BAKA'dan 3. Yaş-Yaşam Boyu Tatil Projesi Çalıştayı

Ekonomi 25.04.2014 - 19:59, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

BAKA'dan 3. Yaş-Yaşam Boyu Tatil Projesi Çalıştayı

Turizmin tüm yıla yayılması hedefinde Yaşam Boyu Tatil Projesi adımı
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) desteğiyle ‘alternatif turizmin geliştirilerek tüm yıla yayılmasına katkı sağlamak ve turizm gelirlerini artırmak’ amacıyla hazırlanan ‘3. Yaş - Yaşam Boyu Tatil Projesi’ kapsamında ilgili tüm paydaşların katılımıyla 29 Nisan 2014’de Antalya’da bir çalıştay gerçekleştirilecek. Çalıştayda, ‘3. Yaş Turizmi’, ‘Sosyal Güvenlik ve Sağlık’ ve ‘İkamet’ ana başlıklarında oluşturulacak gruplar, gün boyu beyin fırtınası yapacak. BAKA’nın desteğiyle ülkemizde alternatif turizmi geliştirmek, Avrupa’da sayısı gün geçtikçe artan yaşlı nüfusun uygun mevsimlerde Antalya’da konaklamasını sağlamak hedefleriyle, Akdeniz Üniversitesi Proje Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi, İstanbul Üniversitesi, Termessos Travel A.Ş. ve Performance Anlagen Verm. Und Unt.beratung GmbH. İşbirliğiyle “Yaşam Boyu Tatil- Lebenslange Urlaub in der Türkei” Projesi hazırlandı. Avrupa’da yaşayan ileri yaş nüfusunun, Antalya’daki otellerde uzun süreli konaklamalarının sağlanması amacıyla birlikte sağlık, ikamet, iletişim, sosyal güvenlik, ikili anlaşmalar, yabancılar gibi diğer pek çok konunun bütüncül ve entegre bir yaklaşımla ele alınıp değerlendirildiği projede, uygulamadan önceki son aşamada çalıştay düzenlenecek.  İLGİLİ TÜM PAYDAŞLAR KATILIYOR Çalıştayda, ülke ekonomisi adına beklenilen hedeflere ulaşılabilmesi amacıyla, konuyla ilgili tüm paydaşların katılımı ve görüş ve önerilerinin alınması hedeflenmektedir. Çalıştayda, BAKA, Kamu Hastaneleri Birliği, İl Sağlık ve Emniyet müdürlükleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri, kamu ve özel hastaneler, Akdeniz Üniversitesi, STK’lar, seyahat ve turizm acenteleri ile ilgili paydaşların üst düzey yetkilileri biraraya gelecek. 29 Nisan 2014 Salı günü Antalya Porto Bello Otel’de gerçekleşecek olan “3. Yaş-Yaşam Boyu Tatil Çalıştayı”, saat 09.30’da başlayacak. Çalıştayda, Yaşam Boyu Tatil Projesi’nin sunumu sonrasında panel yapılacak ve katılımcıların çalışma grupları gün boyu atölye çalışması şeklinde gerçekleştirecek. Öğretim üyelerinin moderatörlüğünde gerçekleştirilecek atölye çalışmaları üç grup halinde gerçekleştirilecek. 1. Grup “konaklama, transfer, ulaşım, gönüllü hizmetler, yurtdışı tanıtım çalışmaları, marka algısı oluşturma’; 2. Grup ‘sosyal güvenlik, sigorta, hastaneler, yaşlı bakım hizmetleri, ara elemanlar, eğitimler’; ve 3. Grup ‘ikamet, yabancılarla ilgili işlemler, güvenlik, ticari ve hukuksal alt yapı, yerel yönetimler, sosyal yaşam’ konularında beyin fırtınası gerçekleştirecek. ‘3. Yaş-Yaşam Boyu Tatil Çalıştayı”, grup moderatörlerinin raporları sunmasının ardından çalıştay raporunun oluşturulmasıyla tamamlanacak.
Turizmin tüm yıla yayılması hedefinde Yaşam Boyu Tatil Projesi adımı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) desteğiyle ‘alternatif turizmin geliştirilerek tüm yıla yayılmasına katkı sağlamak ve turizm gelirlerini artırmak’ amacıyla hazırlanan ‘3. Yaş - Yaşam Boyu Tatil Projesi’ kapsamında ilgili tüm paydaşların katılımıyla 29 Nisan 2014’de Antalya’da bir çalıştay gerçekleştirilecek. Çalıştayda, ‘3. Yaş Turizmi’, ‘Sosyal Güvenlik ve Sağlık’ ve ‘İkamet’ ana başlıklarında oluşturulacak gruplar, gün boyu beyin fırtınası yapacak.

BAKA’nın desteğiyle ülkemizde alternatif turizmi geliştirmek, Avrupa’da sayısı gün geçtikçe artan yaşlı nüfusun uygun mevsimlerde Antalya’da konaklamasını sağlamak hedefleriyle, Akdeniz Üniversitesi Proje Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi, İstanbul Üniversitesi, Termessos Travel A.Ş. ve Performance Anlagen Verm. Und Unt.beratung GmbH. İşbirliğiyle “Yaşam Boyu Tatil- Lebenslange Urlaub in der Türkei” Projesi hazırlandı. Avrupa’da yaşayan ileri yaş nüfusunun, Antalya’daki otellerde uzun süreli konaklamalarının sağlanması amacıyla birlikte sağlık, ikamet, iletişim, sosyal güvenlik, ikili anlaşmalar, yabancılar gibi diğer pek çok konunun bütüncül ve entegre bir yaklaşımla ele alınıp değerlendirildiği projede, uygulamadan önceki son aşamada çalıştay düzenlenecek. 

İLGİLİ TÜM PAYDAŞLAR KATILIYOR

Çalıştayda, ülke ekonomisi adına beklenilen hedeflere ulaşılabilmesi amacıyla, konuyla ilgili tüm paydaşların katılımı ve görüş ve önerilerinin alınması hedeflenmektedir. Çalıştayda, BAKA, Kamu Hastaneleri Birliği, İl Sağlık ve Emniyet müdürlükleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri, kamu ve özel hastaneler, Akdeniz Üniversitesi, STK’lar, seyahat ve turizm acenteleri ile ilgili paydaşların üst düzey yetkilileri biraraya gelecek. 29 Nisan 2014 Salı günü Antalya Porto Bello Otel’de gerçekleşecek olan “3. Yaş-Yaşam Boyu Tatil Çalıştayı”, saat 09.30’da başlayacak.

Çalıştayda, Yaşam Boyu Tatil Projesi’nin sunumu sonrasında panel yapılacak ve katılımcıların çalışma grupları gün boyu atölye çalışması şeklinde gerçekleştirecek. Öğretim üyelerinin moderatörlüğünde gerçekleştirilecek atölye çalışmaları üç grup halinde gerçekleştirilecek. 1. Grup “konaklama, transfer, ulaşım, gönüllü hizmetler, yurtdışı tanıtım çalışmaları, marka algısı oluşturma’; 2. Grup ‘sosyal güvenlik, sigorta, hastaneler, yaşlı bakım hizmetleri, ara elemanlar, eğitimler’; ve 3. Grup ‘ikamet, yabancılarla ilgili işlemler, güvenlik, ticari ve hukuksal alt yapı, yerel yönetimler, sosyal yaşam’ konularında beyin fırtınası gerçekleştirecek. ‘3. Yaş-Yaşam Boyu Tatil Çalıştayı”, grup moderatörlerinin raporları sunmasının ardından çalıştay raporunun oluşturulmasıyla tamamlanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.