AFYONKARAHİSAR’DA ÇIKAN OTEL YANGINI

Yaşam (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.01.2014 - 12:53, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

AFYONKARAHİSAR’DA ÇIKAN OTEL YANGINI

OTELİN ÇATISINDAN ÇIKAN YANGINDA 7 KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ
 Afyonkarahisar’da termal bir otelde çıkan yangında 7 kişi dumandan etkilendi. Yangın itfaiyenin zamanında müdahalesi ile kontrol altına alınırken, otelin 7’nci katında kalan tatilcilerin çoğu itfaiye ekipleri tarafından tahliye edildi.Edinilen bilgiye göre, bu sabah saatlerinde Afyonkarahisar-İzmir karayolu üzerinde bulunan 5 yıldızlı termal bir otelin bacasında yangın çıktı. Bacada başlayan yangının kısa sürede yalıtım malzemelerine sirayet etmesi ile yoğun duman bir anda otelin 6 ve 7’nci katlarını sardı. Bu sırada otelde kalan ve büyük panik yaşayan müşterilerin bazıları dumandan etkilenmemek için çareyi balkon ve pencerelere çıkmakta buldu. Bazı tatilcilerin yarı çıplak bir şekilde çıktığı balkonlarda çarşaf ve yorganları ağızlarına kapattıkları gözlendi.Yangın ihbarının ardından olay yerine çok sayıda itfaiye, 112 Acil Servis ve polis ekibi sevk edildi. Yangına hızla müdahale eden itfaiye ekipleri bir yandan da otel müşterilerini tahliye etmeye başladı. Otelden çıkarılan ve dumandan etkilendikleri bildirilen 7 tatilci, hemen olay yerinde hazır bulunan 112 Acil Servis ambulanslarına bindirilerek Afyonkarahisar’daki çeşitli hastanelere sevk edildi.“ÜST KATLAR TAMAMEN TAHLİYE EDİLDİ”İtfaiyenin yaklaşık 30 dakikalık müdahalesinin ardından yangın kontrol altına alınırken, 6 ve 7’nci katlarda bulunan müşteriler ise tahliye edildi. Yangının ardından bir açıklama yapan Güral Afyon Termal Otel Mali İşler Müdürü Murat Göğüs ise şunları söyledi:“Bacamızda bir alevlenme durumu yaşandı. Bu alevlenmeden dolayı çatıda bulunan izolasyon malzemelerinin yanması ile 6’ncı kata yoğun bir duman sirayet etti. Yangın esasen duman yoğunluğundan kaynaklı. Üst katlar tamamen tahliye edildi. Herhangi bir şekilde alev büyümesi yaşanmadı. Esasen bu sadece duman yoğunluğundan kaynaklı bir durum. Misafirlerimizin dumandan etkilenmemek için tahliyesini gerçekleştirdik.”Bu arada yangının ardından Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan incelemelerde bulunmak ve bilgi almak için otele geldi.Öte yandan bazı otel görevlileri olayı görüntülemek isteyen basın mensuplarına saldırırken, gazetecilerin yangını görüntülememeleri için hakaret ve küfür etti.Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.
OTELİN ÇATISINDAN ÇIKAN YANGINDA 7 KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ

 Afyonkarahisar’da termal bir otelde çıkan yangında 7 kişi dumandan etkilendi. Yangın itfaiyenin zamanında müdahalesi ile kontrol altına alınırken, otelin 7’nci katında kalan tatilcilerin çoğu itfaiye ekipleri tarafından tahliye edildi.
Edinilen bilgiye göre, bu sabah saatlerinde Afyonkarahisar-İzmir karayolu üzerinde bulunan 5 yıldızlı termal bir otelin bacasında yangın çıktı. Bacada başlayan yangının kısa sürede yalıtım malzemelerine sirayet etmesi ile yoğun duman bir anda otelin 6 ve 7’nci katlarını sardı. Bu sırada otelde kalan ve büyük panik yaşayan müşterilerin bazıları dumandan etkilenmemek için çareyi balkon ve pencerelere çıkmakta buldu. Bazı tatilcilerin yarı çıplak bir şekilde çıktığı balkonlarda çarşaf ve yorganları ağızlarına kapattıkları gözlendi.
Yangın ihbarının ardından olay yerine çok sayıda itfaiye, 112 Acil Servis ve polis ekibi sevk edildi. Yangına hızla müdahale eden itfaiye ekipleri bir yandan da otel müşterilerini tahliye etmeye başladı. Otelden çıkarılan ve dumandan etkilendikleri bildirilen 7 tatilci, hemen olay yerinde hazır bulunan 112 Acil Servis ambulanslarına bindirilerek Afyonkarahisar’daki çeşitli hastanelere sevk edildi.

“ÜST KATLAR TAMAMEN TAHLİYE EDİLDİ”
İtfaiyenin yaklaşık 30 dakikalık müdahalesinin ardından yangın kontrol altına alınırken, 6 ve 7’nci katlarda bulunan müşteriler ise tahliye edildi. Yangının ardından bir açıklama yapan Güral Afyon Termal Otel Mali İşler Müdürü Murat Göğüs ise şunları söyledi:
“Bacamızda bir alevlenme durumu yaşandı. Bu alevlenmeden dolayı çatıda bulunan izolasyon malzemelerinin yanması ile 6’ncı kata yoğun bir duman sirayet etti. Yangın esasen duman yoğunluğundan kaynaklı. Üst katlar tamamen tahliye edildi. Herhangi bir şekilde alev büyümesi yaşanmadı. Esasen bu sadece duman yoğunluğundan kaynaklı bir durum. Misafirlerimizin dumandan etkilenmemek için tahliyesini gerçekleştirdik.”
Bu arada yangının ardından Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan incelemelerde bulunmak ve bilgi almak için otele geldi.
Öte yandan bazı otel görevlileri olayı görüntülemek isteyen basın mensuplarına saldırırken, gazetecilerin yangını görüntülememeleri için hakaret ve küfür etti.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.