ANTALYA’DA YENİ KORONAVİRÜS ÖNLEMİ PİKNİK YAPMAK YASAKLANDI

Gündem 02.12.2020 - 10:48, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

ANTALYA’DA YENİ KORONAVİRÜS ÖNLEMİ PİKNİK YAPMAK YASAKLANDI

Antalya’da sahil bantları, park, mesire, ören yerleri vb. piknik alanlarında piknik yapılması yasaklandı...
Antalya İl Hıfzıssıhha kurulu, koronavirüsle mücadele kapsamında yeni kararlar almak için toplandı.   Karar kapsamında, Antalya’da bulunan sahil bantları, park, mesire, ören yerleri vb. piknik alanlarında kişilerin çok yakın mesafede bir arada bulundukları, bu alanlarda sosyal mesafe kurallarına uyulmasının zor olduğu ve bu durumun da koronavirüs salgınının yayılmasını arttırıp halk sağlığı açısından risk oluşturduğu dikkate alınarak, sahil bantları, park, mesire, ören yerleri vb. piknik alanlarında piknik yapılması yasaklandı.   İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı kararlara uyulmaması halinde ve her seferinde ayrı ayrı, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesi gereğince 3 bin 150 TL ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesi gereğince 392 TL idari para cezası uygulanacak.
Antalya’da sahil bantları, park, mesire, ören yerleri vb. piknik alanlarında piknik yapılması yasaklandı...

Antalya İl Hıfzıssıhha kurulu, koronavirüsle mücadele kapsamında yeni kararlar almak için toplandı.

 

Karar kapsamında, Antalya’da bulunan sahil bantları, park, mesire, ören yerleri vb. piknik alanlarında kişilerin çok yakın mesafede bir arada bulundukları, bu alanlarda sosyal mesafe kurallarına uyulmasının zor olduğu ve bu durumun da koronavirüs salgınının yayılmasını arttırıp halk sağlığı açısından risk oluşturduğu dikkate alınarak, sahil bantları, park, mesire, ören yerleri vb. piknik alanlarında piknik yapılması yasaklandı.

 

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı kararlara uyulmaması halinde ve her seferinde ayrı ayrı, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesi gereğince 3 bin 150 TL ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesi gereğince 392 TL idari para cezası uygulanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.