ALTINLA YARIŞAN ERİĞİN FİYATI SÜREKLİ ARTIYOR

Ekonomi (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.12.2013 - 12:41, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

ALTINLA YARIŞAN ERİĞİN FİYATI SÜREKLİ ARTIYOR

Afyonkarahisar’da kış ortasında görücüye çıkan erik, 400 TL’lik kilogram fiyatı ile dudak uçuklatıyor.
Afyonkarahisar’da kış ortasında görücüye çıkan erik, 400 TL’lik kilogram fiyatı ile dudak uçuklatıyor.Afyonkarahisar’daki Hancıoğlu Manavı’nın sahibi Ali Hancıoğlu, eriğin 400 TL olan kilogram fiyatı ile dükkanındaki en pahalı ürün olduğunu söyledi. Kış mevsimin gelmesi ile eriğin ancak Dubai gibi sıcak ülkelerden ihraç edilebildiğini, o yüzden de fiyatının çok yüksek olduğunu anlatan Hancıoğlu, “Kimse kilogram olarak alamıyor, biz de o yüzden 50 gramlık kaselerin içine koyarak eriği satıyoruz. Onun da fiyatı yaklaşık 20 TL oluyor. Genelde bu mevsimde eriği hamile bayanlara, halk arasında bilindiği adıyla aşerdiği zaman aileleri alıyor. Eriğin fiyatı şu anda altın değerinde desek yeridir. Hatta altın fiyatı düşüyor ama eriğin fiyatı düşmüyor. Önümüzdeki günlerde de daha da artacağını düşünüyoruz” dedi.Öte yandan, 20 TL’ye satılan kaselerin içerisinde ise yalnızca 3-4 tane eriğin olduğu öğrenildi.
Afyonkarahisar’da kış ortasında görücüye çıkan erik, 400 TL’lik kilogram fiyatı ile dudak uçuklatıyor.

Afyonkarahisar’da kış ortasında görücüye çıkan erik, 400 TL’lik kilogram fiyatı ile dudak uçuklatıyor.
Afyonkarahisar’daki Hancıoğlu Manavı’nın sahibi Ali Hancıoğlu, eriğin 400 TL olan kilogram fiyatı ile dükkanındaki en pahalı ürün olduğunu söyledi. Kış mevsimin gelmesi ile eriğin ancak Dubai gibi sıcak ülkelerden ihraç edilebildiğini, o yüzden de fiyatının çok yüksek olduğunu anlatan Hancıoğlu, “Kimse kilogram olarak alamıyor, biz de o yüzden 50 gramlık kaselerin içine koyarak eriği satıyoruz. Onun da fiyatı yaklaşık 20 TL oluyor. Genelde bu mevsimde eriği hamile bayanlara, halk arasında bilindiği adıyla aşerdiği zaman aileleri alıyor. Eriğin fiyatı şu anda altın değerinde desek yeridir. Hatta altın fiyatı düşüyor ama eriğin fiyatı düşmüyor. Önümüzdeki günlerde de daha da artacağını düşünüyoruz” dedi.
Öte yandan, 20 TL’ye satılan kaselerin içerisinde ise yalnızca 3-4 tane eriğin olduğu öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.