Ampute Futbol Takımı sayesinde yeniden ayakta

Spor (AA) - Anadolu Ajansı | 26.10.2019 - 14:14, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Ampute Futbol Takımı sayesinde yeniden ayakta

"Futbola ampute olan kardeşlerimle devam ettiğim için çok mutluyum"
  Van depreminde 2,5 gün kaldığı enkazın altından kurtarıldıktan sonra sol ayağı diz kısmından kesilen Okan Şahiner, seçildiği Ampute Milli Futbol Takımı'ndaki arkadaşlarının desteğiyle acısını bastırdı.   Van'ın Erciş ilçesinde 23 Ekim 2011'deki depreme 18 yaşındayken dört arkadaşıyla gittiği kafede yakalanan Şahiner, 2,5 gün kaldığı enkaz altından çıkarıldıktan sonra uzun bir tedavi süreci geçirdi.   Sol ayağı kangren olması nedeniyle diz kısmından kesilen Şahiner, böbrekleri ağır hasar gördüğü için bir süre diyaliz tedavisi aldı.   Tedavi sürecinde futbol sevgisinden haberdar olan doktorlarının yönlendirmesiyle yedi yıl önce ampute futbolla tanışan Şahiner, azimli ve özverili çalışmasıyla bir yıl önce de Ampute Milli Futbol Takımı'na seçildi.   Bugün 26 yaşında olan Şahiner, takım arkadaşlarını verdiği destekle acısını unutuyor.   Ailesinin desteğiyle hayata hiç küsmediğini aktaran genç sporcu, annesinin inancını kaybetmemesi konusunda sürekli destek olduğunu dile getirdi.   Futbolla yeniden ayağa kalktığını vurgulayan Şahiner,   "Ampute futbol çok iyi oldu, beni evden çıkardı. Benim gibi arkadaşlarla futbol oynamak çok güzel. Futbola ampute olan kardeşlerimle devam ettiğim için çok mutluyum. Her gün maç olsun istiyorum. Başıma gelen acı olay sonrası başladığım futbolla Türkiye'nin tüm illerine gittim, çok şeyler öğrendim. Arkadaşlarımla burada birbirimizi tamamlıyoruz. Hepimizin hikayesi farklı olsa da aynı kaderi paylaşıyoruz. Böyle olunca birbirimize kenetleniyoruz. Ampute takımındaki bütün arkadaşlarım tam bir futbol aşığı. Birbirimizi cesaretlendiriyor, güven veriyoruz. Sahada top koşturduğumuz da durumumuzu unutuyor, bütün yüreğimizle oynuyoruz. Sahada ve arkadaşlarımın desteğiyle dertlerimizi unutuyoruz." Dedi.
"Futbola ampute olan kardeşlerimle devam ettiğim için çok mutluyum"

 

Van depreminde 2,5 gün kaldığı enkazın altından kurtarıldıktan sonra sol ayağı diz kısmından kesilen Okan Şahiner, seçildiği Ampute Milli Futbol Takımı'ndaki arkadaşlarının desteğiyle acısını bastırdı.

 

Van'ın Erciş ilçesinde 23 Ekim 2011'deki depreme 18 yaşındayken dört arkadaşıyla gittiği kafede yakalanan Şahiner, 2,5 gün kaldığı enkaz altından çıkarıldıktan sonra uzun bir tedavi süreci geçirdi.

 

Sol ayağı kangren olması nedeniyle diz kısmından kesilen Şahiner, böbrekleri ağır hasar gördüğü için bir süre diyaliz tedavisi aldı.

 

Tedavi sürecinde futbol sevgisinden haberdar olan doktorlarının yönlendirmesiyle yedi yıl önce ampute futbolla tanışan Şahiner, azimli ve özverili çalışmasıyla bir yıl önce de Ampute Milli Futbol Takımı'na seçildi.

 

Bugün 26 yaşında olan Şahiner, takım arkadaşlarını verdiği destekle acısını unutuyor.

 

Ailesinin desteğiyle hayata hiç küsmediğini aktaran genç sporcu, annesinin inancını kaybetmemesi konusunda sürekli destek olduğunu dile getirdi.

 

Futbolla yeniden ayağa kalktığını vurgulayan Şahiner,

 

"Ampute futbol çok iyi oldu, beni evden çıkardı. Benim gibi arkadaşlarla futbol oynamak çok güzel. Futbola ampute olan kardeşlerimle devam ettiğim için çok mutluyum. Her gün maç olsun istiyorum. Başıma gelen acı olay sonrası başladığım futbolla Türkiye'nin tüm illerine gittim, çok şeyler öğrendim. Arkadaşlarımla burada birbirimizi tamamlıyoruz. Hepimizin hikayesi farklı olsa da aynı kaderi paylaşıyoruz. Böyle olunca birbirimize kenetleniyoruz. Ampute takımındaki bütün arkadaşlarım tam bir futbol aşığı. Birbirimizi cesaretlendiriyor, güven veriyoruz. Sahada top koşturduğumuz da durumumuzu unutuyor, bütün yüreğimizle oynuyoruz. Sahada ve arkadaşlarımın desteğiyle dertlerimizi unutuyoruz." Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.