Antalya'da kedi katliamlarının önlenmesi çalışmaları

Gündem 17.11.2016 - 11:20, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

Antalya'da kedi katliamlarının önlenmesi çalışmaları

Antalya Lara Düden Park’ta, 8 kedinin vahşice katledilmesinin ardından hayvanseverlerin tepkisi ses getirdi.
Antalya Lara Düden Park’ta, 8 kedinin vahşice katledilmesinin ardından hayvanseverlerin tepkisi ses getirdi. Emniyet kontrollerini sıklaştırırken, Büyükşehir Belediyesinin ışıklandırmanın arttırılması ve güvenlik kamerası takılması noktasında destek sağlayacağı belirtildi.  Muratpaşa ilçesinin en önemli turizm merkezlerinden Düden Şelalesi'nin denize döküldüğü Düden Park, son dönemde kedi katliamları ile gündeme geldi. 2 ay içinde 8 kedi tecavüz edilerek, yakılarak, bıçaklanarak, suda boğulmak suretiyle katledildi. Yaşanan katliamlar sonrası, bölgedeki sokak hayvanlarının bakımını yapan hayvanseverler, kedi evindeki kedileri başka bir noktaya taşımak zorunda kaldı. Buna rağmen kedi evi ve çevresinde kedilerin katledilmesi engellenemedi. Antalya Candost Derneği Başkanı Arife Yanık, kedi ölümlerinin sona ermemesi üzerine savcılığa inceleme başlatılması için başvuru yaptı. Bununla da yetinmeyen Yanık, başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, parkın ışıklandırılması, güvenlikçi görevlendirilmesi ve güvenlik kamerası takılması yönünde girişimlerde bulundu. "Önlemler alınacak" Yanık, girişimlerine kayıtsız kalmayan belediye ve emniyete teşekkür ederek, amaçlarının geride kalan kedilerin zarar görmemesi olduğunu kaydetti. Park ve çevresinde 100’e yakın sokak hayvanının yaşadığını dile getiren Yanık, "Bugüne kadar 8 kedi vahşice katledildi. Tüm çabalarımıza rağmen kedi ölümlerini engelleyemedik. Kedi evini dahi taşıdık ama ölümlerin önüne geçemedik. Şikayetlerimiz sonuç verdi, emniyet denetimlerin arttırılacağını bildirdi. Şüphelendiğimiz bir kişinin ifadesi alındı. Ama bu katliamı yapanların peşini bırakmayacağız" dedi. Büyükşehir belediyesi yetkilileri ile de görüştüklerini dile getiren Yanık, parkın aydınlatmalarının yapılması ve kamera takılması noktasında kendilerine yardım edeceklerini kaydetti.
Antalya Lara Düden Park’ta, 8 kedinin vahşice katledilmesinin ardından hayvanseverlerin tepkisi ses getirdi.

Antalya Lara Düden Park’ta, 8 kedinin vahşice katledilmesinin ardından hayvanseverlerin tepkisi ses getirdi. Emniyet kontrollerini sıklaştırırken, Büyükşehir Belediyesinin ışıklandırmanın arttırılması ve güvenlik kamerası takılması noktasında destek sağlayacağı belirtildi. 
Muratpaşa ilçesinin en önemli turizm merkezlerinden Düden Şelalesi'nin denize döküldüğü Düden Park, son dönemde kedi katliamları ile gündeme geldi. 2 ay içinde 8 kedi tecavüz edilerek, yakılarak, bıçaklanarak, suda boğulmak suretiyle katledildi. Yaşanan katliamlar sonrası, bölgedeki sokak hayvanlarının bakımını yapan hayvanseverler, kedi evindeki kedileri başka bir noktaya taşımak zorunda kaldı. Buna rağmen kedi evi ve çevresinde kedilerin katledilmesi engellenemedi. Antalya Candost Derneği Başkanı Arife Yanık, kedi ölümlerinin sona ermemesi üzerine savcılığa inceleme başlatılması için başvuru yaptı. Bununla da yetinmeyen Yanık, başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, parkın ışıklandırılması, güvenlikçi görevlendirilmesi ve güvenlik kamerası takılması yönünde girişimlerde bulundu.

"Önlemler alınacak"
Yanık, girişimlerine kayıtsız kalmayan belediye ve emniyete teşekkür ederek, amaçlarının geride kalan kedilerin zarar görmemesi olduğunu kaydetti.
Park ve çevresinde 100’e yakın sokak hayvanının yaşadığını dile getiren Yanık, "Bugüne kadar 8 kedi vahşice katledildi. Tüm çabalarımıza rağmen kedi ölümlerini engelleyemedik. Kedi evini dahi taşıdık ama ölümlerin önüne geçemedik. Şikayetlerimiz sonuç verdi, emniyet denetimlerin arttırılacağını bildirdi. Şüphelendiğimiz bir kişinin ifadesi alındı. Ama bu katliamı yapanların peşini bırakmayacağız" dedi.
Büyükşehir belediyesi yetkilileri ile de görüştüklerini dile getiren Yanık, parkın aydınlatmalarının yapılması ve kamera takılması noktasında kendilerine yardım edeceklerini kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.