AKPINAR YAYLA ŞENLİĞİ GELENEKLERİ YAŞATTI

Kültür 30.06.2019 - 18:19, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

AKPINAR YAYLA ŞENLİĞİ GELENEKLERİ YAŞATTI

Burdur’un Kemer İlçesinde düzenlenen Akpınar Yayla Şenliğinde gelenekler yaşatıldı.
Bu yıl yirmi ikincisi gerçekleştirilen Burdur’un Kemer ilçesinde düzenlenen Kemer Akpınar Yayla Şenliği, katılan tüm davetlilerin beğenisini kazandı. Kemer Belediye Başkanı İsmail Özay’ın ev sahipliğinde yapılan şenliklerde hem güzel bir dinlenme- haftanın yorgunluğunu atma ortamı oluşturdu hem de Türk halk müziği konserleriyle kulakların pası silindi.   YAYLA HAVASI, PİKNİK, KONSER, HAFTA SONU TATİLİ Kemer’deki şenliklerde Burdur merkezden ve Türkiye’nin dört bir tarafından gelen davetlere yayla havası güzelliği, piknik ve mangal yapma olanağı, Türk Halk Müziğiyle yöresel ve bölgesel müzik ziyafeti, tertemiz ve bol oksijenli havasında dinlenme ortamı sunuldu.   YAYLA TÜRKÜLERE DOYDU 1800 rakımlı Akpınar yaylası Türk Halk Müziği Sanatçıları Nurcan Altınok, Bahar Çömek, Özgür Kaya ve Selcan Kökçen Şahin’in seslendirdiği yöresel ve bölgesel türkülerle yankılandı. Yerel dille seslendirilen türkülerle hem Burdur’un tarihine hem de Burdur kültürüne sahip çıkılmış oldu.   BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL ÖZAY YERİNDE DURAMADI Sabahın erken saatlerinden itibaren tüm misafirleriyle yakından ilgilenen Kemer Belediye Başkanı Özay hem misafirleri hem de Yörükleri en iyi şekilde ağırladı. Davetliler arasında Burdur Valisi Hasan Şıldak, kaymakamlar, belediye başkanları, iş adamları, sivil toplum örgütleri başkan ve temsilcileri, önceleri Kemer'de görev yapanlar, vatandaşlar da yer aldı.  Tüm davetlileri davul - zurnayla karşılanmasını sağlayan Başkan Özay, gün boyunca adeta yerinde duramadı. Özay yaptığı konuşmasında, tüm misafirlerin güzel bir günde mutlu bir şekilde Akpınar yaylasından ayrılmaları temennisinde bulundu. Özay, davete icabet eden herkese ayrı ayrı teşekkür etti. Başkan İsmail Özay, şenliğe katılan, şenlikte emek verenlere de anmalık hediye etti.
Burdur’un Kemer İlçesinde düzenlenen Akpınar Yayla Şenliğinde gelenekler yaşatıldı.

Bu yıl yirmi ikincisi gerçekleştirilen Burdur’un Kemer ilçesinde düzenlenen Kemer Akpınar Yayla Şenliği, katılan tüm davetlilerin beğenisini kazandı. Kemer Belediye Başkanı İsmail Özay’ın ev sahipliğinde yapılan şenliklerde hem güzel bir dinlenme- haftanın yorgunluğunu atma ortamı oluşturdu hem de Türk halk müziği konserleriyle kulakların pası silindi.

 

YAYLA HAVASI, PİKNİK, KONSER, HAFTA SONU TATİLİ

Kemer’deki şenliklerde Burdur merkezden ve Türkiye’nin dört bir tarafından gelen davetlere yayla havası güzelliği, piknik ve mangal yapma olanağı, Türk Halk Müziğiyle yöresel ve bölgesel müzik ziyafeti, tertemiz ve bol oksijenli havasında dinlenme ortamı sunuldu.

 

YAYLA TÜRKÜLERE DOYDU

1800 rakımlı Akpınar yaylası Türk Halk Müziği Sanatçıları Nurcan Altınok, Bahar Çömek, Özgür Kaya ve Selcan Kökçen Şahin’in seslendirdiği yöresel ve bölgesel türkülerle yankılandı. Yerel dille seslendirilen türkülerle hem Burdur’un tarihine hem de Burdur kültürüne sahip çıkılmış oldu.

 

BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL ÖZAY YERİNDE DURAMADI

Sabahın erken saatlerinden itibaren tüm misafirleriyle yakından ilgilenen Kemer Belediye Başkanı Özay hem misafirleri hem de Yörükleri en iyi şekilde ağırladı. Davetliler arasında Burdur Valisi Hasan Şıldak, kaymakamlar, belediye başkanları, iş adamları, sivil toplum örgütleri başkan ve temsilcileri, önceleri Kemer'de görev yapanlar, vatandaşlar da yer aldı.  Tüm davetlileri davul - zurnayla karşılanmasını sağlayan Başkan Özay, gün boyunca adeta yerinde duramadı.

Özay yaptığı konuşmasında, tüm misafirlerin güzel bir günde mutlu bir şekilde Akpınar yaylasından ayrılmaları temennisinde bulundu. Özay, davete icabet eden herkese ayrı ayrı teşekkür etti.

Başkan İsmail Özay, şenliğe katılan, şenlikte emek verenlere de anmalık hediye etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.