Isparta gül çiçeğine 7 lira 80 kuruş ödenecek

Ekonomi (AA) - Anadolu Ajansı | 16.10.2019 - 14:32, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Isparta gül çiçeğine 7 lira 80 kuruş ödenecek

   Isparta'da, gül çiçeği alımında uygulanacak fiyat, kilogram başına 7 lira 80 kuruş olarak belirlendi.    Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, genel müdürlük binasında düzenlediği basın toplantısında, gül yağı fiyatlarındaki artışa paralel olarak gül çiçeği fiyatlarının da artış gösterdiğine dikkati çekti.    Gül çiçeği dikim alanlarına değinen Çelik, "Gül dikim alanlarının dengeli, kontrollü ve ihtiyaca göre yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Gelecekte üreticilerimizin zarar görmemesi için planlı bir şekilde dikim alanlarının genişletilmesinden yana tavır koyduk." diye konuştu.   Bulgaristan'da da önemli miktarda gül üretiminde artış olduğuna dikkati çeken Çelik, şöyle konuştu: "Sektör genelinde geçmiş yıllardan kalan stoklar ve yeni üretilen ürünler talebin çok üzerinde olduğundan fiyatlarda düşüşe yol açmıştır. Bulgaristan'daki büyük oranda fiyat düşüşleri doğal olarak Türk gül yağı fiyatlarını da etkilemiştir. Bu fiyat düşüşleri tabiatı itibarıyla  gül çiçeği fiyatlarının da düşmesine yol açmıştır. Aksi takdirde uluslararası gül yağı piyasalarında rekabet edebilme kabiliyeti ve şansını kaybetmek en büyük sorun ve problem olarak karşımıza çıkacaktır."    Bölgemizde geçen yıla oranla gül çiçeği rekoltesinde gözle görülen bir artış söz konusudur. Üretimini yaptığımız gül yağı ve gül konkreti pazarlama ve ihracat işlemlerinin önemli bir kısmını tamamladık. Kalan yüklemeler zamanı geldiğinde yapılacaktır. Ülkemizin bu zorlu ve sıkıntılı süreçte üretici ortaklarımızın el emeklerini korunması ve iyi bir fiyat verebilmek adına çok iyi bir ekonomik analiz yaparak çalışmalarımızı tamamladık." Dedi.
 

 Isparta'da, gül çiçeği alımında uygulanacak fiyat, kilogram başına 7 lira 80 kuruş olarak belirlendi.
  

Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, genel müdürlük binasında düzenlediği basın toplantısında, gül yağı fiyatlarındaki artışa paralel olarak gül çiçeği fiyatlarının da artış gösterdiğine dikkati çekti. 

 

Gül çiçeği dikim alanlarına değinen Çelik, "Gül dikim alanlarının dengeli, kontrollü ve ihtiyaca göre yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Gelecekte üreticilerimizin zarar görmemesi için planlı bir şekilde dikim alanlarının genişletilmesinden yana tavır koyduk." diye konuştu.

 

Bulgaristan'da da önemli miktarda gül üretiminde artış olduğuna dikkati çeken Çelik, şöyle konuştu:

"Sektör genelinde geçmiş yıllardan kalan stoklar ve yeni üretilen ürünler talebin çok üzerinde olduğundan fiyatlarda düşüşe yol açmıştır. Bulgaristan'daki büyük oranda fiyat düşüşleri doğal olarak Türk gül yağı fiyatlarını da etkilemiştir. Bu fiyat düşüşleri tabiatı itibarıyla  gül çiçeği fiyatlarının da düşmesine yol açmıştır. Aksi takdirde uluslararası gül yağı piyasalarında rekabet edebilme kabiliyeti ve şansını kaybetmek en büyük sorun ve problem olarak karşımıza çıkacaktır."

 

 Bölgemizde geçen yıla oranla gül çiçeği rekoltesinde gözle görülen bir artış söz konusudur. Üretimini yaptığımız gül yağı ve gül konkreti pazarlama ve ihracat işlemlerinin önemli bir kısmını tamamladık. Kalan yüklemeler zamanı geldiğinde yapılacaktır. Ülkemizin bu zorlu ve sıkıntılı süreçte üretici ortaklarımızın el emeklerini korunması ve iyi bir fiyat verebilmek adına çok iyi bir ekonomik analiz yaparak çalışmalarımızı tamamladık." Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.