Afetlere müdahale kapasitesi artıyor

Sağlık 29.11.2019 - 08:08, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Afetlere müdahale kapasitesi artıyor

Gölhisar ve Bucak'da Afet Konteyner Projesi başladı.
      Afetlere hazırlık çalışmaları kapsamında Burdur İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Burdur'da meydana gelebilecek afetler öncesi hazırlık kapsamındaki çalışmalardan biri olan Afet Konteyner Projesi,  nüfus yoğunlukları göz önünde bulundurularak öncelikli olarak Gölhisar ve Bucak İlçelerine konuşlandırılmış ve İlçe Belediyelerinin afetlere müdahale kapasitesi artırılmıştır.      Afet konteynerlerinde, afet sonrasında her vatandaşımızın kullanabileceği malzemeler bulunmaktadır. Bunlardan başlıcaları; jeneratör, beton kırıcı hilti, projektör, baret, eldiven, kazma, kürek, sedye, merdiven gibi toplam 49 kalem malzemedir.      Burdur İl Özel İdaresi bütçesinden ayrılan ödenekle alınan konteynerlerin maliyetinin 120.000 TL olduğu belirtildi.       Vali Hasan Şıldak konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, deprem kuşağında yer alan İlimizde Afet Hazırlıklarının büyük bir titizlikle yürütüldüğünü belirterek, Afet Konteynırlarının her iki İlçeye hayırlı olmasını diledi.
Gölhisar ve Bucak'da Afet Konteyner Projesi başladı.
 
 
 
Afetlere hazırlık çalışmaları kapsamında Burdur İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Burdur'da meydana gelebilecek afetler öncesi hazırlık kapsamındaki çalışmalardan biri olan Afet Konteyner Projesi,  nüfus yoğunlukları göz önünde bulundurularak öncelikli olarak Gölhisar ve Bucak İlçelerine konuşlandırılmış ve İlçe Belediyelerinin afetlere müdahale kapasitesi artırılmıştır. 
 
 
Afet konteynerlerinde, afet sonrasında her vatandaşımızın kullanabileceği malzemeler bulunmaktadır. Bunlardan başlıcaları; jeneratör, beton kırıcı hilti, projektör, baret, eldiven, kazma, kürek, sedye, merdiven gibi toplam 49 kalem malzemedir. 
 
 
Burdur İl Özel İdaresi bütçesinden ayrılan ödenekle alınan konteynerlerin maliyetinin 120.000 TL olduğu belirtildi.  
 
 
Vali Hasan Şıldak konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, deprem kuşağında yer alan İlimizde Afet Hazırlıklarının büyük bir titizlikle yürütüldüğünü belirterek, Afet Konteynırlarının her iki İlçeye hayırlı olmasını diledi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.