53. KÜTÜPHANALER HAFTASI BAŞLADI

Gündem 27.03.2017 - 09:39, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

53. KÜTÜPHANALER HAFTASI BAŞLADI

Burdur’da 53. Kütüphaneler Haftası Cumhuriyet meydanında düzenlenen çelenk töreni ile başladı.
Törende İl Kütüphane Müdürü Birol Yılmaz Atatürk Anıtına çelenk koydu. Törene İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Müze Müdürlüğü ve de Kütüphane Müdürlüğü yönetici ve çalışanları katıldı. Çelenk töreni Öğretmenevi N. Velicangil Kültür Merkezindeki "Yeni enformasyon Teknolojileri ve Kütüphaneler" adlı konferansla devam etti. Konferansa ilkokul öğrencilerinin yanı sıra Burdur Valisi Şerif Yılmaz da katıldı.    KÜTÜPHANELER HAFTASI NE ZAMAN Türkiye’de 1964 yılından beri Mart ayının son Pazartesi günü ile başlayan hafta Kütüphanecilik Haftası ya da diğer adıyla Kütüphaneler Haftası kutlanır. Kütüphaneler Haftasının amacı, öğrencilerde okuma alışkanlığını ve zevkini geliştirmek, kitap sevgisini artırmak, okuyucuların kitaplardan daha çok faydalanmalarını sağlamak, kütüphanelerde uyulması gereken kuralları öğretmek ve halkı kütüphanelerin gelişmesi için bilinçlendirmektir. 2017 Yılında Kütüphanecilik Haftası 27-31 Mart (Pazartesi-Cuma) tarihlerini içine alan haftadır.   KÜTÜPHANE NE DEMEKTİR? Kütüphaneler, elde edilen bilginin toplanması, depolanması ve dağıtılması fonksiyonlarını gören hizmet işletmeleridir. Toplumsal gereksinimleri karşılamak için kurulan kütüphaneler, her türlü kayıtlı bilgi kaynağını bilgi gereksinimi olan kullanıcıya etkin biçimde sunar böylece bağlantı işlevini sağlamaktadır.
Burdur’da 53. Kütüphaneler Haftası Cumhuriyet meydanında düzenlenen çelenk töreni ile başladı.

Törende İl Kütüphane Müdürü Birol Yılmaz Atatürk Anıtına çelenk koydu. Törene İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Müze Müdürlüğü ve de Kütüphane Müdürlüğü yönetici ve çalışanları katıldı. Çelenk töreni Öğretmenevi N. Velicangil Kültür Merkezindeki "Yeni enformasyon Teknolojileri ve Kütüphaneler" adlı konferansla devam etti. Konferansa ilkokul öğrencilerinin yanı sıra Burdur Valisi Şerif Yılmaz da katıldı. 

 

KÜTÜPHANELER HAFTASI NE ZAMAN

Türkiye’de 1964 yılından beri Mart ayının son Pazartesi günü ile başlayan hafta Kütüphanecilik Haftası ya da diğer adıyla Kütüphaneler Haftası kutlanır. Kütüphaneler Haftasının amacı, öğrencilerde okuma alışkanlığını ve zevkini geliştirmek, kitap sevgisini artırmak, okuyucuların kitaplardan daha çok faydalanmalarını sağlamak, kütüphanelerde uyulması gereken kuralları öğretmek ve halkı kütüphanelerin gelişmesi için bilinçlendirmektir. 2017 Yılında Kütüphanecilik Haftası 27-31 Mart (Pazartesi-Cuma) tarihlerini içine alan haftadır.

 

KÜTÜPHANE NE DEMEKTİR?

Kütüphaneler, elde edilen bilginin toplanması, depolanması ve dağıtılması fonksiyonlarını gören hizmet işletmeleridir. Toplumsal gereksinimleri karşılamak için kurulan kütüphaneler, her türlü kayıtlı bilgi kaynağını bilgi gereksinimi olan kullanıcıya etkin biçimde sunar böylece bağlantı işlevini sağlamaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.