AZİZİYE GÖLETİNE 10 BİN BALIK SALINDI

Gündem 26.06.2020 - 18:45, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

AZİZİYE GÖLETİNE 10 BİN BALIK SALINDI

AZİZİYE GÖLETİNE 10 BİN BALIK SALINDI
Burdur Valisi  Ali Arslantaş ziyarette bulunduğu Aziziye Köyünde, su kaynaklarının ve ürünlerinin sürdürülebilir kullanılarak balık stoklarının artırılmasına yönelik Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Balıklandırma Projesi” kapsamında üretilen sazan balıklarını Aziziye Göletine bıraktı. Göreve başlayışının ardından, hayırlı olsun ziyaretlerini kabul eden, iade-i ziyaretlerde bulunan Vali Arslantaş, ayrıca kurumlarla ilgili yaptığı toplantılarda birim müdürlerinden brifing alarak İlde yürütülmekte olan ve planlanan çalışmalarla ilgili kapsamlı bilgiler almaya devam ediyor. Bunun yanı sıra bugün de İlk köy ziyaretini merkeze bağlı Aziziye Köyüne gerçekleştiren Vali Arslantaş, burada kıldığı Cuma Namazının ardından köy içerisinde kurulan pazarı gezerek, hayırlı bereketli alışverişler dilediği köy halkı ve pazarcı esnafı ile bir süre sohbet etti. Ziyaretin devamında Vali Arslantaş, Burdur Milletvekilleri Sayın Bayram Özçelik, Sayın Yasin Uğur ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Kaynak Yönetimi Daire Başkanı Sayın Doç. Dr. Mahir Kanyılmaz'ın da katıldığı programda, Tarım ve Orman Bakanlığına Bağlı Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü tarafından üretilen 10.000 sazan balığı Aziziye Göletine bırakıldı. Balıklandırma Projesi kapsamında son dört yılda Burdur genelinde göl, gölet ve barajlara toplam 383.000 adet aynalı sazan ve pullu sazan balığı yavrusu bırakılırken, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında 2020 yılı programı içerisinde 184 bin yeni balık salınması planlanıyor. Balık Salımı öncesi basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Arslantaş burada yaptığı konuşmada;  “Karamanlı, Kozluca, Karataş’ta 80 bin olmak üzere bu yıl içerisinde toplamda 184 bin balık bırakılacağını belirterek, geride bırakılan 4 yıl içerisinde Burdur genelinde 383 bin balığın salındığını belirtti.  Bugünde 10 bin balığı Aziziye Göletine salacaklarını vurgulayan Vali Arslantaş, girişte gölete girmek ve balık tutmak tehlikeli ve yasak olduğunu belirten bir levhanın olduğunu belirterek, inşallah bir yıl sonra olta balıkçılarının bu yasaktan muaf olarak gördüğünüz göletimizde kendi ekonomilerine, spor amaçlı ya da hobi amaçlı balık tutarak katkıda bulunduklarını memnuniyetle ümüşahede etmeyi ümit ettiklerini ifade etti. Vali Arslantaş konuşmasının devamında; “Bu yıl toplam 16 göletimiz de balıklandırma yapacağız. Geçtiğimiz yıllarda tamamlananlarla birlikte aynalı sazan konusunda belki de İlimizde birkaç yıl içerisinde bölgenin başkenti haline getireceğiz. Önümüzdeki yıl balık tutmak üzere de sizleri buraya bekliyoruz. Şimdiden ben Bakanlığımızın, Tarım Müdürlüğümüzün çalışanlarına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tabi başta bize bu göleti kazandıran DSİ olmak üzere bütün çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
AZİZİYE GÖLETİNE 10 BİN BALIK SALINDI

Burdur Valisi  Ali Arslantaş ziyarette bulunduğu Aziziye Köyünde, su kaynaklarının ve ürünlerinin sürdürülebilir kullanılarak balık stoklarının artırılmasına yönelik Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Balıklandırma Projesi” kapsamında üretilen sazan balıklarını Aziziye Göletine bıraktı.

Göreve başlayışının ardından, hayırlı olsun ziyaretlerini kabul eden, iade-i ziyaretlerde bulunan Vali Arslantaş, ayrıca kurumlarla ilgili yaptığı toplantılarda birim müdürlerinden brifing alarak İlde yürütülmekte olan ve planlanan çalışmalarla ilgili kapsamlı bilgiler almaya devam ediyor.

Bunun yanı sıra bugün de İlk köy ziyaretini merkeze bağlı Aziziye Köyüne gerçekleştiren Vali Arslantaş, burada kıldığı Cuma Namazının ardından köy içerisinde kurulan pazarı gezerek, hayırlı bereketli alışverişler dilediği köy halkı ve pazarcı esnafı ile bir süre sohbet etti.

Ziyaretin devamında Vali Arslantaş, Burdur Milletvekilleri Sayın Bayram Özçelik, Sayın Yasin Uğur ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Kaynak Yönetimi Daire Başkanı Sayın Doç. Dr. Mahir Kanyılmaz'ın da katıldığı programda, Tarım ve Orman Bakanlığına Bağlı Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü tarafından üretilen 10.000 sazan balığı Aziziye Göletine bırakıldı.

Balıklandırma Projesi kapsamında son dört yılda Burdur genelinde göl, gölet ve barajlara toplam 383.000 adet aynalı sazan ve pullu sazan balığı yavrusu bırakılırken, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında 2020 yılı programı içerisinde 184 bin yeni balık salınması planlanıyor.

Balık Salımı öncesi basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Arslantaş burada yaptığı konuşmada; 

“Karamanlı, Kozluca, Karataş’ta 80 bin olmak üzere bu yıl içerisinde toplamda 184 bin balık bırakılacağını belirterek, geride bırakılan 4 yıl içerisinde Burdur genelinde 383 bin balığın salındığını belirtti. 

Bugünde 10 bin balığı Aziziye Göletine salacaklarını vurgulayan Vali Arslantaş, girişte gölete girmek ve balık tutmak tehlikeli ve yasak olduğunu belirten bir levhanın olduğunu belirterek, inşallah bir yıl sonra olta balıkçılarının bu yasaktan muaf olarak gördüğünüz göletimizde kendi ekonomilerine, spor amaçlı ya da hobi amaçlı balık tutarak katkıda bulunduklarını memnuniyetle ümüşahede etmeyi ümit ettiklerini ifade etti.

Vali Arslantaş konuşmasının devamında; “Bu yıl toplam 16 göletimiz de balıklandırma yapacağız. Geçtiğimiz yıllarda tamamlananlarla birlikte aynalı sazan konusunda belki de İlimizde birkaç yıl içerisinde bölgenin başkenti haline getireceğiz. Önümüzdeki yıl balık tutmak üzere de sizleri buraya bekliyoruz. Şimdiden ben Bakanlığımızın, Tarım Müdürlüğümüzün çalışanlarına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tabi başta bize bu göleti kazandıran DSİ olmak üzere bütün çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.