AB BAKANI ÇAVUŞOĞLU'NUN BABASI OSMAN ÇAVUŞOĞLU:

Siyaset (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.12.2013 - 15:31, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

AB BAKANI ÇAVUŞOĞLU'NUN BABASI OSMAN ÇAVUŞOĞLU:

“OĞLUM ARAYIP BAKAN OLDUĞUNU SÖYLEDİĞİNDE AĞLADIM”
Avrupa Birliği (AB) Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan babası Osman Çavuşoğlu, oğlu bakan olduğunu söylemek için aradığında telefonda ağladığını söyledi.Yeni görevini Egemen Bağış'tan devralan Mevlüt Çavuşoğlu'nun Alanya'da yaşayan babası, eski Türkler Belediye Başkanı Osman Çavuşoğlu, "Cahil olmama rağmen bugünleri tahmin ederek oğlumu okuttum. Dil öğrenmesini sağladım. Bakan olduğunu söylemek için beni aradığında 'Hayırlı, uğurlu olsun' dedim. İçim doldu ve ağladım" dedi."TÜRKİYE'YE HAYIRLI OLSUN"Otopark işletmeciliği yapan Osman Çavuşoğlu, "Türkiye'ye hayırlı olsun. Çalışması lazım. İnşallah sonu iyi olur. Cahil olmama rağmen bugünlerin olacağını tahmin ediyordum. Sömestr tatillerinde öğretmen tuttum, 'Batı biter, doğuda petrol var, bitmez' diye Arapça öğrettim. Bir Japon öğretmen buldum. Hem para verdim hem de Türkçe öğrettirdim. O da 2 yılda Mevlüt'e Japonca öğretti. İngilizce zaten ana dersi. Daha sonra kendisi Almanca ve İspanyolca öğrendi. Türkler Belediye Başkanı olduğum dönemde Rusya'dan bir şehirle kardeş belediye olmuştuk. En sonunda da orada 21 günde Rusça öğrendi" ifadelerini kullandı."ULUSLARARASI BİR SİYASETÇİ"Mevlüt Çavuşoğlu'nun ağabeyi Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu ise, "Antalyamıza, vatanımıza, milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Mevlüt Bey herkesin bildiği gibi uluslararası bir siyasetçi. Üstlendiği bütün görevleri bugüne kadar layıkıyla yerine getirmiştir. Kardeşime bakanlık da yakışır. Onu da en iyi şekilde yapacağından hiç kuşkumuz yok. Ailecek Mevlüt Bey(in yanındayız. Birbirimize hep destek olduk. Kalan hizmetleri en iyi şekilde yapacağına inancımız tam” dedi.Hasan Çavuşoğlu, Mevlüt Çavuşoğlu’nun hem okuyup hem de yaz aylarında tarla ve seralarda çalışarak kendilerini yardım ettiğini belirterek, “Derslerinde de çok başarılıydı. Boş zamanlarında bize hep yardımcı olurdu. Biz 5 kardeş bölgesel amatör kümede aynı takımda oynuyorduk. Ailecek spora düşkünlüğümüz var. Mevlüt Bey önemli maçlarda hafta sonları Ankara'dan gelirdi" diye konuştu.
“OĞLUM ARAYIP BAKAN OLDUĞUNU SÖYLEDİĞİNDE AĞLADIM”

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan babası Osman Çavuşoğlu, oğlu bakan olduğunu söylemek için aradığında telefonda ağladığını söyledi.
Yeni görevini Egemen Bağış'tan devralan Mevlüt Çavuşoğlu'nun Alanya'da yaşayan babası, eski Türkler Belediye Başkanı Osman Çavuşoğlu, "Cahil olmama rağmen bugünleri tahmin ederek oğlumu okuttum. Dil öğrenmesini sağladım. Bakan olduğunu söylemek için beni aradığında 'Hayırlı, uğurlu olsun' dedim. İçim doldu ve ağladım" dedi.

"TÜRKİYE'YE HAYIRLI OLSUN"
Otopark işletmeciliği yapan Osman Çavuşoğlu, "Türkiye'ye hayırlı olsun. Çalışması lazım. İnşallah sonu iyi olur. Cahil olmama rağmen bugünlerin olacağını tahmin ediyordum. Sömestr tatillerinde öğretmen tuttum, 'Batı biter, doğuda petrol var, bitmez' diye Arapça öğrettim. Bir Japon öğretmen buldum. Hem para verdim hem de Türkçe öğrettirdim. O da 2 yılda Mevlüt'e Japonca öğretti. İngilizce zaten ana dersi. Daha sonra kendisi Almanca ve İspanyolca öğrendi. Türkler Belediye Başkanı olduğum dönemde Rusya'dan bir şehirle kardeş belediye olmuştuk. En sonunda da orada 21 günde Rusça öğrendi" ifadelerini kullandı.

"ULUSLARARASI BİR SİYASETÇİ"
Mevlüt Çavuşoğlu'nun ağabeyi Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu ise, "Antalyamıza, vatanımıza, milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Mevlüt Bey herkesin bildiği gibi uluslararası bir siyasetçi. Üstlendiği bütün görevleri bugüne kadar layıkıyla yerine getirmiştir. Kardeşime bakanlık da yakışır. Onu da en iyi şekilde yapacağından hiç kuşkumuz yok. Ailecek Mevlüt Bey(in yanındayız. Birbirimize hep destek olduk. Kalan hizmetleri en iyi şekilde yapacağına inancımız tam” dedi.
Hasan Çavuşoğlu, Mevlüt Çavuşoğlu’nun hem okuyup hem de yaz aylarında tarla ve seralarda çalışarak kendilerini yardım ettiğini belirterek, “Derslerinde de çok başarılıydı. Boş zamanlarında bize hep yardımcı olurdu. Biz 5 kardeş bölgesel amatör kümede aynı takımda oynuyorduk. Ailecek spora düşkünlüğümüz var. Mevlüt Bey önemli maçlarda hafta sonları Ankara'dan gelirdi" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.