“TRABZONSPOR MAÇINI KAZANACAĞIZ“

Spor (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.12.2013 - 12:02, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

“TRABZONSPOR MAÇINI KAZANACAĞIZ“

SAMET AYBABA: "TRABZONSPOR MAÇINI KAZANACAĞIZ"
Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, yarın deplasmanda karşılaşacakları Trabzonspor maçını kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. 2013-2014 sezonunda ilk hedef olarak Ziraat Türkiye Kupası’nda gruplara kalmak olduğunu belirten tecrübeli teknik direktör Samet Aybaba, "Gruplara kalmayı başardık. Ligdeki puan bandını da 25 puanın altında planlamadık. Takımlar şanssızlık, sakatlık, formsuzluklarla bir takım puanlar kaybedebiliyor. İyi oynadığınız maçlarda da puan kaybedince hedefledikleri yerinde altında kalıyorlar. Biz de şuan o durumdayız" dedi."HEM HUCÜM HEM SAVUNMA İYİ YAPILMALI"Dünyada birçok takımın tek forvetle oynadığını ifade eden Aybaba, "Önemli olan hücumu nasıl yaptığınızdır. Birçok takım gollerinin çoğunu kontratakla buluyor. Karşınızdaki takım böyle oynayınca siz de öyle oynamak zorunda kalıyorsunuz. Ama biz tek santrafor oynadığımız halde son iki lig maçında 15’e yakın gol pozisyonuna girdik. Bunlardan bir kaçını atabildik. Rakipler bizden daha az pozisyona girmesine rağmen gol buldular. Futbol böyle bir şey. Hem kontratağa çıkıp, hem geriye gelip savunma yapamıyorsanız orada bir sıkıntı var demektir. Ya da çok savunup, iyi hücuma çıkamıyorsanız sıkıntı var demektir. Bunları görüyoruz, biliyoruz. Bu takım nasıl etkili hücum ve savunma yapar, bunu belirliyoruz. Buna göre bir transfer politikası belirliyoruz" diye konuştu."PROTESTOLAR OYUN İÇİNDE OLMAMALI"Aybaba, taraftarın Gençlerbirliği maçındaki protestosuna da değerlendirerek, "Normal olarak olabilir. Ama o maçta takım ikinci yarı çok tempolu oynayama başladı. O ara taraftarın takımı desteklemesi lazım. Maç sonunda yapılan protestolara katılırım. Oyun içinde takım mücadele ederken, taraftarın bunu desteklemesi lazım. Bir tek orada sıkıntı oluştu. Onun dışında protesto olur, doğaldır" şeklinde konuştu."25 GENÇ OYUNCU LİSTEDE"Eksik bölgelere transfer düşündüklerini dile getiren Aybaba, "Hangi oyuncu türlerini alabiliriz. Bunları yönetime veriyoruz. Bu maddi yapılanmayla ilgilidir. Planlama yapıyoruz. Yönetime verdiğimiz listede 97 doğumlu oyuncular var. Geleceğe yatırım yapıyoruz. Geniş bir liste verdik. 25 genç oyuncu geleceğe yöneliktir. Günü kurtarmak değil, uzun vadeli bir liste. Trabzonspor maçının ardından giden futbolcuları açıklayacağız" ifadelerini kullandı."TRABZONSPOR MAÇINI KAZANACAĞIZ"Samet Aybaba, yarın deplasmanda Trabzonspor ile ilk yarının son maçına çıkacaklarını hatırlatarak, "Trabzonspor’un kadrosu çok kaliteli ve geniş. Biz de deplasmanda iyi oynuyoruz. Kazanmak için oynayacağız. Bizim şu maç bu maç diye ayırma şansımız yok. Ligin ilk yarısında son maç olduğu için kazanmak adına elimizden geleni yapacağız. Lig sonunda her zamana ilk 10 içinde olmak istiyoruz" açıklamasında bulundu.
SAMET AYBABA: "TRABZONSPOR MAÇINI KAZANACAĞIZ"

Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, yarın deplasmanda karşılaşacakları Trabzonspor maçını kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. 
2013-2014 sezonunda ilk hedef olarak Ziraat Türkiye Kupası’nda gruplara kalmak olduğunu belirten tecrübeli teknik direktör Samet Aybaba, "Gruplara kalmayı başardık. Ligdeki puan bandını da 25 puanın altında planlamadık. Takımlar şanssızlık, sakatlık, formsuzluklarla bir takım puanlar kaybedebiliyor. İyi oynadığınız maçlarda da puan kaybedince hedefledikleri yerinde altında kalıyorlar. Biz de şuan o durumdayız" dedi.

"HEM HUCÜM HEM SAVUNMA İYİ YAPILMALI"
Dünyada birçok takımın tek forvetle oynadığını ifade eden Aybaba, "Önemli olan hücumu nasıl yaptığınızdır. Birçok takım gollerinin çoğunu kontratakla buluyor. Karşınızdaki takım böyle oynayınca siz de öyle oynamak zorunda kalıyorsunuz. Ama biz tek santrafor oynadığımız halde son iki lig maçında 15’e yakın gol pozisyonuna girdik. Bunlardan bir kaçını atabildik. Rakipler bizden daha az pozisyona girmesine rağmen gol buldular. Futbol böyle bir şey. Hem kontratağa çıkıp, hem geriye gelip savunma yapamıyorsanız orada bir sıkıntı var demektir. Ya da çok savunup, iyi hücuma çıkamıyorsanız sıkıntı var demektir. Bunları görüyoruz, biliyoruz. Bu takım nasıl etkili hücum ve savunma yapar, bunu belirliyoruz. Buna göre bir transfer politikası belirliyoruz" diye konuştu.

"PROTESTOLAR OYUN İÇİNDE OLMAMALI"
Aybaba, taraftarın Gençlerbirliği maçındaki protestosuna da değerlendirerek, "Normal olarak olabilir. Ama o maçta takım ikinci yarı çok tempolu oynayama başladı. O ara taraftarın takımı desteklemesi lazım. Maç sonunda yapılan protestolara katılırım. Oyun içinde takım mücadele ederken, taraftarın bunu desteklemesi lazım. Bir tek orada sıkıntı oluştu. Onun dışında protesto olur, doğaldır" şeklinde konuştu.

"25 GENÇ OYUNCU LİSTEDE"
Eksik bölgelere transfer düşündüklerini dile getiren Aybaba, "Hangi oyuncu türlerini alabiliriz. Bunları yönetime veriyoruz. Bu maddi yapılanmayla ilgilidir. Planlama yapıyoruz. Yönetime verdiğimiz listede 97 doğumlu oyuncular var. Geleceğe yatırım yapıyoruz. Geniş bir liste verdik. 25 genç oyuncu geleceğe yöneliktir. Günü kurtarmak değil, uzun vadeli bir liste. Trabzonspor maçının ardından giden futbolcuları açıklayacağız" ifadelerini kullandı.

"TRABZONSPOR MAÇINI KAZANACAĞIZ"
Samet Aybaba, yarın deplasmanda Trabzonspor ile ilk yarının son maçına çıkacaklarını hatırlatarak, "Trabzonspor’un kadrosu çok kaliteli ve geniş. Biz de deplasmanda iyi oynuyoruz. Kazanmak için oynayacağız. Bizim şu maç bu maç diye ayırma şansımız yok. Ligin ilk yarısında son maç olduğu için kazanmak adına elimizden geleni yapacağız. Lig sonunda her zamana ilk 10 içinde olmak istiyoruz" açıklamasında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.