AFYONKARAHİSAR ESNAFINA 22 MİLYON TL KREDİ KULLANDIRILDI

Ekonomi (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.12.2013 - 14:58, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

AFYONKARAHİSAR ESNAFINA 22 MİLYON TL KREDİ KULLANDIRILDI

AFYONKARAHİSAR ESNAF SANATKARLAR KREDİ VE KEFALET KOOPERATİFİ BAŞKANI MAHMUT EMİN BİRLİKTİR: - “2013 YILI ESNAFIMIZ AÇISINDAN İYİ GEÇTİ” - “ESNAFLARIMIZ KREDİLERE GENELDE TEKNOLOJİLERİNİ YENİLEMEK İÇİN KULLANDI”
Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mahmut Emin Birliktir, 2013 yılının kentteki esnaflar için bereketli geçtiğini kaydederek, 570 esnafa yaklaşık 22 milyon tutarında kredi kullandırıldığını söyledi. 2013 yılının kentteki esnaflar açısından durağan geçmemekle birlikte, özellikle yaz döneminde işlerin arttığı bir yıl olarak geçtiğini kaydeden Başkan Birliktir, bereketli bir yıl geçirdiklerini söyleminin yanlış olmayacağını ifade etti. Afyonkarahisarlı esnafların işlerinin yolunda olduğunu ve diğer çevre kentlerdeki esnaflardan daha iyi durumda olduğunu dile getiren Başkan Birliktir, bunda termal turizmin ve üniversitenin de büyük katkılarının olduğunu söyledi.Kentteki bu yıl yaklaşık 600 esnafa, 22 milyon TL’lik kredi kullandırıldığını da söyleyen Başkan Birliktir, “Özellikle hükümetin faiz oranlarını yüzde 5’lere düşürmesi ile kredi dağıtımının önü daha fazla açıldı. Özel bankalarda yüzde 12’lere varan kredi oranlarına bakıldığı zaman, bizlerin dağıttıkları kredi esnaflar için bir nevi ödünç para gibi oldu. Esnafta bunu çok iyi değerlendirdi. Bizim dağıttığımız kredi miktarının yüksek olmasının bir başka nedeni de kooperatif olarak birinci sınıf olmamız. Çünkü biz araç, ekipman alımı, dükkan yenileme gibi konularda 100 bin TL’den başlayarak, 300 bin TL’ye kadar kredi verebiliyoruz” diye konuştu.“İCRA ORANIMIZ YÜZDE 9,1”Geçen yıl yine 600’e yakın esnafa yaklaşık 16 milyon TL kredi kullandırdıklarını, bu yıl ise bu rakamın 22 milyon TL düzeylerini çıktığını hatırlatan Başkan Birliktir, şunları söyledi:“Dağıttığımız kredilerde Allah’a şükür geri dönüş oranlarımızda çok yüksek. Türkiye’de esnaflara dağıtılan kredilerin icra oranı yüzde 26’larda iken bu rakam bizde yüzde 9,1 düzeylerinde. O da hesabımızdaki blokelerden karşılanıyor, yani herhangi bir endişe edecek durum yok. Bu bir de bizim esnafımızın ödeme ahlakının çok iyi olmasından kaynaklanıyor. Yani krediye kullanan esnafımız, geri ödemek için büyük bir çaba gösteriyor. İnşallah 2014 yılı bizler yani esnaflar açısından daha bereketli geçer.”
AFYONKARAHİSAR ESNAF SANATKARLAR KREDİ VE KEFALET KOOPERATİFİ BAŞKANI MAHMUT EMİN BİRLİKTİR: - “2013 YILI ESNAFIMIZ AÇISINDAN İYİ GEÇTİ” - “ESNAFLARIMIZ KREDİLERE GENELDE TEKNOLOJİLERİNİ YENİLEMEK İÇİN KULLANDI”

Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mahmut Emin Birliktir, 2013 yılının kentteki esnaflar için bereketli geçtiğini kaydederek, 570 esnafa yaklaşık 22 milyon tutarında kredi kullandırıldığını söyledi. 
2013 yılının kentteki esnaflar açısından durağan geçmemekle birlikte, özellikle yaz döneminde işlerin arttığı bir yıl olarak geçtiğini kaydeden Başkan Birliktir, bereketli bir yıl geçirdiklerini söyleminin yanlış olmayacağını ifade etti. Afyonkarahisarlı esnafların işlerinin yolunda olduğunu ve diğer çevre kentlerdeki esnaflardan daha iyi durumda olduğunu dile getiren Başkan Birliktir, bunda termal turizmin ve üniversitenin de büyük katkılarının olduğunu söyledi.
Kentteki bu yıl yaklaşık 600 esnafa, 22 milyon TL’lik kredi kullandırıldığını da söyleyen Başkan Birliktir, “Özellikle hükümetin faiz oranlarını yüzde 5’lere düşürmesi ile kredi dağıtımının önü daha fazla açıldı. Özel bankalarda yüzde 12’lere varan kredi oranlarına bakıldığı zaman, bizlerin dağıttıkları kredi esnaflar için bir nevi ödünç para gibi oldu. Esnafta bunu çok iyi değerlendirdi. Bizim dağıttığımız kredi miktarının yüksek olmasının bir başka nedeni de kooperatif olarak birinci sınıf olmamız. Çünkü biz araç, ekipman alımı, dükkan yenileme gibi konularda 100 bin TL’den başlayarak, 300 bin TL’ye kadar kredi verebiliyoruz” diye konuştu.
“İCRA ORANIMIZ YÜZDE 9,1”
Geçen yıl yine 600’e yakın esnafa yaklaşık 16 milyon TL kredi kullandırdıklarını, bu yıl ise bu rakamın 22 milyon TL düzeylerini çıktığını hatırlatan Başkan Birliktir, şunları söyledi:
“Dağıttığımız kredilerde Allah’a şükür geri dönüş oranlarımızda çok yüksek. Türkiye’de esnaflara dağıtılan kredilerin icra oranı yüzde 26’larda iken bu rakam bizde yüzde 9,1 düzeylerinde. O da hesabımızdaki blokelerden karşılanıyor, yani herhangi bir endişe edecek durum yok. Bu bir de bizim esnafımızın ödeme ahlakının çok iyi olmasından kaynaklanıyor. Yani krediye kullanan esnafımız, geri ödemek için büyük bir çaba gösteriyor. İnşallah 2014 yılı bizler yani esnaflar açısından daha bereketli geçer.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.