AKÜ'DE AZERBAYCAN BİRLİK VE DAYANIŞMA GÜNÜ

Kültür (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.12.2013 - 13:14, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

AKÜ'DE AZERBAYCAN BİRLİK VE DAYANIŞMA GÜNÜ

AKÜ'DE AZERBAYCAN BİRLİK VE DAYANIŞMA GÜNÜ KUTLANMA ETKİNLİKLERİ
 Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Türk Dünyası Stratejik Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ‘Azerbaycan Birlik ve Dayanışma Günü"’kapsamında kutlama etkinliği düzenlendi. Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Güzel Sanatlar Fakültesi çok amaçlı salonda gerçekleştirilen programa, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Taşgetiren'in, yanı sıra öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Azerbaycan Milli Marşı ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Kamu Yönetimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi İsa Hasanlı tarafından hazırlanan Azerbaycan'ın tanıtım videosunun gösterimi yapıldı.Programın açış konuşmasını yapan AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Taşgetiren, "Azerbaycan'ın kurtuluş günü 31 Aralık'tır. Ancak biz 4 gün önceden kutluyoruz. Üniversitemizde eğitim gören toplam 330 yabancı öğrencimiz var. Yabancı uyruklu öğrencilerimizin önemli bir kısmı Türkmen ve Azerilerden oluşmakta. Biz ülkelerini tanıtmak isteyen öğrencilere her zaman bu fırsatı veriyoruz. Bildiğiniz gibi ilk olarak Türkmenistan ile başladık. Şimdi de Azerbaycan'ın tanıtımı ile devam ediyoruz. Eğer bir sıkıntı olmazsa bahar şenliklerinde öğrencilerin ülkelerini tanıtacakları stantların açılmasını sağlayacağız. Bağımsızlık gününüzü tebrik ediyor, esaret görmeden geçireceğimiz nice seneler diliyorum" dedi.“AZERBAYCAN'I SEVMELİYİZ”Programda, İİBF İşletme Bölümü hazırlık sınıfı öğrencisi Elvin İbadov tarafından Azerbaycan'ın tanıtımı yapıldı. Turizm Fakültesi Konaklama İşletmeciliği Bölümü 1. sınıf öğrencisi Aysel Aliyev tarafından ‘Azerbaycan'ı Sevmeliyiz’, İİBF İşletme Bölümü 1. sınıf öğrencisi Elgiz Zari tarafından ‘El Bilir ki Sen Menimsen’, Turizm Fakültesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü 1. sınıf öğrencisi Ferit Asedov tarafından ‘O Şehitler’ isimli şiirler okundu.AKÜ Afyon Sağlık Yüksekokulu Sağlık Kurumları Yöneticiliği 1. sınıf öğrencisi Gönül Ezizli tarafından ‘Çırpınırdı Karadeniz’ türküsünün söylenmesi ile devam eden program, yöresel halk oyunlarının oynaması ve çeşitli skeçler ile sona erdi.
AKÜ'DE AZERBAYCAN BİRLİK VE DAYANIŞMA GÜNÜ KUTLANMA ETKİNLİKLERİ

 Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Türk Dünyası Stratejik Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ‘Azerbaycan Birlik ve Dayanışma Günü"’kapsamında kutlama etkinliği düzenlendi. 
Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Güzel Sanatlar Fakültesi çok amaçlı salonda gerçekleştirilen programa, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Taşgetiren'in, yanı sıra öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Azerbaycan Milli Marşı ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Kamu Yönetimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi İsa Hasanlı tarafından hazırlanan Azerbaycan'ın tanıtım videosunun gösterimi yapıldı.
Programın açış konuşmasını yapan AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Taşgetiren, "Azerbaycan'ın kurtuluş günü 31 Aralık'tır. Ancak biz 4 gün önceden kutluyoruz. Üniversitemizde eğitim gören toplam 330 yabancı öğrencimiz var. Yabancı uyruklu öğrencilerimizin önemli bir kısmı Türkmen ve Azerilerden oluşmakta. Biz ülkelerini tanıtmak isteyen öğrencilere her zaman bu fırsatı veriyoruz. Bildiğiniz gibi ilk olarak Türkmenistan ile başladık. Şimdi de Azerbaycan'ın tanıtımı ile devam ediyoruz. Eğer bir sıkıntı olmazsa bahar şenliklerinde öğrencilerin ülkelerini tanıtacakları stantların açılmasını sağlayacağız. Bağımsızlık gününüzü tebrik ediyor, esaret görmeden geçireceğimiz nice seneler diliyorum" dedi.
“AZERBAYCAN'I SEVMELİYİZ”
Programda, İİBF İşletme Bölümü hazırlık sınıfı öğrencisi Elvin İbadov tarafından Azerbaycan'ın tanıtımı yapıldı. Turizm Fakültesi Konaklama İşletmeciliği Bölümü 1. sınıf öğrencisi Aysel Aliyev tarafından ‘Azerbaycan'ı Sevmeliyiz’, İİBF İşletme Bölümü 1. sınıf öğrencisi Elgiz Zari tarafından ‘El Bilir ki Sen Menimsen’, Turizm Fakültesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü 1. sınıf öğrencisi Ferit Asedov tarafından ‘O Şehitler’ isimli şiirler okundu.
AKÜ Afyon Sağlık Yüksekokulu Sağlık Kurumları Yöneticiliği 1. sınıf öğrencisi Gönül Ezizli tarafından ‘Çırpınırdı Karadeniz’ türküsünün söylenmesi ile devam eden program, yöresel halk oyunlarının oynaması ve çeşitli skeçler ile sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.