Isparta Valisinden Korona virüs açıklaması

Gündem 07.05.2020 - 15:39, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Isparta Valisinden Korona virüs açıklaması

Vali Seymenoğlu, korona virüsten dolayı Isparta’da 8 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.
  Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, koronavirüs(corona virüs) salgını süresince kentte 418 vaka görüldüğünü, bunlardan 373'ünün sağlığına kavuştuğunu, 8'inin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Vali Seymenoğlu, halen 18'i hastanelerde, 19'u evlerinde olmak üzere toplam 37 kişinin ise tedavi altında olduğunu söyledi. Vali Seymenoğlu,  Ispartadaki  korona virüs vakalarıyla ilgili  nisan ayının ilk günlerinde açıklanan rakamlara göre görülen 268 korona virüs vakasıyla ülke genelinde 6’ıncı, nüfusa oranla da birinci sırada yer aldığına dikkat çekerken bugünlerde bu sıralamanın uzağında olunduğunu kaydetti. Salgın sürecinde kentte toplam pozitif korona virüs vaka sayısının 418’e ulaştığını kaydeden Vali Ömer Seymenoğlu, “Vakaların 373’ü şükürler olsun ki sağlıklarına kavuşmuş ve evlerine sağ salim dönmüştür. Maalesef bu süreçte 8 vatandaşımız vefat etmiştir. Halihazırda ilimiz genelinde 18’i hastanelerde, 19’u evlerinde olmak üzere toplam 37 pozitif covid vakamız vardır. Şimdilik yoğun bakımda yatan yada entübe olan hastamız yoktur. 37 pozitif vakanın tamamı sağlık personeli tarafından sıkı bir şekilde takip edilmektedir. İrtibatlı olduğu kişiler de alanda 14 günlük gözetim altına alınmış ve her türlü takipleri yapılmaktadır”  Önümüzdeki günlerde sosyal hayata getirilen sınırlamaların bir kısmı kaldırılacak ve hayat yavaş yavaş normale dönecek. Belki de yakın bir tarihte, turizm canlılığını geçmiş yıllarda olduğu gibi yaşayacağız. Hastalıktan yakamızı kurtarabilmemiz için bu tedbirleri uygulamaya, tavizsiz şekilde devam etmemiz gerekiyor. Bunun için hep birlikte sabrettik ve inşallah neticeye doğru yaklaşıyoruz. Bir müddet daha dişimizi sıkacağız, alınan kararlara ve uyarılara sen ben demeden, genciyle yaşlısıyla uyduğumuzda inşallah güzel günlere de kavuşacağız. Baştan itibaren birlikte ümidimizi hiç yitirmedik, moralimizi hep en üst seviyede tutmaya çalıştık, başarmaya da çok az kaldı. Vatandaşlarımızdan sabır diliyor, belirlediğimiz kurallara titizlikle uymalarını rica ediyoruz. Sağlıklı, bol kazançlı güzel günler bizleri bekliyor."  Dedi 
Vali Seymenoğlu, korona virüsten dolayı Isparta’da 8 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

 

Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, koronavirüs(corona virüs) salgını süresince kentte 418 vaka görüldüğünü, bunlardan 373'ünün sağlığına kavuştuğunu, 8'inin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Vali Seymenoğlu, halen 18'i hastanelerde, 19'u evlerinde olmak üzere toplam 37 kişinin ise tedavi altında olduğunu söyledi.


Vali Seymenoğlu,  Ispartadaki  korona virüs vakalarıyla ilgili  nisan ayının ilk günlerinde açıklanan rakamlara göre görülen 268 korona virüs vakasıyla ülke genelinde 6’ıncı, nüfusa oranla da birinci sırada yer aldığına dikkat çekerken bugünlerde bu sıralamanın uzağında olunduğunu kaydetti.

Salgın sürecinde kentte toplam pozitif korona virüs vaka sayısının 418’e ulaştığını kaydeden Vali Ömer Seymenoğlu, “Vakaların 373’ü şükürler olsun ki sağlıklarına kavuşmuş ve evlerine sağ salim dönmüştür. Maalesef bu süreçte 8 vatandaşımız vefat etmiştir. Halihazırda ilimiz genelinde 18’i hastanelerde, 19’u evlerinde olmak üzere toplam 37 pozitif covid vakamız vardır. Şimdilik yoğun bakımda yatan yada entübe olan hastamız yoktur. 37 pozitif vakanın tamamı sağlık personeli tarafından sıkı bir şekilde takip edilmektedir. İrtibatlı olduğu kişiler de alanda 14 günlük gözetim altına alınmış ve her türlü takipleri yapılmaktadır” 

Önümüzdeki günlerde sosyal hayata getirilen sınırlamaların bir kısmı kaldırılacak ve hayat yavaş yavaş normale dönecek. Belki de yakın bir tarihte, turizm canlılığını geçmiş yıllarda olduğu gibi yaşayacağız. Hastalıktan yakamızı kurtarabilmemiz için bu tedbirleri uygulamaya, tavizsiz şekilde devam etmemiz gerekiyor. Bunun için hep birlikte sabrettik ve inşallah neticeye doğru yaklaşıyoruz. Bir müddet daha dişimizi sıkacağız, alınan kararlara ve uyarılara sen ben demeden, genciyle yaşlısıyla uyduğumuzda inşallah güzel günlere de kavuşacağız. Baştan itibaren birlikte ümidimizi hiç yitirmedik, moralimizi hep en üst seviyede tutmaya çalıştık, başarmaya da çok az kaldı. Vatandaşlarımızdan sabır diliyor, belirlediğimiz kurallara titizlikle uymalarını rica ediyoruz. Sağlıklı, bol kazançlı güzel günler bizleri bekliyor."  Dedi 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.