Antalya Devlet Opera ve Balesi "Memleketim" müzikalini sahneledi

Sanat (AA) - Anadolu Ajansı | 05.02.2020 - 09:37, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Antalya Devlet Opera ve Balesi "Memleketim" müzikalini sahneledi

  Antalya Devlet Opera ve Balesi (DOB), iki perdelik "Memleketim" müzikalini sanatseverlerle buluşturdu.   Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde sanatseverlerin beğenisine sunulan eserin gösteriminden önce Suriye'nin İdlib kentinde şehit olan 7 asker ve 1 sivil için saygı duruşunda bulunuldu.   Saygı duruşunun ardından müzikale geçildi. Müzik düzenlemelerini Deniz Yıldız'ın üstlendiği eserin, metnini ve rejisini Fatih Şanal yaptı.   Orkestrasını şef Ömer Yöndem ve Hakan Kalkan'ın yönettiği eserin, koreografisini ise Armağan Davran üstlendi. Anadolu'da yaşayan insanların asırlar boyunca süregelen duyguları, düşünceleri, yaşamları çeşitli görünümleri ve kültürel değerlerinin türküler üzerinden yansıtıldığı "Memleketim" müzikalinin dekorunu Gürcan Kubilay, kostümlerini Gazal Erten ve ışık tasarımını Mustafa Eski hazırladı.   Soprano Semiha Derya Boran, Serap Demirhan Işık ve Tuğba Kubilay, tenor Fatih Şanal, bariton Ümit Tekinay, Emre Akyurt'un solist olarak sahne aldığı eserde, solistlere Antalya DOB bale sanatçıları danslarıyla eşlik etti.

 

Antalya Devlet Opera ve Balesi (DOB), iki perdelik "Memleketim" müzikalini sanatseverlerle buluşturdu.

 

Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde sanatseverlerin beğenisine sunulan eserin gösteriminden önce Suriye'nin İdlib kentinde şehit olan 7 asker ve 1 sivil için saygı duruşunda bulunuldu.

 

Saygı duruşunun ardından müzikale geçildi. Müzik düzenlemelerini Deniz Yıldız'ın üstlendiği eserin, metnini ve rejisini Fatih Şanal yaptı.

 

Orkestrasını şef Ömer Yöndem ve Hakan Kalkan'ın yönettiği eserin, koreografisini ise Armağan Davran üstlendi. Anadolu'da yaşayan insanların asırlar boyunca süregelen duyguları, düşünceleri, yaşamları çeşitli görünümleri ve kültürel değerlerinin türküler üzerinden yansıtıldığı "Memleketim" müzikalinin dekorunu Gürcan Kubilay, kostümlerini Gazal Erten ve ışık tasarımını Mustafa Eski hazırladı.

 

Soprano Semiha Derya Boran, Serap Demirhan Işık ve Tuğba Kubilay, tenor Fatih Şanal, bariton Ümit Tekinay, Emre Akyurt'un solist olarak sahne aldığı eserde, solistlere Antalya DOB bale sanatçıları danslarıyla eşlik etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.