durdurma kararının da eninde sonunda kalkacağını umuyorum. Müdahalemizi yaparız hukuka aykırılığı gideririz. Orası park, kıyı sit alanı. Hiç bir şey yapamazlar orada. Herkesin devreye girmesi gerekiyor. Hukuka aykırı bir iş korunamaz" diye konuşmuştu.

Başkanın açıklamasının ardından Muratpaşa Belediyesi Fen İşleri ekipleri, bu sabah saatlerinde bölgeye gelerek yıkım işlemine başladı.

SİT ALANINDA YAPILAN PLAJ YIKIMINDA OLAY 

- İŞLETME SAHİPLERİ İLE ZABITA ARASINDAKİ ARBEDEYE POLİS MÜDAHALE ETTİ

Antalya’'nın Lara bölgesinde SİT alanına beton dökülerek oluşturulan Bambus plajının yıkımında olay çıktı. Zabıtayla tartışan ve aralarında işletme sahibinin oğlu olduğu ileri sürülen bir kişinin de bulunduğu üç kişi polis tarafından gözaltına alındı.

Bugün sabah saatlerinde yıkım için Lara bölgesinde bulunan Bambus plajına giden Muratpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, hiltelerle ,dökülen betonu kırmaya başladılar. Öğleden sonra aralarında işletme sahibinin de bulunduğu iddia edilen işletme çalışanı üç kişi, yıkım alanında belediye görevlilerinden başka kimsenin bulunmamasını isteyerek zabıta görevlileriyle tartıştı. Çıkan tartışma arbedeye dönüşünce devreye, yıkım için tedbir alan polis girdi. İsmi belirlenemeyen iki kişiyi yere yatırarak kelepçe takan polis, yaşananlara müdahale etmek isteyen bir kişiyi de gözaltına aldı. Yaşanan arbedenin ardından yıkıma kaldığı yerden devam edildi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.