2013 YILINDA AFYONKARAHİSAR’DA 7 BİN 200 KİŞİ TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNİ BAŞVURDU

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.12.2013 - 15:27, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

2013 YILINDA AFYONKARAHİSAR’DA 7 BİN 200 KİŞİ TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNİ BAŞVURDU

KENTTE VATANDAŞLAR EN ÇOK BANKALARI ŞİKAYET ETTİ
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Afyonkarahisar Ticaret İl Müdür Vekili Ömer Yıldırım, 2013 yılında 7 bin 200 tüketici şikayetinin yapıldığını kaydederek, bu şikayetlerin 940’nın bankalara yönelik yapıldığını söyledi. Yıldırım, kentte tüketici haklarının korunmasına yönelik Ticaret İl Müdürlüğü Başkanlığı’nda oluşturulan ‘Tüketici Hakem Heyetleri’nin gelen her şikayete dikkate aldığını, daha düzgün, adaletli ve huzurlu bir ticari hayat için çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi. Vatandaşların 2013 yılı içerisinde ağılıklı olarak bankalar, cap telefonu, beyaz eşya, kapıdan satış ve devremülk konularında olduğunu dile getiren Yıldırım, gelen şikayetlerin hepsi ile tek tek ilgilenildiğini söyledi. Yıl boyunca bankalardan 940, cep telefonu, beyaz eşya (ayıplı mal olarak) 490, devremülk konusunda 2 ve kapıdan satışlar konusunda da 75 adet olmak üzere toplamda bin 507 şikayetin karara bağlandığını kaydeden Yıldırım, bu kararların büyük bir kısmının da vatandaşın lehine kararlar olduğunu söyledi. Yıldırım, tüketici şikayetleri ve alınan kararlarla ilgili şunları söyledi:“2013 yılı içerisinde 390 şikayet firmaların müşteri memnuniyeti ile çözüme kavuşturuldu. Şikayette bulunup da daha sonra şikayetinden vazgeçen kişi sayısı ise 135’dir. Gelen şikayetlerde 710 adeti ise karar aşamasında olup, ,bu yıl sonuna kadar muhataplarına gönderilecektir. Geriye kalan 4 bin 458 şikayet hakkında ise gerekli işlemeler devam etmektedir”
KENTTE VATANDAŞLAR EN ÇOK BANKALARI ŞİKAYET ETTİ

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Afyonkarahisar Ticaret İl Müdür Vekili Ömer Yıldırım, 2013 yılında 7 bin 200 tüketici şikayetinin yapıldığını kaydederek, bu şikayetlerin 940’nın bankalara yönelik yapıldığını söyledi. 
Yıldırım, kentte tüketici haklarının korunmasına yönelik Ticaret İl Müdürlüğü Başkanlığı’nda oluşturulan ‘Tüketici Hakem Heyetleri’nin gelen her şikayete dikkate aldığını, daha düzgün, adaletli ve huzurlu bir ticari hayat için çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi. Vatandaşların 2013 yılı içerisinde ağılıklı olarak bankalar, cap telefonu, beyaz eşya, kapıdan satış ve devremülk konularında olduğunu dile getiren Yıldırım, gelen şikayetlerin hepsi ile tek tek ilgilenildiğini söyledi. Yıl boyunca bankalardan 940, cep telefonu, beyaz eşya (ayıplı mal olarak) 490, devremülk konusunda 2 ve kapıdan satışlar konusunda da 75 adet olmak üzere toplamda bin 507 şikayetin karara bağlandığını kaydeden Yıldırım, bu kararların büyük bir kısmının da vatandaşın lehine kararlar olduğunu söyledi. Yıldırım, tüketici şikayetleri ve alınan kararlarla ilgili şunları söyledi:
“2013 yılı içerisinde 390 şikayet firmaların müşteri memnuniyeti ile çözüme kavuşturuldu. Şikayette bulunup da daha sonra şikayetinden vazgeçen kişi sayısı ise 135’dir. Gelen şikayetlerde 710 adeti ise karar aşamasında olup, ,bu yıl sonuna kadar muhataplarına gönderilecektir. Geriye kalan 4 bin 458 şikayet hakkında ise gerekli işlemeler devam etmektedir”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.