Akif’in Nesli İstiklal Marşı için koştu

Spor 13.03.2017 - 15:48, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Akif’in Nesli İstiklal Marşı için koştu

Mehmet Akif Ersoy’un adını taşıyan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde İstiklal Marşı’nın Kabulü ‘nün 96. Yılı etkinlikleri kapsamında koşu ve yürüyüş yapıldı.
MAKÜ Spor Kompleksinin önünden başlayan koşu ve yürüyüş, Rektörlük binasında son buldu.  'Akif'in Nesli İstiklal ‘den İstikbale Koşuyor’ yarışmasında erkekler kategorisinde Özkan ŞAHİN birinci, Süleyman Karadağ ikinci ve Metin Polat üçüncü oldu. Kadınlar Kategorisinde Havvana Atasever birinci, Hilal Aktürk ikinci, Gözde Karakılınç üçüncü oldu. 'Akif'in Nesli İstiklal ‘den İstikbale Yürüyor’  yürüyüşünde erkekler kategorisinde Süleyman Kutlay birinci, Oktay Eşiçok ikinci, Mehmet Oğul üçüncü oldular. Kadınlar Kategorisinde de Filiz Şahin birinci, Gizem Çoban ikinci, Funda Yayla üçüncü oldular. Koşuda ise erkeklerde birinci olan Özkan Şahin; “İstiklal ‘den İstikbale koşusu her yıl düzenleniyor. Ben 1. Sınıf öğrencisiyim. Bu yıl ilk kez katılıyorum. Birinci olmak için koşmuştum ve birinci oldum. Hem İstiklal Marşımızın kabulünün 96. Yılı için hem de yakın zamanda kaybettiğimiz Ahmet Melek hocamız için koştum. Ahmet hocamızın fotoğrafının basılı olduğu tişört ile koştuk. İstiklal Marşımızın Kabulü önemli bir gün, bu önemli günde yarıştığım için ve birinci olduğum için de çok mutluyum. Bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. Koşu yarışmasında kadınlarda birinci olan Havvana Atasever de; “Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümünde okuyorum. Öncelikle emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu birinciliğimi yakın zamanda kaybettiğimiz Atletizm Hocamız Ahmet Melek’e armağan ediyorum” dedi. Yarışmada öğrencilere eşlik eden Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz; “Bugün İstiklal Marşımızın kabulünün yıldönümü münasebetiyle üniversitemizde yürütülen bir dizi etkinliğin bir parçası olarak bugün gençlerimizle beraber koştuk. 1500 metre koşuda biz de gençlerin arasına katıldık ve bir anlamda da nefesimizi ayarlamış olduk. Çok koşacak mesafe var önümüzde. Ülkemizin koşacağı çok mesafe var ve bu koşuyu bu gençlerimizle yapacağız. Ülkemizin geleceği, demokrasimizin geleceği, özgürlüğümüzün geleceği bu gençler istiklal ruhunun bu hafta münasebetiyle bugün İstiklal ruhunu tekrar canlandırdık. İnşallah burada attığımız nefes, döktüğümüz terler ülkemizin geleceğinin bir sembolü olur. Güzel bir koşu oldu. Üniversite olarak bu hafta etkinliklerimize devam ediyoruz” dedi. Dereceye girenlere ödüllerini Rektör Korkmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş Acar ve Prof. Dr. Mehmet Karaca ve Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kılınç tarafından verildi.
Mehmet Akif Ersoy’un adını taşıyan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde İstiklal Marşı’nın Kabulü ‘nün 96. Yılı etkinlikleri kapsamında koşu ve yürüyüş yapıldı.

MAKÜ Spor Kompleksinin önünden başlayan koşu ve yürüyüş, Rektörlük binasında son buldu.  'Akif'in Nesli İstiklal ‘den İstikbale Koşuyor’ yarışmasında erkekler kategorisinde Özkan ŞAHİN birinci, Süleyman Karadağ ikinci ve Metin Polat üçüncü oldu. Kadınlar Kategorisinde Havvana Atasever birinci, Hilal Aktürk ikinci, Gözde Karakılınç üçüncü oldu. 'Akif'in Nesli İstiklal ‘den İstikbale Yürüyor’  yürüyüşünde erkekler kategorisinde Süleyman Kutlay birinci, Oktay Eşiçok ikinci, Mehmet Oğul üçüncü oldular. Kadınlar Kategorisinde de Filiz Şahin birinci, Gizem Çoban ikinci, Funda Yayla üçüncü oldular.

Koşuda ise erkeklerde birinci olan Özkan Şahin; “İstiklal ‘den İstikbale koşusu her yıl düzenleniyor. Ben 1. Sınıf öğrencisiyim. Bu yıl ilk kez katılıyorum. Birinci olmak için koşmuştum ve birinci oldum. Hem İstiklal Marşımızın kabulünün 96. Yılı için hem de yakın zamanda kaybettiğimiz Ahmet Melek hocamız için koştum. Ahmet hocamızın fotoğrafının basılı olduğu tişört ile koştuk. İstiklal Marşımızın Kabulü önemli bir gün, bu önemli günde yarıştığım için ve birinci olduğum için de çok mutluyum. Bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Koşu yarışmasında kadınlarda birinci olan Havvana Atasever de; “Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümünde okuyorum. Öncelikle emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu birinciliğimi yakın zamanda kaybettiğimiz Atletizm Hocamız Ahmet Melek’e armağan ediyorum” dedi.

Yarışmada öğrencilere eşlik eden Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz; “Bugün İstiklal Marşımızın kabulünün yıldönümü münasebetiyle üniversitemizde yürütülen bir dizi etkinliğin bir parçası olarak bugün gençlerimizle beraber koştuk. 1500 metre koşuda biz de gençlerin arasına katıldık ve bir anlamda da nefesimizi ayarlamış olduk. Çok koşacak mesafe var önümüzde. Ülkemizin koşacağı çok mesafe var ve bu koşuyu bu gençlerimizle yapacağız. Ülkemizin geleceği, demokrasimizin geleceği, özgürlüğümüzün geleceği bu gençler istiklal ruhunun bu hafta münasebetiyle bugün İstiklal ruhunu tekrar canlandırdık. İnşallah burada attığımız nefes, döktüğümüz terler ülkemizin geleceğinin bir sembolü olur. Güzel bir koşu oldu. Üniversite olarak bu hafta etkinliklerimize devam ediyoruz” dedi.

Dereceye girenlere ödüllerini Rektör Korkmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş Acar ve Prof. Dr. Mehmet Karaca ve Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kılınç tarafından verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.