AFYONKARAHİSAR’DA 'KRONİK HAVA YOLU HASTALIKLARI ÖNLEME VE KONTROL PROGRAMI’ TOPLANTISI

Sağlık (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.12.2013 - 15:53, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

AFYONKARAHİSAR’DA 'KRONİK HAVA YOLU HASTALIKLARI ÖNLEME VE KONTROL PROGRAMI’ TOPLANTISI

AFYONKARAHİSAR (İHA) - Afyonkarahisar İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ‘Türkiye Kronik Hava Yolu Hastalıkları (Astım Koah) Önleme ve Kontrol Programı’ toplantısının ardından uygulanmak üzere bir dizi karar alındığı bildirildi.
 Afyonkarahisar İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ‘Türkiye Kronik Hava Yolu Hastalıkları (Astım Koah) Önleme ve Kontrol Programı’ toplantısının ardından uygulanmak üzere bir dizi karar alındığı bildirildi. İl Halk Salı Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen toplantının ardındna yapılan yazılı açıklamada, alınan kararlarla ilgili şu ifadelere yer verildi:“Okullarda, öğretmen ve öğrencilere, kamu kurum ve kuruluşlarda çalışanlara Kronik Hava Yolu Hastalıklarına (KOAH ve ASTIM) yönelik eğitimlerin verilmesine, tütün ve madde bağımlılığı olan kişilerden tedavi olmak isteyenlerin sigara bırakma polikliniğine yönlendirilmesine karar verilmiştir. Bina yapımının uluslararası standartlara uygun olması, asbest içeren malzemelerin bina yapımında kullanılmamasına, trafikteki motorlu kara taşıtlarının egzoz gazı emisyon kontrollerinin yapılması uygun görülmüştür. Ayrıca, kentimizde konu ile ilgili ısınma ve sanayi amaçlı kullanılan yakıtların kalitelerinin denetlenmesine, büyük bina, fabrika ve resmi kurumların baca filtresi ve sanayi bacalarının kontrol ve ölçümlerinin takip edilmesine karar verilmiştir.”
AFYONKARAHİSAR (İHA) - Afyonkarahisar İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ‘Türkiye Kronik Hava Yolu Hastalıkları (Astım Koah) Önleme ve Kontrol Programı’ toplantısının ardından uygulanmak üzere bir dizi karar alındığı bildirildi.

 Afyonkarahisar İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ‘Türkiye Kronik Hava Yolu Hastalıkları (Astım Koah) Önleme ve Kontrol Programı’ toplantısının ardından uygulanmak üzere bir dizi karar alındığı bildirildi. 
İl Halk Salı Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen toplantının ardındna yapılan yazılı açıklamada, alınan kararlarla ilgili şu ifadelere yer verildi:
“Okullarda, öğretmen ve öğrencilere, kamu kurum ve kuruluşlarda çalışanlara Kronik Hava Yolu Hastalıklarına (KOAH ve ASTIM) yönelik eğitimlerin verilmesine, tütün ve madde bağımlılığı olan kişilerden tedavi olmak isteyenlerin sigara bırakma polikliniğine yönlendirilmesine karar verilmiştir. Bina yapımının uluslararası standartlara uygun olması, asbest içeren malzemelerin bina yapımında kullanılmamasına, trafikteki motorlu kara taşıtlarının egzoz gazı emisyon kontrollerinin yapılması uygun görülmüştür. Ayrıca, kentimizde konu ile ilgili ısınma ve sanayi amaçlı kullanılan yakıtların kalitelerinin denetlenmesine, büyük bina, fabrika ve resmi kurumların baca filtresi ve sanayi bacalarının kontrol ve ölçümlerinin takip edilmesine karar verilmiştir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.