-dolandırıcılık haber dizisi- DOLANDIRICILIK YÖNTEMLERİ: 3

Gündem 19.02.2016 - 10:16, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

-dolandırıcılık haber dizisi- DOLANDIRICILIK YÖNTEMLERİ: 3

“EVE GÖNDERİLEN HACİZ KÂĞITLARI”
BATI AKDENİZ BÖLGESİNDEKİ BİR DİĞER DOLANDIRICILIK VAKASI İSE EVLERE GÖNDERİLEN HACİZ KÂĞITLARI. Bu yöntem ile ekonomik krizler yaşamakta olan ailelerin evlerine, üzerlerinde “soğuk mühür” ve “imza” bulunmayan haciz (icra) kâğıtları gönderiliyor. Gönderilen kâğıtlarda banka hesap numarası, IBAN numarası ve “sahte” avukatın cep telefonu numarası yer alıyor. Evlerine haciz gelecek korkusuyla haciz kâğıtlarında yazan “sahte” avukatın ceplerini arayan vatandaşlar, “uzlaşma” sağladıktan sonra kâğıt üzerindeki IBAN numarasına para yatırıyor.   “112 POLİSİ ARAYIN” Bu tür dolandırıcılık olaylarını engellemenin en etkili yolu 112’yi arayıp emniyet güçlerinden yardım istemek. Bu tür vakalarda polislere haber verilmesi dolandırıcılığın önüne geçiyor.    “GASPIN CEZA ERTELEMESİ YOK!” Diğer yandan da bu tür dolandırıcılık olaylarının büyük kısmı gasp suçuna giriyor ve gasp suçunun ertelenmesi, paraya çevrilmesi bulunmuyor. 
“EVE GÖNDERİLEN HACİZ KÂĞITLARI”

BATI AKDENİZ BÖLGESİNDEKİ BİR DİĞER DOLANDIRICILIK VAKASI İSE EVLERE GÖNDERİLEN HACİZ KÂĞITLARI.

Bu yöntem ile ekonomik krizler yaşamakta olan ailelerin evlerine, üzerlerinde “soğuk mühür” ve “imza” bulunmayan haciz (icra) kâğıtları gönderiliyor. Gönderilen kâğıtlarda banka hesap numarası, IBAN numarası ve “sahte” avukatın cep telefonu numarası yer alıyor. Evlerine haciz gelecek korkusuyla haciz kâğıtlarında yazan “sahte” avukatın ceplerini arayan vatandaşlar, “uzlaşma” sağladıktan sonra kâğıt üzerindeki IBAN numarasına para yatırıyor.

 

“112 POLİSİ ARAYIN”

Bu tür dolandırıcılık olaylarını engellemenin en etkili yolu 112’yi arayıp emniyet güçlerinden yardım istemek. Bu tür vakalarda polislere haber verilmesi dolandırıcılığın önüne geçiyor. 

 

“GASPIN CEZA ERTELEMESİ YOK!”

Diğer yandan da bu tür dolandırıcılık olaylarının büyük kısmı gasp suçuna giriyor ve gasp suçunun ertelenmesi, paraya çevrilmesi bulunmuyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.