ANTMÜTDER: İnşaatlarda kadın işçiler çalışabilecek

Gündem 07.03.2017 - 14:44, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

ANTMÜTDER: İnşaatlarda kadın işçiler çalışabilecek

ANTMÜTDER: "İnşaatlarda kadın işçiler çalışabilecek"
ANTMÜTDER Başkanı Deniz Karataş: “İnşaatlarda ağır ve tehlikeli olmayan bölümlerde bayan işçilerimiz çalışabilecek”  “İç boya, duvar kâğıdı, fayans, seramik döşeme gibi çalışma alanları artık tüm kadınlara açık” Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği (ANTMÜTDER) Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, inşaat sektöründe kadınların ağır ve tehlikeli olmayan bölümlerinde çalışabileceğini söyledi. ANTMÜTDER Başkanı Deniz Karataş, 8 Mart 2017 Dünya Kadınlar Günü nedeniyle derneklerinin kadın mensuplarının, erkek mensuplarının eşlerinin ve tüm kadınların Kadınlar Günü’nü kutladı.   “İnşaatlarımızın kapıları tüm hanımefendilere açıktır” Kadın eli değen projelerde, özellikle satış ve pazarlama noktasında daha başarılı bir grafik çizildiğini ifade eden Karataş, “bu başarı uygulama alanlarında da olmasın. İnşaat denilince aklımıza baret, çizme, çamur, beton, demir gibi sadece erkeklere ait alanlarmış gibi erkeksi ifadeler gelsin. Bu düşünceyle çıktığımız yolda, kadına yönelik ayrımcılık içeren maddelerin kaldırılması ve sektörümüzde kadınların da çalışmaları için, girişimlerimiz neticesinde, bundan sonra inşaatlarda ağır ve tehlikeli olmayan bölümlerde bayan işçilerimiz çalışabilecek ve SGK primlerini müteahhitlerimiz gider olarak gösterebilecek. SGK’ya hiç borcu olmayan inşaat sektörümüzde, bayan işçi çalıştırıldığı için prim borcu doğuyordu. Müteahhitlerimiz, bu durum neticesinde bayan işçi çalıştırmaktan kaçıyorlardı. Yaptığımız görüşmeler neticesinde, ağır ve tehlikeli olmayan bölümlerde, örneğin, iç boya, duvar kâğıdı, fayans, seramik döşeme gibi çalışma alanları artık tüm bayanlarımıza açıktır. Ülkemizin yüzde 50 nüfusu bayan olduğuna göre; bu hususta müjdemizi tüm hanımefendilere bildiriyoruz. İnşaatlarımızın kapıları tüm hanımefendilere açıktır” dedi.   “Derneğimize kayıtlı 86 aktif kadın müteahhit var” Karataş şöyle devam etti: “İnşaat sektöründe gerek sahada gerekse yönetimde çalışan başarılı kadınlar var. Antalya’mızda derneğimize kayıtlı çok sayıda bayan üyemiz bulunmaktadır ve bunların 86 tanesi aktif kadın müteahhittir. Üstelik ülkemizde kadınların sektörümüzde eğitimli iş gücü vardır. Üniversitelerin mühendislik, mimarlık fakültelerinden inşaat mühendisi, şehir ve bölge planlama bölümlerinden mezun olan kadınlarımızın sayısı azımsanamayacak kadar çoktur. Son yıllarda iş dünyasının yaşadığı belki de en büyük devrim de kadınların çok yoğun bir biçimde inşaat sektöründe de sayılarının hızla artmasıdır.”
ANTMÜTDER: "İnşaatlarda kadın işçiler çalışabilecek"

ANTMÜTDER Başkanı Deniz Karataş:

“İnşaatlarda ağır ve tehlikeli olmayan bölümlerde bayan işçilerimiz çalışabilecek

 “İç boya, duvar kâğıdı, fayans, seramik döşeme gibi çalışma alanları artık tüm kadınlara açık”

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği (ANTMÜTDER) Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, inşaat sektöründe kadınların ağır ve tehlikeli olmayan bölümlerinde çalışabileceğini söyledi.

ANTMÜTDER Başkanı Deniz Karataş, 8 Mart 2017 Dünya Kadınlar Günü nedeniyle derneklerinin kadın mensuplarının, erkek mensuplarının eşlerinin ve tüm kadınların Kadınlar Günü’nü kutladı.

 

“İnşaatlarımızın kapıları tüm hanımefendilere açıktır”

Kadın eli değen projelerde, özellikle satış ve pazarlama noktasında daha başarılı bir grafik çizildiğini ifade eden Karataş, “bu başarı uygulama alanlarında da olmasın. İnşaat denilince aklımıza baret, çizme, çamur, beton, demir gibi sadece erkeklere ait alanlarmış gibi erkeksi ifadeler gelsin. Bu düşünceyle çıktığımız yolda, kadına yönelik ayrımcılık içeren maddelerin kaldırılması ve sektörümüzde kadınların da çalışmaları için, girişimlerimiz neticesinde, bundan sonra inşaatlarda ağır ve tehlikeli olmayan bölümlerde bayan işçilerimiz çalışabilecek ve SGK primlerini müteahhitlerimiz gider olarak gösterebilecek. SGK’ya hiç borcu olmayan inşaat sektörümüzde, bayan işçi çalıştırıldığı için prim borcu doğuyordu. Müteahhitlerimiz, bu durum neticesinde bayan işçi çalıştırmaktan kaçıyorlardı. Yaptığımız görüşmeler neticesinde, ağır ve tehlikeli olmayan bölümlerde, örneğin, iç boya, duvar kâğıdı, fayans, seramik döşeme gibi çalışma alanları artık tüm bayanlarımıza açıktır. Ülkemizin yüzde 50 nüfusu bayan olduğuna göre; bu hususta müjdemizi tüm hanımefendilere bildiriyoruz. İnşaatlarımızın kapıları tüm hanımefendilere açıktır” dedi.

 

“Derneğimize kayıtlı 86 aktif kadın müteahhit var”

Karataş şöyle devam etti: “İnşaat sektöründe gerek sahada gerekse yönetimde çalışan başarılı kadınlar var. Antalya’mızda derneğimize kayıtlı çok sayıda bayan üyemiz bulunmaktadır ve bunların 86 tanesi aktif kadın müteahhittir. Üstelik ülkemizde kadınların sektörümüzde eğitimli iş gücü vardır. Üniversitelerin mühendislik, mimarlık fakültelerinden inşaat mühendisi, şehir ve bölge planlama bölümlerinden mezun olan kadınlarımızın sayısı azımsanamayacak kadar çoktur. Son yıllarda iş dünyasının yaşadığı belki de en büyük devrim de kadınların çok yoğun bir biçimde inşaat sektöründe de sayılarının hızla artmasıdır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.