Akdeniz foku yüzerek Manavgat ırmağına geldi

Dünya (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.05.2018 - 16:57, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Akdeniz foku yüzerek Manavgat ırmağına geldi

Irmakta yüzüp adeta gösteri yapan fok, vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi
Antalya'nan Manavgat ilçesinde, Manavgat Irmağında görülen Akdeniz foku, eğlenceli dakikalar yaşattı. İlk olarak sabah saatlerinde Irmağın Zeynel Şenol Köprüsü yakınlarında görülen Akdeniz foku, ırmak kenarında bulunan kafeteryalardaki vatandaşlara adeta gösteri yaparcasına ırmağın serin sularında uzun süre yüzdü. Bir süre gözden kaybolan fok öğle saatlerinde bu kez Manavgat köprüsü çevresinde görüldü. Uzun süre suya batıp çıkarak yüzen fok, kafeteryalardaki ve botlardaki vatandaşlar ilgiyle izledi. Bazı vatandaşların ise foka ekmek attıkları gözlendi. Geçtiğimiz yıllarda da birkaç kez Manavgat Irmağı’nda görüldüğü belirtilen fok, bir süre sonra ırmakta gözden kayboldu. Manavgat Irmağında görülen fob Balığının dünyanın en nadir 12 memeli türleri arasında gösterilen Akdeniz foku olduğu, soğuk ve ılıman denizlerde yaşayan bu türün Türkiye’de rastlanılabilen tek fok türü olduğu belirtildi.
Irmakta yüzüp adeta gösteri yapan fok, vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi

Antalya'nan Manavgat ilçesinde, Manavgat Irmağında görülen Akdeniz foku, eğlenceli dakikalar yaşattı.

İlk olarak sabah saatlerinde Irmağın Zeynel Şenol Köprüsü yakınlarında görülen Akdeniz foku, ırmak kenarında bulunan kafeteryalardaki vatandaşlara adeta gösteri yaparcasına ırmağın serin sularında uzun süre yüzdü. Bir süre gözden kaybolan fok öğle saatlerinde bu kez Manavgat köprüsü çevresinde görüldü. Uzun süre suya batıp çıkarak yüzen fok, kafeteryalardaki ve botlardaki vatandaşlar ilgiyle izledi. Bazı vatandaşların ise foka ekmek attıkları gözlendi.

Geçtiğimiz yıllarda da birkaç kez Manavgat Irmağı’nda görüldüğü belirtilen fok, bir süre sonra ırmakta gözden kayboldu. Manavgat Irmağında görülen fob Balığının dünyanın en nadir 12 memeli türleri arasında gösterilen Akdeniz foku olduğu, soğuk ve ılıman denizlerde yaşayan bu türün Türkiye’de rastlanılabilen tek fok türü olduğu belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.