Avrupa ve Asya'ya solucan gübresi ihraç edilecek

Ekonomi (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.10.2019 - 15:48, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Avrupa ve Asya'ya solucan gübresi ihraç edilecek

Afyonlu üreticiler Avrupa ve Asya ülkelerine solucan gübresi ihracatına hazırlanıyor.
 Afyonkarahisar Solucan Üreticileri Derneği Başkanı ve solucan gübre üreticisi Resul Sündük, sektör olarak ekonomiye yılda yaklaşık 8 Milyon TL katkı sağladıklarını ve yakın zamanda Avrupa ve Asya ülkelerine solucan gübresi ihraç etmeye başlayacaklarını söyledi. Afyonkarahisar’da uzun yıllar girişimci adaylarına eğitim veren Resul Sündük, kendisine en sürekli gelen solucan gübre üretimi tesisi kurma fikrini araştırdı. Solucan gübresi üretimine olan destekleri araştırıp kendi tesisini kurma kararı aldı. Kısa sürede Avrupa ve Asya ülkeleriyle görüşmelere başlayan Sündük, Afyonkarahisarlı üreticilerle birlikte Avrupa ve Asya ülkelerine solucan gübresi ihraç etmeye hazırlanıyor. Yılda ekonomiye yaklaşık 8 Milyon TL katkı sağladıklarını belirten Sündük, sektörde çok açığın olduğunu ifade ederek, girişimci adaylarını solucan gübresi üretimine davet etti.   Afyonkarahisar Solucan Üreticileri Derneği Başkanı Resul Sündük, merak üzerine bu alana yöneldiklerini söyleyerek şöyle konuştu:   “Bu tesisi kurma fikrimiz şöyle. Ben KOSGEB'in girişimcilik eğitimlerini veren bir eğitmenim. Bu eğitimleri Eskişehir'de, Balıkesir'de, Afyonkarahisar'da birçok gruba eğitim vermek nasip oldu. Gruplara eğitim verirken gelen girişimci adaylarına bizim sorduğumuz soru ne iş yapacaksınız. Birisi market diyor, birisi bakkal, ancak yanında grupların 30 kişilik grupların muhtemel ki 5'i 6'sı 7'si bunu yüzde 50’ye vurduğun zaman çok fazla bir rakama solucan gübresine bahsediyordu. Solucan gübresi konusunda çok bilgimiz, fikrimiz yoktu. KOSGEB'in desteği var mı? Tarım’ın, TKDK’nın desteği var mı? diye araştırırken bir merak uyandı. Bu merak sonrası Afyonkarahisar'daki ve diğer illerdeki birçok tesisi gezme fırsatımız oldu. Gezdik yerinde de inceleme yaptık ve Afyonkarahisar’da böyle bir yer kurma ihtiyacı htik ve kurduk.”  
Afyonlu üreticiler Avrupa ve Asya ülkelerine solucan gübresi ihracatına hazırlanıyor.


 Afyonkarahisar Solucan Üreticileri Derneği Başkanı ve solucan gübre üreticisi Resul Sündük, sektör olarak ekonomiye yılda yaklaşık 8 Milyon TL katkı sağladıklarını ve yakın zamanda Avrupa ve Asya ülkelerine solucan gübresi ihraç etmeye başlayacaklarını söyledi.


Afyonkarahisar’da uzun yıllar girişimci adaylarına eğitim veren Resul Sündük, kendisine en sürekli gelen solucan gübre üretimi tesisi kurma fikrini araştırdı. Solucan gübresi üretimine olan destekleri araştırıp kendi tesisini kurma kararı aldı. Kısa sürede Avrupa ve Asya ülkeleriyle görüşmelere başlayan Sündük, Afyonkarahisarlı üreticilerle birlikte Avrupa ve Asya ülkelerine solucan gübresi ihraç etmeye hazırlanıyor. Yılda ekonomiye yaklaşık 8 Milyon TL katkı sağladıklarını belirten Sündük, sektörde çok açığın olduğunu ifade ederek, girişimci adaylarını solucan gübresi üretimine davet etti.

 

Afyonkarahisar Solucan Üreticileri Derneği Başkanı Resul Sündük, merak üzerine bu alana yöneldiklerini söyleyerek şöyle konuştu:
 

“Bu tesisi kurma fikrimiz şöyle. Ben KOSGEB'in girişimcilik eğitimlerini veren bir eğitmenim. Bu eğitimleri Eskişehir'de, Balıkesir'de, Afyonkarahisar'da birçok gruba eğitim vermek nasip oldu. Gruplara eğitim verirken gelen girişimci adaylarına bizim sorduğumuz soru ne iş yapacaksınız. Birisi market diyor, birisi bakkal, ancak yanında grupların 30 kişilik grupların muhtemel ki 5'i 6'sı 7'si bunu yüzde 50’ye vurduğun zaman çok fazla bir rakama solucan gübresine bahsediyordu. Solucan gübresi konusunda çok bilgimiz, fikrimiz yoktu. KOSGEB'in desteği var mı? Tarım’ın, TKDK’nın desteği var mı? diye araştırırken bir merak uyandı. Bu merak sonrası Afyonkarahisar'daki ve diğer illerdeki birçok tesisi gezme fırsatımız oldu. Gezdik yerinde de inceleme yaptık ve Afyonkarahisar’da böyle bir yer kurma ihtiyacı htik ve kurduk.”
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.