Antalya'da sağlıksız koşullardaki midyelere el konuldu

Yaşam (AA) - Anadolu Ajansı | 11.07.2019 - 15:26, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Antalya'da sağlıksız koşullardaki midyelere el konuldu

Antalya'da sağlıksız koşullardaki bin 860 kilogram midyeye el konuldu.
Antalya'da sağlıksız koşullardaki bin 860 kilogram midyeye el konuldu. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Zabıta Müdürlüğü, Kepez Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Kepez Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Hüsnü Karakaş Mahallesi'ndeki bazı evlerde sağlıksız koşullarda midye dolma üretildiği ihbarı üzerine eş zamanlı operasyon düzenlendiği bildirildi. Hijyen kurallarının yok sayıldığı evlerde üretilen midye dolmaların eski merdaneli çamaşır makineleri ve çuvallarda saklandığının tespit edildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Sıcak hava ve kötü koşullar sebebiyle bozulan midyelerin çevreye pis koku yaydığı görüldü. Denetimlerde, gıda mühendisleri midyelerin halk sağlığına uygun olmadığını tespit etti. Zabıta ekiplerince bin 860 kilogram midyeye imha edilmek üzere el konuldu. Baskında midye dolma yapımında kullanılan 6 merdaneli çamaşır makinesi, 3 buzdolabı, 2 ocak ve 7 tencereye el konuldu. Zabıta ekipleri, çevrede yaptıkları kontrollerde de çöp konteynerlerine atılmış midye dolu çuvallar buldu. Sağlıksız koşullarda üretim yapan kişilere cezai işlem uygulandı." Açıklamada, ekiplerin ihbar üzerine girdiği bir evde de son tüketim tarihi geçmiş tavuk etlerinin ele geçirildiği, insan sağlığının hiçe sayılarak bu etlerin tekrar piyasaya sürülmek istendiği bildirildi. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerinin incelediği bozulmaya yüz tutmuş tavuk etlerine imha için el konulduğu ifade edilen açıklamada, sorumlular hakkında yasal işlem başlatıldığı belirtildi.
Antalya'da sağlıksız koşullardaki bin 860 kilogram midyeye el konuldu.

Antalya'da sağlıksız koşullardaki bin 860 kilogram midyeye el konuldu.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Zabıta Müdürlüğü, Kepez Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Kepez Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Hüsnü Karakaş Mahallesi'ndeki bazı evlerde sağlıksız koşullarda midye dolma üretildiği ihbarı üzerine eş zamanlı operasyon düzenlendiği bildirildi.

Hijyen kurallarının yok sayıldığı evlerde üretilen midye dolmaların eski merdaneli çamaşır makineleri ve çuvallarda saklandığının tespit edildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sıcak hava ve kötü koşullar sebebiyle bozulan midyelerin çevreye pis koku yaydığı görüldü. Denetimlerde, gıda mühendisleri midyelerin halk sağlığına uygun olmadığını tespit etti. Zabıta ekiplerince bin 860 kilogram midyeye imha edilmek üzere el konuldu. Baskında midye dolma yapımında kullanılan 6 merdaneli çamaşır makinesi, 3 buzdolabı, 2 ocak ve 7 tencereye el konuldu.

Zabıta ekipleri, çevrede yaptıkları kontrollerde de çöp konteynerlerine atılmış midye dolu çuvallar buldu. Sağlıksız koşullarda üretim yapan kişilere cezai işlem uygulandı."

Açıklamada, ekiplerin ihbar üzerine girdiği bir evde de son tüketim tarihi geçmiş tavuk etlerinin ele geçirildiği, insan sağlığının hiçe sayılarak bu etlerin tekrar piyasaya sürülmek istendiği bildirildi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerinin incelediği bozulmaya yüz tutmuş tavuk etlerine imha için el konulduğu ifade edilen açıklamada, sorumlular hakkında yasal işlem başlatıldığı belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.