AKILLI TRAFİK SİSTEMİ KAVŞAKLARI RAHATLATTI

Gündem 02.01.2014 - 10:42, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

AKILLI TRAFİK SİSTEMİ KAVŞAKLARI RAHATLATTI

Büyükşehir Belediyesi’nin bazı kavşaklarda uyguladığı Akıllı Trafik Sistemi, vatandaşların ışıkta bekleme sürelerini azalttı.
Başkan Prof. Dr. Mustafa Akaydın, kent sorunlarının çözümünde bilimsel yöntemler kullandıklarını söyledi. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin merkezdeki trafiği rahatlatmak amacıyla uygulamaya koyduğu Akıllı Trafik Sistemi, trafik sıkışıklığı yaşanan kavşakları rahatlattı. İl Sağlık Müdürlüğü, Mevlana, Değirmenönü, Sampi,  Laura ve Şehitlik kavşaklarında uygulanan sistem trafikte gözle görülür rahatlık yarattı.  Kavşaklarda her kola yerleştirilen balık göz kameralar sayesinde hangi koldan ne kadar araç geldiği hesaplanıyor ve ışık süreleri yoğunluğa göre değişkenlik gösteriyor.  AKILCI ÇÖZÜM Ana akımlara öncelik verilen sistemde ışık süreleri sabit değil. Akıllı trafik sisteminde acil durumlarda merkezden sinyalizasyon sistemine müdahale edilebiliyor.  Kavşaklar 24 saat süreyle bu sistem sayesinde gözleniyor.  Akıllı Trafik Sistemi, kent merkezine köprülü kavşaklar yapılmasına gerek olmadığını, kent içi trafik sorununun, akılcı şekilde teknoloji kullanılarak çözülebileceğini de gösterdi. Milyonlarca liraya yapılan köprülü kavşakların yerini alan akıllı trafik sisteminin maliyeti ise kavşak başına sadece 40 bin lira. BİLİMİ KULLANIYORUZ  Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, kent sorunlarını ele alırken bilimi kullandıklarını söyledi. Kendisinin aynı zamanda bilim adamı olduğunu hatırlatan Akaydın, akılcı çözümlerin kente daha büyük fayda sağladığını kaydetti. Sorunların çözümünde bilimin yanı sıra halkın taleplerini de ele aldıklarını ifade eden Akaydın, “Her projemizi önce kente ve bu kentte yaşayan insanlarımıza ne gibi faydalar sunacağını ele alıyoruz. Alınan proje kararlarının akla, bilime ve hukuka aykırı olmaması bizim temel prensimizdir” diye konuştu. 
Büyükşehir Belediyesi’nin bazı kavşaklarda uyguladığı Akıllı Trafik Sistemi, vatandaşların ışıkta bekleme sürelerini azalttı.
Başkan Prof. Dr. Mustafa Akaydın, kent sorunlarının çözümünde bilimsel yöntemler kullandıklarını söyledi. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin merkezdeki trafiği rahatlatmak amacıyla uygulamaya koyduğu Akıllı Trafik Sistemi, trafik sıkışıklığı yaşanan kavşakları rahatlattı. İl Sağlık Müdürlüğü, Mevlana, Değirmenönü, Sampi,  Laura ve Şehitlik kavşaklarında uygulanan sistem trafikte gözle görülür rahatlık yarattı.  Kavşaklarda her kola yerleştirilen balık göz kameralar sayesinde hangi koldan ne kadar araç geldiği hesaplanıyor ve ışık süreleri yoğunluğa göre değişkenlik gösteriyor. 
AKILCI ÇÖZÜM
Ana akımlara öncelik verilen sistemde ışık süreleri sabit değil. Akıllı trafik sisteminde acil durumlarda merkezden sinyalizasyon sistemine müdahale edilebiliyor.  Kavşaklar 24 saat süreyle bu sistem sayesinde gözleniyor.  Akıllı Trafik Sistemi, kent merkezine köprülü kavşaklar yapılmasına gerek olmadığını, kent içi trafik sorununun, akılcı şekilde teknoloji kullanılarak çözülebileceğini de gösterdi. Milyonlarca liraya yapılan köprülü kavşakların yerini alan akıllı trafik sisteminin maliyeti ise kavşak başına sadece 40 bin lira.
BİLİMİ KULLANIYORUZ 
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, kent sorunlarını ele alırken bilimi kullandıklarını söyledi. Kendisinin aynı zamanda bilim adamı olduğunu hatırlatan Akaydın, akılcı çözümlerin kente daha büyük fayda sağladığını kaydetti. Sorunların çözümünde bilimin yanı sıra halkın taleplerini de ele aldıklarını ifade eden Akaydın, “Her projemizi önce kente ve bu kentte yaşayan insanlarımıza ne gibi faydalar sunacağını ele alıyoruz. Alınan proje kararlarının akla, bilime ve hukuka aykırı olmaması bizim temel prensimizdir” diye konuştu. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.