AÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Takı Tasarım Yarışması

Eğitim 05.02.2014 - 11:54, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

AÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Takı Tasarım Yarışması

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi “Akdeniz Uygarlıkları” temalı takı tasarım yarışması düzenliyor.
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi “Akdeniz Uygarlıkları” temalı takı tasarım yarışması düzenliyor. Yarışma hakkında bilgi veren Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Sadettin Sarı, “Akdeniz bölgesi özellikle Antalya yöresinin tarih öncesi çağlardan bu yana birçok uygarlığın beşiği ve eşsiz el işçiliği ile takı sanatının merkezlerinden birisi olmuştur. Anadolu kültür mirasından günümüze bin bir çeşit takılar kalmıştır. Tarihten günümüze uzanan köklü takı kültürümüzün, dünyada eşi bulunmayan mücevher birikimimizin çağdaş tasarım anlayışı ile yaratıcı bir biçimde yeniden yorumlanması, özgün takılar üretilmesi yarışmanın temel amacını oluşturmaktadır” diye konuştu.Akdeniz’in tarihsel ve kültürel pek çok zenginliğini geleneksel mücevherin bir hazine gibi korunması, çağdaş bir biçimde tasarlanıp yorumlanarak gelecek nesillere aktarılması, kültür ve sanata katkı sağlamayı hedeflediklerini belirten Prof.Dr.Sarı, “Ayrıca genç, başarılı, dinamik tasarımcıların sektöre kazandırılmasına da katkı sağlamış olacağız” dedi.Yarışmaya sadece Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinin katılabileceğini vurgulayan Prof. Sarı, birinciye 3 bin TL, ikinciye 2 bin TL, üçüncüye bin TL ödül verilecek yarışma için hazırlanan eserlerin son teslim tarihinin 30 Nisan 2014 olduğunu söyledi.
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi “Akdeniz Uygarlıkları” temalı takı tasarım yarışması düzenliyor.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi “Akdeniz Uygarlıkları” temalı takı tasarım yarışması düzenliyor. 
Yarışma hakkında bilgi veren Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Sadettin Sarı, “Akdeniz bölgesi özellikle Antalya yöresinin tarih öncesi çağlardan bu yana birçok uygarlığın beşiği ve eşsiz el işçiliği ile takı sanatının merkezlerinden birisi olmuştur. Anadolu kültür mirasından günümüze bin bir çeşit takılar kalmıştır. Tarihten günümüze uzanan köklü takı kültürümüzün, dünyada eşi bulunmayan mücevher birikimimizin çağdaş tasarım anlayışı ile yaratıcı bir biçimde yeniden yorumlanması, özgün takılar üretilmesi yarışmanın temel amacını oluşturmaktadır” diye konuştu.
Akdeniz’in tarihsel ve kültürel pek çok zenginliğini geleneksel mücevherin bir hazine gibi korunması, çağdaş bir biçimde tasarlanıp yorumlanarak gelecek nesillere aktarılması, kültür ve sanata katkı sağlamayı hedeflediklerini belirten Prof.Dr.Sarı, “Ayrıca genç, başarılı, dinamik tasarımcıların sektöre kazandırılmasına da katkı sağlamış olacağız” dedi.
Yarışmaya sadece Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinin katılabileceğini vurgulayan Prof. Sarı, birinciye 3 bin TL, ikinciye 2 bin TL, üçüncüye bin TL ödül verilecek yarışma için hazırlanan eserlerin son teslim tarihinin 30 Nisan 2014 olduğunu söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.