AFYONKARAHİSAR’DA EMNİYET KEMERİ HATIRLATMA SİSTEMİNE DEVRE DIŞI BIRAKAN APARATI SATAN İŞ YERLERİNE CEZA GELİYOR

Asayiş (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.12.2013 - 15:43, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

AFYONKARAHİSAR’DA EMNİYET KEMERİ HATIRLATMA SİSTEMİNE DEVRE DIŞI BIRAKAN APARATI SATAN İŞ YERLERİNE CEZA GELİYOR

AFYONKARAHİSAR (İHA) - Afyonkarahisar Valiliği, kentte kamu düzeni ve güvenliğinin kurulması amacıyla emniyet kemeri hatırlatma sistemine devre dışı bırakmak için aparat satan işyeri sahiplerine ve kullanan kişilere idari yaptırım uygulanmasına dair karar aldı.
 Afyonkarahisar Valiliği, kentte kamu düzeni ve güvenliğinin kurulması amacıyla emniyet kemeri hatırlatma sistemine devre dışı bırakmak için aparat satan işyeri sahiplerine ve kullanan kişilere idari yaptırım uygulanmasına dair karar aldı. Alınan kararla ilgili olarak Afyonkarahisar Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, kentte meydana gelen trafik kazalarında sürücülerin araç içerisindeki emniyet kemeri hatırlatma sistemini yanıltmak için emniyet kemeri kilit ünitesine aparat taktıkları, söz konusu aparatların takılması ve satılmasını yol kullanıcıları üzerinde emniyet kemeri kullanma alışkanlığını olumsuz yönde etkilediği belirtildi. Konu ile ilgili yasal mevzuat bulunmadığı, bu durumun trafik kazalarında can kaybına ve yaralanmalara yol açtığının vurgulandığı açıklamada şöyle denildi;“Alınan karar ile emniyet kemeri hatırlatma sistemini devre dışı bırakmak için kullanılan aparatın satışının, bulundurulmasının ve kullanılmasının engellenmesi amaçlanmaktadır. Bununla birlikte, bu aparatın emniyet kemeri kullanma konusunda yol kullanıcıları üzerinde olumsuz etkisinin azaltılarak, sürücülerin ve yolcuların emniyet kemeri kullanma alışkanlığının en üst seviyeye çıkarılması, can kaybı ve yaralanmaların önüne geçilmesi suretiyle kamu güvenliğinin sağlanması ve kamu düzeninin korunması amaçlanmaktadır. Bu karar uyarınca emniyet kemeri hatırlatma sistemlerini yanıltmak için aparat satan işyeri sahiplerine ve yapılan trafik denetimlerinde aparat takan sürücülere eylemleri ayrı bir suç teşkil etmediği takdirde 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddesi gereği, belirtilen tutarlarda idari para cezası uygulanacaktır.”
AFYONKARAHİSAR (İHA) - Afyonkarahisar Valiliği, kentte kamu düzeni ve güvenliğinin kurulması amacıyla emniyet kemeri hatırlatma sistemine devre dışı bırakmak için aparat satan işyeri sahiplerine ve kullanan kişilere idari yaptırım uygulanmasına dair karar aldı.

 Afyonkarahisar Valiliği, kentte kamu düzeni ve güvenliğinin kurulması amacıyla emniyet kemeri hatırlatma sistemine devre dışı bırakmak için aparat satan işyeri sahiplerine ve kullanan kişilere idari yaptırım uygulanmasına dair karar aldı. 
Alınan kararla ilgili olarak Afyonkarahisar Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, kentte meydana gelen trafik kazalarında sürücülerin araç içerisindeki emniyet kemeri hatırlatma sistemini yanıltmak için emniyet kemeri kilit ünitesine aparat taktıkları, söz konusu aparatların takılması ve satılmasını yol kullanıcıları üzerinde emniyet kemeri kullanma alışkanlığını olumsuz yönde etkilediği belirtildi. Konu ile ilgili yasal mevzuat bulunmadığı, bu durumun trafik kazalarında can kaybına ve yaralanmalara yol açtığının vurgulandığı açıklamada şöyle denildi;
“Alınan karar ile emniyet kemeri hatırlatma sistemini devre dışı bırakmak için kullanılan aparatın satışının, bulundurulmasının ve kullanılmasının engellenmesi amaçlanmaktadır. Bununla birlikte, bu aparatın emniyet kemeri kullanma konusunda yol kullanıcıları üzerinde olumsuz etkisinin azaltılarak, sürücülerin ve yolcuların emniyet kemeri kullanma alışkanlığının en üst seviyeye çıkarılması, can kaybı ve yaralanmaların önüne geçilmesi suretiyle kamu güvenliğinin sağlanması ve kamu düzeninin korunması amaçlanmaktadır. Bu karar uyarınca emniyet kemeri hatırlatma sistemlerini yanıltmak için aparat satan işyeri sahiplerine ve yapılan trafik denetimlerinde aparat takan sürücülere eylemleri ayrı bir suç teşkil etmediği takdirde 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddesi gereği, belirtilen tutarlarda idari para cezası uygulanacaktır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.