Aziziye Köyünde Düğün Salonu Hizmete Girdi

Yaşam 21.04.2017 - 17:07, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Aziziye Köyünde Düğün Salonu Hizmete Girdi

Aziziye Köyü Mehmet Cadıl Düğün Salonunun açılışı düzenlenen törenle yapıldı.
Aziziye Köyünde Bin Kişilik Düğün Salonu Hizmete Girdi Düğün salonunun açılış programına Vali Vekili Hayri Sandıkçı, Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Tayfun Dündar, siyasi parti temsilcileri, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, İl Müftüsü Hıdır Bayrak, İl Mahalli İdareler Müdürü Ramazan Şencan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, düğün salonunun yapılmasında desteği olan İş adamı Mehmet Cadıl ve Aziziyeli vatandaşlar katıldı. Okunan Mevlid-i Şeriflerle başlayan programda açılış öncesi Müftü Hıdır Bayrak tarafından dua yapıldı. Vali Vekili Sandıkçı'nın yaptığı konuşma sonrası beraberindeki protokol mensupları ile birlikte düğün salonunun açılışı gerçekleşti. Vali Vekili Sandıkçı yaptığı konuşmada, “Bugün burada Teke Yöresinin önemli merkezlerinden Yörük Türkmen Kültürünün beşiği olan çok değerli Aziziye Köyümüzde hemşerilerimizle beraber bu tesisi açmaktan mutluluk duyuyoruz. Aziziye, gerçekten Yörük Türkmen Kültürünün en iyi yaşatıldığı merkezlerimizden, yaylarımızdan birisidir. O nedenle hizmetin ve her şeyin en güzeline layıktır. Büyük önder Atatürk’ün bahsettiği gibi Toroslarda bir Yörük çadırının dumanı tütüyorsa ben hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmam demiştir. İşte bu ateşi Türklüğü, Müslümanlığın ve özgürlüğün ateşini yakan ve yakmaya devam edecek olan Aziziye gibi köylülerimizdir. Bu nedenle köylülerimizi kutluyorum. Burası gerçekten kültürüne sahip çıkan bir yöremizdir. Bu tesisin açılmasında emeği geçen başta iş adamımız Mehmet Cadıl olmak üzere Valiliğimize, köylülerimize, muhtarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hepinize saygılar sunuyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi. Vali Vekili Sandıkçı’nın konuşmasının ardından kurdele kesilerek düğün salonu kullanıma açıldı.  
Aziziye Köyü Mehmet Cadıl Düğün Salonunun açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Aziziye Köyünde Bin Kişilik Düğün Salonu Hizmete Girdi

Düğün salonunun açılış programına Vali Vekili Hayri Sandıkçı, Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Tayfun Dündar, siyasi parti temsilcileri, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, İl Müftüsü Hıdır Bayrak, İl Mahalli İdareler Müdürü Ramazan Şencan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, düğün salonunun yapılmasında desteği olan İş adamı Mehmet Cadıl ve Aziziyeli vatandaşlar katıldı.

Okunan Mevlid-i Şeriflerle başlayan programda açılış öncesi Müftü Hıdır Bayrak tarafından dua yapıldı. Vali Vekili Sandıkçı'nın yaptığı konuşma sonrası beraberindeki protokol mensupları ile birlikte düğün salonunun açılışı gerçekleşti.

Vali Vekili Sandıkçı yaptığı konuşmada, “Bugün burada Teke Yöresinin önemli merkezlerinden Yörük Türkmen Kültürünün beşiği olan çok değerli Aziziye Köyümüzde hemşerilerimizle beraber bu tesisi açmaktan mutluluk duyuyoruz. Aziziye, gerçekten Yörük Türkmen Kültürünün en iyi yaşatıldığı merkezlerimizden, yaylarımızdan birisidir. O nedenle hizmetin ve her şeyin en güzeline layıktır. Büyük önder Atatürk’ün bahsettiği gibi Toroslarda bir Yörük çadırının dumanı tütüyorsa ben hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmam demiştir. İşte bu ateşi Türklüğü, Müslümanlığın ve özgürlüğün ateşini yakan ve yakmaya devam edecek olan Aziziye gibi köylülerimizdir. Bu nedenle köylülerimizi kutluyorum. Burası gerçekten kültürüne sahip çıkan bir yöremizdir.

Bu tesisin açılmasında emeği geçen başta iş adamımız Mehmet Cadıl olmak üzere Valiliğimize, köylülerimize, muhtarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hepinize saygılar sunuyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Vali Vekili Sandıkçı’nın konuşmasının ardından kurdele kesilerek düğün salonu kullanıma açıldı.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.