3 YAŞINDA OKUMAYI SÖKTÜ, İNGİLİZCE ÖĞRENİYOR

Çocuk (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.06.2014 - 09:37, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

3 YAŞINDA OKUMAYI SÖKTÜ, İNGİLİZCE ÖĞRENİYOR

Antalya’da 3 yaşındaki bir çocuk, önce okumayı söktü, şimdi de İngilizce öğrenmeye başladı.
Antalya’nın Demre ilçesinde Orhan- Seda Uysal çiftinin oğulları olan Efe Uysal, henüz 3 yaşında olmasına rağmen hikâye ile roman kitapları okuyarak görenleri hayrete düşürüyor. Yaşıtları çizgi film izleyip parklarda oyun oynarken, minik Efe, kitap okumayı tercih ediyor. Kendi kendine okumayı söken minik yetenek bununla kalmayıp İngilizceyi de öğrendi. Efe, Türkçe hayvan isim ve kelimeleri İngilizceye çevirmenin yanı sıra, cümle kurarak bile cevap verebiliyor.ANNESİ 1 YAŞINDA KEŞFETTİÖğretmen olan Anne Seda Uysal, bazen Efe’yi görev yaptığı okula götürüyor. Oğlunun büyük bir hevesle yanında okula geldiğini söyleyen Anne Seda Uysal, Efe’nin okulda bulunan sayıları bilmesinin ilgisini çektiğini söyledi. Bazı sorular sorarak oğlunu denediğini anlatan Anne Uysal, “9 nerede?” diye sorduğu oğlunun 6 sayısını ters çevirerek göstermesi ile şoke olduğunu söyledi.KONUŞMAYA ARABA MARKALARINI SÖYLEYEREK BAŞLADISeda Uysal, geç konuşmaya başlayan Minik Efe'nin önce araba ve beyaz eşya markalarını söylediğini belirtti. Anne Uysal, “Konuşmaya başladığı zaman önce araba markalarından başladı. Bütün arabaların markalarını öğrenmiş vaziyette konuşmaya başladı. Daha sonra beyaz eşya markalarını söylemeye başladı” dedi.”EZBER YAPTIĞINI DÜŞÜNÜYORDUK”Kitap ve televizyonda geçen yazıları okumasıyla ilk olarak çocuklarının ezber yaptıklarını düşündüklerini söyleyen Seda Uysal, “Bir gün arkadaşımdan bir kitap istemiştim. Romanı karıştırırken birkaç tane kelime okuduğunu gördük. Daha sonra biz sordukça söylediğini fark ettik, kesik kelimeleri de okuduğunu fark ettik. Daha sonra İngilizce merakı başladı. Biz bir şey göstermemize rağmen internet sitelerinden bazı videolar açarak önce alfabeyi sonra renkleri, sayıları, hayvanları ve meyveleri derken normal konuşma diline doğru kendi kendine öğrenmeye başladı” diye konuştu“SEE YOU NEXT DAY”Efe’nin Babası Orhan Uysal ise oğlunun bilgisayardan açtığı İngilizce kelimeleri kendi kendine yorumlayıp okuduğunu söyledi. Baba Uysal, “İngilizce hayvan ismi sorduğumuzda hemen cevap verebiliyor. Geçen gün bir yerden ayrılırken “see you next day” dedi ve ayrıldı” diyerek, oğlunun İngilizceyi cümle kurmaya kadar ilerlettiğini söyledi.
Antalya’da 3 yaşındaki bir çocuk, önce okumayı söktü, şimdi de İngilizce öğrenmeye başladı.

Antalya’nın Demre ilçesinde Orhan- Seda Uysal çiftinin oğulları olan Efe Uysal, henüz 3 yaşında olmasına rağmen hikâye ile roman kitapları okuyarak görenleri hayrete düşürüyor. Yaşıtları çizgi film izleyip parklarda oyun oynarken, minik Efe, kitap okumayı tercih ediyor. Kendi kendine okumayı söken minik yetenek bununla kalmayıp İngilizceyi de öğrendi. Efe, Türkçe hayvan isim ve kelimeleri İngilizceye çevirmenin yanı sıra, cümle kurarak bile cevap verebiliyor.
ANNESİ 1 YAŞINDA KEŞFETTİ
Öğretmen olan Anne Seda Uysal, bazen Efe’yi görev yaptığı okula götürüyor. Oğlunun büyük bir hevesle yanında okula geldiğini söyleyen Anne Seda Uysal, Efe’nin okulda bulunan sayıları bilmesinin ilgisini çektiğini söyledi. Bazı sorular sorarak oğlunu denediğini anlatan Anne Uysal, “9 nerede?” diye sorduğu oğlunun 6 sayısını ters çevirerek göstermesi ile şoke olduğunu söyledi.
KONUŞMAYA ARABA MARKALARINI SÖYLEYEREK BAŞLADI
Seda Uysal, geç konuşmaya başlayan Minik Efe'nin önce araba ve beyaz eşya markalarını söylediğini belirtti. Anne Uysal, “Konuşmaya başladığı zaman önce araba markalarından başladı. Bütün arabaların markalarını öğrenmiş vaziyette konuşmaya başladı. Daha sonra beyaz eşya markalarını söylemeye başladı” dedi.
”EZBER YAPTIĞINI DÜŞÜNÜYORDUK”
Kitap ve televizyonda geçen yazıları okumasıyla ilk olarak çocuklarının ezber yaptıklarını düşündüklerini söyleyen Seda Uysal, “Bir gün arkadaşımdan bir kitap istemiştim. Romanı karıştırırken birkaç tane kelime okuduğunu gördük. Daha sonra biz sordukça söylediğini fark ettik, kesik kelimeleri de okuduğunu fark ettik. Daha sonra İngilizce merakı başladı. Biz bir şey göstermemize rağmen internet sitelerinden bazı videolar açarak önce alfabeyi sonra renkleri, sayıları, hayvanları ve meyveleri derken normal konuşma diline doğru kendi kendine öğrenmeye başladı” diye konuştu
“SEE YOU NEXT DAY”
Efe’nin Babası Orhan Uysal ise oğlunun bilgisayardan açtığı İngilizce kelimeleri kendi kendine yorumlayıp okuduğunu söyledi. Baba Uysal, “İngilizce hayvan ismi sorduğumuzda hemen cevap verebiliyor. Geçen gün bir yerden ayrılırken “see you next day” dedi ve ayrıldı” diyerek, oğlunun İngilizceyi cümle kurmaya kadar ilerlettiğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.