ANTALYA TURİZMİNDE MENA ÜLKELERİ ZİRVESİ

Gündem 04.02.2016 - 14:17, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

ANTALYA TURİZMİNDE MENA ÜLKELERİ ZİRVESİ

MENA ÜLKELERİ ZİRVESİ YARIN BAŞLAYACAK
Antalya, turizmi için alternatif pazar oluşturulması, turizm kaynak ülkelerinin çeşitlendirilmesi ve turizmin yıla yayılıp nitelikli turistlerin gelmesine yönelik önemli bir zirveye ev sahipliği yapacak. Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerini içeren MENA Bölgesi’ndeki 14 ülkenin 30 farklı şehrinden 250 seyahat acentesi, 20 büyükelçi, diplomat ve bürokrat ile 70 medya mensubundan oluşan heyet, 5-9 Şubat tarihlerindeki zirve için Antalya’ya geliyor. MENA Ülkeleri Antalya Zirvesi’nde konuk heyet üyeleri, turizm sektörünün aktörleriyle ikili görüşmeler yapacak, turizm değerlerini yerinde görecek. Rusya ile yaşanan olumsuz durum, turizmdeki genel düşüş sonrasında ülkemiz ve Antalya turizmi için alternatif pazar çalışmalarını sürdürülüyor. 1. Uluslararası MENA Ülkeleri Antalya Zirvesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYTDA) desteği, Türk Hava Yolları (THY) sponsorluğu, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ve Serik Belediyesi ana organizasyonunda Antalya’nın turizm merkezi Belek’te 5-9 Şubat 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Orta Doğu-Kuzey Afrika Ülkeleri ve Türkiye arasındaki sıkı dostlukların geliştirilip ticari ve turistik ilişkilerinin ivme kazanması amacıyla gerçekleştirilecek MENA Ülkeleri Zirvesi, 5 Şubat Cuma günü sabah 09.30’da Antalya Valisi Muammer Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen ve Arap Turizm Örgütü Başkanı Dr.  Bandar Fahad Al-Fehaid’in açılış konuşmalarıyla başlayacak. Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Ürdün, Lübnan, Bahreyn, Irak, Katar, Mısır, Filistin, Umman, Kuveyt, Cezayir, Fas ve Tunus’tan büyükelçiler, seyahat acenteleri, diplomat ve bürokrat ile medya mensuplarından oluşan heyet üyeleri, açılış konuşmaları ve organizatör kurumlarının sunumlarının ardından öğle yemeğinin ardından Antalya’nın tarihi ve turistik yerlerinin ziyaretiyle ilk günü tamamlayacak. Zirvenin ikinci günü, medya mensupları Belek bölgesindeki golf otellerini  gezip yerinde görürken, MENA ülkelerinden 250 seyahat acentesi yetkilisi ile Antalya acentelerinin katılacağı ikili görüşmeler Rixos Belek Premium’da gerçekleştirilecek. BAKA’nın özel olarak online bir kayıt sistemi programıyla gerçekleştirecek ikili görüşme organizasyonunda, binin üzerinde görüşme yapılması planlanıyor. Programın devam eden günlerinde ise, Antalya’daki bazı otel ve golf sahalarında info turları gerçekleştirilip katılımcılara bölgedeki tesisler ile turizm değerleri tanıtılacak. MENA ülkeleri heyeti son gün de Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ALTSO) ev sahipliğinde Alanya’ya inceleme gezisi gerçekleştirecek. Dünya petrol rezervinin %70’ini ve doğal gaz rezervinin %46’sını elinde bulunduran MENA ülkeleri, sadece turizme değil aynı zamanda muhtemel ekonomik işbirliği fırsatları içinde oldukça önem taşıyor.    
MENA ÜLKELERİ ZİRVESİ YARIN BAŞLAYACAK

Antalya, turizmi için alternatif pazar oluşturulması, turizm kaynak ülkelerinin çeşitlendirilmesi ve turizmin yıla yayılıp nitelikli turistlerin gelmesine yönelik önemli bir zirveye ev sahipliği yapacak. Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerini içeren MENA Bölgesi’ndeki 14 ülkenin 30 farklı şehrinden 250 seyahat acentesi, 20 büyükelçi, diplomat ve bürokrat ile 70 medya mensubundan oluşan heyet, 5-9 Şubat tarihlerindeki zirve için Antalya’ya geliyor. MENA Ülkeleri Antalya Zirvesi’nde konuk heyet üyeleri, turizm sektörünün aktörleriyle ikili görüşmeler yapacak, turizm değerlerini yerinde görecek.

Rusya ile yaşanan olumsuz durum, turizmdeki genel düşüş sonrasında ülkemiz ve Antalya turizmi için alternatif pazar çalışmalarını sürdürülüyor. 1. Uluslararası MENA Ülkeleri Antalya Zirvesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYTDA) desteği, Türk Hava Yolları (THY) sponsorluğu, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ve Serik Belediyesi ana organizasyonunda Antalya’nın turizm merkezi Belek’te 5-9 Şubat 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Orta Doğu-Kuzey Afrika Ülkeleri ve Türkiye arasındaki sıkı dostlukların geliştirilip ticari ve turistik ilişkilerinin ivme kazanması amacıyla gerçekleştirilecek MENA Ülkeleri Zirvesi, 5 Şubat Cuma günü sabah 09.30’da Antalya Valisi Muammer Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen ve Arap Turizm Örgütü Başkanı Dr.  Bandar Fahad Al-Fehaid’in açılış konuşmalarıyla başlayacak. Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Ürdün, Lübnan, Bahreyn, Irak, Katar, Mısır, Filistin, Umman, Kuveyt, Cezayir, Fas ve Tunus’tan büyükelçiler, seyahat acenteleri, diplomat ve bürokrat ile medya mensuplarından oluşan heyet üyeleri, açılış konuşmaları ve organizatör kurumlarının sunumlarının ardından öğle yemeğinin ardından Antalya’nın tarihi ve turistik yerlerinin ziyaretiyle ilk günü tamamlayacak.

Zirvenin ikinci günü, medya mensupları Belek bölgesindeki golf otellerini  gezip yerinde görürken, MENA ülkelerinden 250 seyahat acentesi yetkilisi ile Antalya acentelerinin katılacağı ikili görüşmeler Rixos Belek Premium’da gerçekleştirilecek. BAKA’nın özel olarak online bir kayıt sistemi programıyla gerçekleştirecek ikili görüşme organizasyonunda, binin üzerinde görüşme yapılması planlanıyor. Programın devam eden günlerinde ise, Antalya’daki bazı otel ve golf sahalarında info turları gerçekleştirilip katılımcılara bölgedeki tesisler ile turizm değerleri tanıtılacak. MENA ülkeleri heyeti son gün de Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ALTSO) ev sahipliğinde Alanya’ya inceleme gezisi gerçekleştirecek.

Dünya petrol rezervinin %70’ini ve doğal gaz rezervinin %46’sını elinde bulunduran MENA ülkeleri, sadece turizme değil aynı zamanda muhtemel ekonomik işbirliği fırsatları içinde oldukça önem taşıyor.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.