Alageyikler için 30 dönüme ekim yapıldı

Kültür 13.11.2019 - 15:12, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Alageyikler için 30 dönüme ekim yapıldı

"ALAGEYİKLERİN YEM İHTİYACINI KENDİMİZ ÜRETİYORUZ."
  Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 6. Bölge Müdürlüğüne bağlı Antalya Şube Müdürlüğü tarafıdan Alageyiklerin yeşil yem ihtiyacını karışılamak amacıyla çalışmalar yapıldı.         Akdeniz, Marmara ve Ege Bölgesi kıyılarında yaşamsal faaliyetlerini sürdürürken günümüzde neslinin tükenmesi tehdidiyle karşı karşıya kalınan Alageyikler, Antalya’nın Döşemealtı ilçesi Düzlerçamı ormanlık alanında yaşamlarını sürdürmekte.          Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 6. Bölge Müdürlüğüne bağlı Antalya Şube Müdürlüğü Güllük Dağı (Termessos) Milli Park Şefliği görev ve sorumluluk sahası içerisinde bulunan Eşenadası Alageyik Üretme İstasyonu içerisinde Alageyiklerin yeşil yem ihtiyacını karşılamak amacıyla; 30 dönümlük meranın 10 dönümüne Burçak ve adi fiğ, 10 dönümüne İskenderiye üçgülü, 10 dönümüne ise İtalya çimi bitki türlerinin ekim çalışması yapılmıştır.
"ALAGEYİKLERİN YEM İHTİYACINI KENDİMİZ ÜRETİYORUZ."

 

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 6. Bölge Müdürlüğüne bağlı Antalya Şube Müdürlüğü tarafıdan Alageyiklerin yeşil yem ihtiyacını karışılamak amacıyla çalışmalar yapıldı.        

Akdeniz, Marmara ve Ege Bölgesi kıyılarında yaşamsal faaliyetlerini sürdürürken günümüzde neslinin tükenmesi tehdidiyle karşı karşıya kalınan Alageyikler, Antalya’nın Döşemealtı ilçesi Düzlerçamı ormanlık alanında yaşamlarını sürdürmekte.

         Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 6. Bölge Müdürlüğüne bağlı Antalya Şube Müdürlüğü Güllük Dağı (Termessos) Milli Park Şefliği görev ve sorumluluk sahası içerisinde bulunan Eşenadası Alageyik Üretme İstasyonu içerisinde Alageyiklerin yeşil yem ihtiyacını karşılamak amacıyla;

  • 30 dönümlük meranın 10 dönümüne Burçak ve adi fiğ,
  • 10 dönümüne İskenderiye üçgülü,
  • 10 dönümüne ise İtalya çimi bitki türlerinin ekim çalışması yapılmıştır.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.