AFYONKARAHİSAR’DA KONUŞAN GENEL MÜDÜR HOHLMANN: “YABANCI YATIRIMCILAR TÜRKİYE’YE İNANMALI”

Gündem 10.09.2015 - 16:18, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

AFYONKARAHİSAR’DA KONUŞAN GENEL MÜDÜR HOHLMANN: “YABANCI YATIRIMCILAR TÜRKİYE’YE İNANMALI”

ECE TÜRKİYE GENEL MÜDÜRÜ ANDREAS HOHLMANN AFYONKARAHİSAR’DAKİ BİR ETKİNLİKTE YAPTIĞI ÇAĞRIDA “YABANCI YATIRIMCILAR TÜRKİYE’YE İNANMALIDIR” DEDİ.
 ECE Türkiye Genel Müdürü Andreas Hohlmann, Türkiye'deki ekonomik dalgalanmalara uzun vadeli bakılmasını ve yatırımların 10 yıllar üzerinden düşünülmesi gerektiğini belirterek, "Yabancı yatırımcıların da kısa süreli bakmadığı sürece Türkiye'ye inanması ve devam etmesi gerekiyor. Biz de bu yüzden Türkiye'deyiz" dedi. Afyonkarahisar merkezinde yarın yapılacak Park Afyon Alışveriş Merkezi'nin açılışı için bilgilendirme toplantısı düzenlendi. AVM'deki toplantıya ECE Türkiye Genel Müdür Müdürü Andreas Hohlmann, Afyon Girişim AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aktan, ECE Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Nuri Şapkacı, Park Afyon AVM Müdürü Kemal Baştürk ve üst düzey yöneticiler katıldı. Toplantıda konuşan Genel Müdür Andreas Hohlmann, ECE yatırım firmasının 1965 yılından bu yana alışveriş merkezi projelerinin geliştirilmesi, planlanması, yatırımlarının hayata geçirilmesi, kiralanması ve yönetimi alanlarında faaliyet gösterdiğini ve 16 ülkede 196 alışveriş merkezi yönetimi ile Avrupa'da sektör lideri olduğunu aktardı. ECE Türkiye A.Ş 'nin ise grubun iştiraki olarak 2000 yılında kurulduğunu anlatan Hohlmann, Türkiye'de 15 AVM yatırımları olduğunu belirtti. 'DÖVİZ STABİL OLACAKTIR' Türkiye'de siyasi belirsizliklerle birlikte dolar ve Euro kurlarının geniş bir şekilde arttığını vurgulayan Hohlmann, "Türkiye'deki ekonomiyi kısa süreli etkileyebilir. Ancak biz biliyoruz ki orta ve uzun vadede bu tür dalgalanmalar daha seviyeli bir şekilde inebiliyor, stabil hale gelebiliyor. ECE yatırım firması olarak bir yatırım kimliğimiz var. Bir sürü perakende ve AVM işindeyiz. Bir sürü perakendeci kiracımız var. Dövizle ilgili kiralama olan yerlerde dövizin artışı bu kiracılarımızı etkiliyor. Bununla ilgili de kısa dönemde ara çözümler üreteceğiz. Bunlar geçmişte de oldu, şimdi de olabilir. Orta ve uzun dönemde döviz daha stabil hale gelecektir" diye konuştu. 'YABANCI YATIRIMCI TÜRKİYE'YE İNANMALI' Dövizdeki bu tür dalgalanmaların 10 yıl önce de meydana geldiğini hatırlatan Hohlmann, orta ve uzun vadeli yatırımcılar olarak bu tür durumlarda nasıl davranılması gerektiğini gayret iyi bildiklerini ve çözüm üretebildiklerini kaydetti. Türkiye'de meydana gelen olayların tespitini daha önce yaptıklarını ve buna göre yatırım yaptıklarına dikkati çeken Hohlmann, şunları ilave etti: "Gelişen ülkelerde bu tür durumlar çok doğal. Kısa vadeli bakan bir yatırımcı değiliz, uzun dönem bakan bir yatırımcıyız. Tabi ki bu tür durumların ekonomik etkileri olabilir, kırılganlık gösterebilir. Ancak biz önümüzdeki 10 yıllara bakıyoruz. Yabancı yatırımcıların da kısa süreli bakmadığı sürece Türkiye'ye inanması ve devam etmesi gerekiyor. Biz de bu yüzden Türkiye'deyiz. Şu anda politik belirsizlik olabilir. Ancak seçimlerin olması, koalisyonun olmaması farklı ülkelerde de aynı prosesi içeren bir konu. Politik belirsizliğin tamamen yok olacağını düşünüyorum. Yatırımcı olarak uzun dönemli düşünüyoruz. Bu anlamda da tüm yatırımcıların uzun dönemli bakması gerektiğini düşünüyoruz."
ECE TÜRKİYE GENEL MÜDÜRÜ ANDREAS HOHLMANN AFYONKARAHİSAR’DAKİ BİR ETKİNLİKTE YAPTIĞI ÇAĞRIDA “YABANCI YATIRIMCILAR TÜRKİYE’YE İNANMALIDIR” DEDİ.

 ECE Türkiye Genel Müdürü Andreas Hohlmann, Türkiye'deki ekonomik dalgalanmalara uzun vadeli bakılmasını ve yatırımların 10 yıllar üzerinden düşünülmesi gerektiğini belirterek, "Yabancı yatırımcıların da kısa süreli bakmadığı sürece Türkiye'ye inanması ve devam etmesi gerekiyor. Biz de bu yüzden Türkiye'deyiz" dedi.

Afyonkarahisar merkezinde yarın yapılacak Park Afyon Alışveriş Merkezi'nin açılışı için bilgilendirme toplantısı düzenlendi. AVM'deki toplantıya ECE Türkiye Genel Müdür Müdürü Andreas Hohlmann, Afyon Girişim AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aktan, ECE Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Nuri Şapkacı, Park Afyon AVM Müdürü Kemal Baştürk ve üst düzey yöneticiler katıldı.

Toplantıda konuşan Genel Müdür Andreas Hohlmann, ECE yatırım firmasının 1965 yılından bu yana alışveriş merkezi projelerinin geliştirilmesi, planlanması, yatırımlarının hayata geçirilmesi, kiralanması ve yönetimi alanlarında faaliyet gösterdiğini ve 16 ülkede 196 alışveriş merkezi yönetimi ile Avrupa'da sektör lideri olduğunu aktardı. ECE Türkiye A.Ş 'nin ise grubun iştiraki olarak 2000 yılında kurulduğunu anlatan Hohlmann, Türkiye'de 15 AVM yatırımları olduğunu belirtti.

'DÖVİZ STABİL OLACAKTIR'

Türkiye'de siyasi belirsizliklerle birlikte dolar ve Euro kurlarının geniş bir şekilde arttığını vurgulayan Hohlmann, "Türkiye'deki ekonomiyi kısa süreli etkileyebilir. Ancak biz biliyoruz ki orta ve uzun vadede bu tür dalgalanmalar daha seviyeli bir şekilde inebiliyor, stabil hale gelebiliyor. ECE yatırım firması olarak bir yatırım kimliğimiz var. Bir sürü perakende ve AVM işindeyiz. Bir sürü perakendeci kiracımız var. Dövizle ilgili kiralama olan yerlerde dövizin artışı bu kiracılarımızı etkiliyor. Bununla ilgili de kısa dönemde ara çözümler üreteceğiz. Bunlar geçmişte de oldu, şimdi de olabilir. Orta ve uzun dönemde döviz daha stabil hale gelecektir" diye konuştu.

'YABANCI YATIRIMCI TÜRKİYE'YE İNANMALI'

Dövizdeki bu tür dalgalanmaların 10 yıl önce de meydana geldiğini hatırlatan Hohlmann, orta ve uzun vadeli yatırımcılar olarak bu tür durumlarda nasıl davranılması gerektiğini gayret iyi bildiklerini ve çözüm üretebildiklerini kaydetti. Türkiye'de meydana gelen olayların tespitini daha önce yaptıklarını ve buna göre yatırım yaptıklarına dikkati çeken Hohlmann, şunları ilave etti:

"Gelişen ülkelerde bu tür durumlar çok doğal. Kısa vadeli bakan bir yatırımcı değiliz, uzun dönem bakan bir yatırımcıyız. Tabi ki bu tür durumların ekonomik etkileri olabilir, kırılganlık gösterebilir. Ancak biz önümüzdeki 10 yıllara bakıyoruz. Yabancı yatırımcıların da kısa süreli bakmadığı sürece Türkiye'ye inanması ve devam etmesi gerekiyor. Biz de bu yüzden Türkiye'deyiz. Şu anda politik belirsizlik olabilir. Ancak seçimlerin olması, koalisyonun olmaması farklı ülkelerde de aynı prosesi içeren bir konu. Politik belirsizliğin tamamen yok olacağını düşünüyorum. Yatırımcı olarak uzun dönemli düşünüyoruz. Bu anlamda da tüm yatırımcıların uzun dönemli bakması gerektiğini düşünüyoruz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.