ANTALYA AKM İÇİNDEKİ ESNAFA TAHLİYE ŞOKU

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.08.2014 - 09:14, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

ANTALYA AKM İÇİNDEKİ ESNAFA TAHLİYE ŞOKU

Antalya Büyükşehir Belediyesi şirketi Ekdağ AŞ, Atatürk Kültür Parkı (AKM) içerisindeki esnafa tahliye emri gönderdi.
Cam Piramit ve AKM içerisinde bulunan esnafa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ekdağ A.Ş tarafından tahliye ihtarnamesi gönderildi. Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) ile kira sözleşmeleri olduğunu savunan esnaf, Büyükşehir Belediyesi ile yaptıkları görüşmede Ekdağ A.Ş ile AKSAV arasındaki alt kira sözleşmesinin 2012 yılında sona erdiği, AKSAV'ın bölgedeki esnafa kira tahsisi yapma yetkisinin bulunmadığı belirlendi. Bunun üzerine işgalci duruma düştüklerini öğrenen esnaf, AKSAV'ın 2014 yılı sözleşmesi için kendilerinden Altın Portakal Film Festivali'ne özel üretilen anahtarlık ve heykellerin alınması şartının koşulduğunu öne sürdü. 14 işyerine sözleşme yapabilmesi için belirli miktarda promosyon ürünü satın almaya zorlandıklarını belirten işyeri sahibi Mehmet Annaç, “AKSAV sözleşme yapma yetkisinin olmadığını gizleyerek 2013-2014 yılları için bizimle sözleşme yaptı. Her ay için alınan kira senetleri AKSAV harcamalarında kullanılmış, verdiğimiz senetlerin hangi banka ya da kurumlarda olduğunu bilmemekle beraber, gelen protestoları ödemek durumundayız. Hazırlanan promosyon ürünler baskı altında fahiş fiyata esnafa satıldı. AKSAV tarafından tüm işletmeciler mağdur duruma düştü" dedi.Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve yetkililerle konuyu paylaştıklarını belirten esnaf, kendilerine yardımcı olması konusunda söz veren Türel'e teşekkür etti.
Antalya Büyükşehir Belediyesi şirketi Ekdağ AŞ, Atatürk Kültür Parkı (AKM) içerisindeki esnafa tahliye emri gönderdi.

Cam Piramit ve AKM içerisinde bulunan esnafa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ekdağ A.Ş tarafından tahliye ihtarnamesi gönderildi. Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) ile kira sözleşmeleri olduğunu savunan esnaf, Büyükşehir Belediyesi ile yaptıkları görüşmede Ekdağ A.Ş ile AKSAV arasındaki alt kira sözleşmesinin 2012 yılında sona erdiği, AKSAV'ın bölgedeki esnafa kira tahsisi yapma yetkisinin bulunmadığı belirlendi. 
Bunun üzerine işgalci duruma düştüklerini öğrenen esnaf, AKSAV'ın 2014 yılı sözleşmesi için kendilerinden Altın Portakal Film Festivali'ne özel üretilen anahtarlık ve heykellerin alınması şartının koşulduğunu öne sürdü. 14 işyerine sözleşme yapabilmesi için belirli miktarda promosyon ürünü satın almaya zorlandıklarını belirten işyeri sahibi Mehmet Annaç, “AKSAV sözleşme yapma yetkisinin olmadığını gizleyerek 2013-2014 yılları için bizimle sözleşme yaptı. Her ay için alınan kira senetleri AKSAV harcamalarında kullanılmış, verdiğimiz senetlerin hangi banka ya da kurumlarda olduğunu bilmemekle beraber, gelen protestoları ödemek durumundayız. Hazırlanan promosyon ürünler baskı altında fahiş fiyata esnafa satıldı. AKSAV tarafından tüm işletmeciler mağdur duruma düştü" dedi.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve yetkililerle konuyu paylaştıklarını belirten esnaf, kendilerine yardımcı olması konusunda söz veren Türel'e teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.