ANTALYA’YA MEVLEVİHANE YAPILACAK

Kültür (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.12.2013 - 13:59, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

ANTALYA’YA MEVLEVİHANE YAPILACAK

KEPEZ BELEDİYE BAŞKANI HAKAN TÜTÜNCÜ, HZ. MEVLANA’NIN 740. VUSLAT YILDÖNÜMÜ DOLAYISIYLA DÜZENLENEN MEVLEVİ AYİNİNDE KEPEZ’E MEVLEVİHANE YAPACAKLARINI AÇIKLADI
Kepez Belediyesi Türk Sanat Müziği (TSM) Topluluğu, büyük İslam düşünürü Hz. Mevlana’nın ölümünün 740. Yıldönümü dolayısıyla Mevlevi ayini programı düzenledi. Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde yapılan etkinlikte Kepez Belediyesi TSM Topluluğu, Osmanlı Padişahı 3. Selim’in musiki makamı olan “Suz-i Dilara” adlı Mevlevi ayinini icra etti. Şef M. Tahir Çetin yönetimindeki koro, kadın ve erkeklerden oluşan semazenlerin sema gösterisi eşliğinde Suz-i Dilara Mevlevi ayinini seslendirdiler. Etkinliğin sonunda Kepez Kaymakamı Savaş Tuncer ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Şef M. Tahir Çetin, nazariyat ve solfej eğitmeni Eda Öztürk, saz heyetinde yer alan TRT sanatçıları Celalettin Biçer (ney) ve Halil Kutlu (kudüm) ile Alaeddin Gençer, (viyolensel) Burak Akdemir (kanun) ve Nusret Ercivan’a çiçek verdi.Başkan Hakan Tütüncü, Kepez Belediyesi’nin 5 yıl içerisinde kültürel hizmetler noktasında çok önemli sıçrama yaptığını belirterek, “2009’da kültürel hizmetler noktasında neyin sözünü verdiysek fazlasını yaptık. Allah nasip ederse önümüzdeki yıl vuslat programını, Mevlevi Ayin-i Şerifi’ni Kepez’e inşa edeceğimiz modern, hoş geleneksel çizgilerden asla ayrılmayan bir Mevlevihane de dinlemeyi ümit ediyorum. İnşallah 2014’te Aralık’ın 16-17’sinde Kepez Belediyesi Mevlevihanesi’nde buluşuruz” dedi.Başkan Tütüncü, konuşmasının sonunda başarı sunumlarından dolayı koro üyelerine, saz heyetine ve semazenlere teşekkür etti.Konya’da vuslat yıldönümünde düzenlenen Şeb-i Arus törenlerinin heyecanını bu yıl da Antalyalılara yaşatacaklarını söyleyen Başkan Tütüncü, Antalya Konyalılar Derneği ile birlikte Çarşamba günü saat 19.30’da Kepez Arena’da Şeb-i Arus programı düzenleyeceklerini bildirdi. Başkan Hakan Tütüncü, Konya Uluslar arası Mevlana Vakfı Sema Topluluğu’nun icra edeceği sema programına Antalyalıları davet etti.
KEPEZ BELEDİYE BAŞKANI HAKAN TÜTÜNCÜ, HZ. MEVLANA’NIN 740. VUSLAT YILDÖNÜMÜ DOLAYISIYLA DÜZENLENEN MEVLEVİ AYİNİNDE KEPEZ’E MEVLEVİHANE YAPACAKLARINI AÇIKLADI

Kepez Belediyesi Türk Sanat Müziği (TSM) Topluluğu, büyük İslam düşünürü Hz. Mevlana’nın ölümünün 740. Yıldönümü dolayısıyla Mevlevi ayini programı düzenledi. Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde yapılan etkinlikte Kepez Belediyesi TSM Topluluğu, Osmanlı Padişahı 3. Selim’in musiki makamı olan “Suz-i Dilara” adlı Mevlevi ayinini icra etti. 
Şef M. Tahir Çetin yönetimindeki koro, kadın ve erkeklerden oluşan semazenlerin sema gösterisi eşliğinde Suz-i Dilara Mevlevi ayinini seslendirdiler. Etkinliğin sonunda Kepez Kaymakamı Savaş Tuncer ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Şef M. Tahir Çetin, nazariyat ve solfej eğitmeni Eda Öztürk, saz heyetinde yer alan TRT sanatçıları Celalettin Biçer (ney) ve Halil Kutlu (kudüm) ile Alaeddin Gençer, (viyolensel) Burak Akdemir (kanun) ve Nusret Ercivan’a çiçek verdi.
Başkan Hakan Tütüncü, Kepez Belediyesi’nin 5 yıl içerisinde kültürel hizmetler noktasında çok önemli sıçrama yaptığını belirterek, “2009’da kültürel hizmetler noktasında neyin sözünü verdiysek fazlasını yaptık. Allah nasip ederse önümüzdeki yıl vuslat programını, Mevlevi Ayin-i Şerifi’ni Kepez’e inşa edeceğimiz modern, hoş geleneksel çizgilerden asla ayrılmayan bir Mevlevihane de dinlemeyi ümit ediyorum. İnşallah 2014’te Aralık’ın 16-17’sinde Kepez Belediyesi Mevlevihanesi’nde buluşuruz” dedi.
Başkan Tütüncü, konuşmasının sonunda başarı sunumlarından dolayı koro üyelerine, saz heyetine ve semazenlere teşekkür etti.
Konya’da vuslat yıldönümünde düzenlenen Şeb-i Arus törenlerinin heyecanını bu yıl da Antalyalılara yaşatacaklarını söyleyen Başkan Tütüncü, Antalya Konyalılar Derneği ile birlikte Çarşamba günü saat 19.30’da Kepez Arena’da Şeb-i Arus programı düzenleyeceklerini bildirdi. Başkan Hakan Tütüncü, Konya Uluslar arası Mevlana Vakfı Sema Topluluğu’nun icra edeceği sema programına Antalyalıları davet etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.